Dodaj do ulubionych

wymioty po żółtku

21.03.12, 14:22
Drugi raz podałam i drugi raz synek zwymiotował. Ma 7 i pół miesiąca, pierwszy raz było ze 2 tygodnie temu. Co robić - podawać czy znów zrobić przerwę?
Obserwuj wątek
    • kate302 Re: wymioty po żółtku 22.03.12, 07:09
      niestety mojemy małemu tez sie to zdarzyło, od tamtej pory podaje żółtko w innej formie najcześciej jako budyń, ani jajecznica na parze ani inna postać nie wchodzą, a po ugotowanym na twardo właśnie wymituje. Próbowałam też robić pastę jajeczną z całego jajaka (synek ma rok) ale za nic nie chciał jej jeść.
    • jersey02.11 Re: wymioty po żółtku 22.03.12, 12:48
      u mnie podobnie.Wlasnie dzis po dluzszej przerwie podalam zoltko i po drzemce zwymiotowal.O co chodzi z tym zoltkiem?Dlaczego tak czesto sa klopoty? Ja podalam rozgniecione widelce na chrupkim chlebie i nie protestowal.A jak sie robi ten budyn?
      • kate302 Re: wymioty po żółtku 25.03.12, 08:29
        120 ml mm gotuję a w 30 ml roztrzepuję żółtko i łyżeczkę mąki ziemniaczanej, dodaje tez pół łyżeczki cukru brązowego czasami trochę wanilii.Jak mleko się zagotuje wlewam resztę, mieszam i gotuję.
    • agnieszka.lelen Re: wymioty po żółtku 23.03.12, 19:28
      Może Pani zrobić przerwę a potem ponowić próbę ale podając w jakiejś potrawie.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • mynia_pynia Re: wymioty po żółtku 25.03.12, 18:37
      Ostatnio sobie zrobiłam szpinak na masełku i dodałam żółtko i po 15 min wymiotowałam w kibelku ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka