Dodaj do ulubionych

Rozpuszczanie kaszki w przecierze...

IP: *.chello.pl 22.09.10, 19:44
1. W przypadku przecierów ze słoiczka, do jakiej temperatury należy podgrzać jarzynkę aby kaszka się w niej rozpuściła. Albowiem na opakowaniu kaszki piszą że mleko należy podgrzać do 50*C zabełtać z kaszką a następnie ostudzić. Czy analogicznie należy postąpić z przecierem ?

2. Kiedy mogę podać bezglutenową kaszkę jaglaną ( ryżowej nie zamierzam bo zapiera )
Potomek ma skończone 4 m-ce. Dostaje marchewkę, pasternak i dynię - kilka łyżek na oliwie z oliwek dziennie oraz pierś na życzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariolka mariolka Zapomniałam dodać IP: *.chello.pl 23.09.10, 08:49
      Zapomniałam dodać, że dziecko przeszło alergiczne zapalenie jelita grubego ( przełom trzeciego i czwartego miesiąca ) Po wykluczeniu mleka z mojej diety objawy zapalenia ustąpiły.
    • k.nowicka_ekspert Re: Rozpuszczanie kaszki w przecierze... 23.09.10, 18:13
      Witam! Nie widzę potrzeby dodawania kaszki do zupki, chyba, że chodzi o prowokację glutenową, ale wtedy oddzielnie przygotowujemy 1/2 łyżeczki kaszki i dodajemy do zupki.
      Kaszka jaglana może być podana dzieciom po 4 miesiącu życia, ale przy karmieniu piersią nie trzeba tak wcześnie wprowadzać kaszy, lepiej zwiększyć ilość zupki warzywnej i wprowadzać nowe warzywa.Pozdrawiam.
    • jenta1974 Re: Rozpuszczanie kaszki w przecierze... 24.09.10, 10:16
      Bardzo szybko rozszerzasz diete takiemu maluchowi. Troche sie zdziwilam, tym bardziej ze piszesz ze karmisz piersia.
      • new_kate Re: Rozpuszczanie kaszki w przecierze... 25.09.10, 21:27
        Nie ma co się dziwić. Ja rozszerzyłam małej dietę po 4 m-cu, bo w piątym wróciłam do pracy.
        Mała ma teraz skończone 7 m-cy, je dużo różnych warzyw, owoców, mięsko i nadal pije moje odciągane mleczko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka