Dodaj do ulubionych

8,5 m-ca schemat

16.10.11, 18:18
Bardzo prosze o ocenę:
6 - pierś
9- owoce (ok. 150 g z holle jaglaną bezmleczną) [jestem w pracy]
11:30 warzywa z mięsem (ok. 220 g + kasza manna (narazie ekspozycja na gluten) [jestem w pracy]
13:30 pierś
16:30 pierś
19-20 pierś
- w nocy różnie 1-2 ale raczej symbolicznie

Synek ssie różnie czasem krótko, czasem dłużej.
Dostaje picie pomiędzy posiłkami (bez cukru, czasem sok).

Mam wrażenie, że ma za mało mleka. Może wprowadzić mu jakąś kaszkę mleczną ? Ale kiedy ją podawać? Zamiast piersi/oprócz?
Obserwuj wątek
    • blaue777 Re: 8,5 m-ca schemat 16.10.11, 19:59
      Masz złe wrażenie:) Wszystko wygląda ok, za jakiś czas zamiast piersi o 13.30 dasz drugi posiłek warzywny i po pracy będziesz mogła jeszcze na zakupy skoczyć:)
    • fronczaka Re: 8,5 m-ca schemat 16.10.11, 20:48
      Mój synek ma 8 miesięcy i wypracowałam jeden posiłek na mleku modyfikowanym zamiast piersi. Zauważyłam, że rano niechętnie je pierś. Poranne karmienie o 6.00 jest z dużą niechęcią i dlatego właśnie o godz 9.00 daję kaszkę holle jaglaną bezmleczną rozrobioną z 120 ml Bebiko 2 i 1/3 słoiczka owocowego lub świeżym owocem, którą zjada aż mu się uszy trzęsą. A dopiero od południa mój syn ma ochotę na pierś i o 12.00 obiad popity piersią, następnie o 15.00 pierś a po niej żółtko na parze, następnie o 17.00 pozostałość słoiczka owocowego, wieczorem o 19.00 pierś i jeszcze w nocy pierś ze trzy razy. Między kaszką a obiadem dostaje sok z wodą do picia.
      Może też dodaj mm do holle. Ja też czułam że coś tego mojego mleka z piersi maluch ma za mało. I jeszcze ta jego poranna niechęć.
    • agnieszka.lelen Re: 8,5 m-ca schemat 17.10.11, 21:14
      Jeśli te nocne karmienia są rzeczywiście symboliczne (dziecko raczej ssie niż pije) to może być za mało mleka. Może Pani dodać mleko do tego porannego posiłku z kaszą. Nie zamiast piersi, oprócz.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka