Dodaj do ulubionych

kompot z jabłek

03.04.12, 12:25
czy 6 miesięczne dziecko może pić kompocik z jabłek, dodam że jabłuszka mam ze swojego ogrodu. I jeszcze jedno pytanie czy taki malec może jeść małe kawałeczki ziemniaka, marchewki i ogólnie jedzenie ale nie papkowate ?? mój synek jak tylko dostanie papki czy zupki są to czy owoce to nimi pluje jak dostanie coś co może poglumać to jest szczęśliwy, na razie pomału wprowadzam nowości ponieważ ma podejrzenie skazy (częste wysypki na policzkach i nic poza tym )
Obserwuj wątek
    • Gość: milka Re: kompot z jabłek IP: *.play-internet.pl 03.04.12, 19:27
      Dziecko wcale nie musi dostawać papkowatego jedzenia. Poczekaj aż będzie siedziało samodzielnie i dawaj ugotowane kawałki warzyw w całości. Papki są tylko po to by zarobili producenci słoiczków:)
      • dorotatop Re: kompot z jabłek 04.04.12, 06:56
        no właśnie a mój protestuje woli domowe jedzenie najlepiej jak ja jeszcze jem z nim ;) no na razie niestety nie chce siedzieć ani nawet nie próbuje moje starszaki też późno siedziały na prawie osiem mies ale za to szybko stały i chodziły już bardzo dobrze śmigały na 8 mies i ten pędrak idzie w ich ślady.
    • agnieszka.lelen Re: kompot z jabłek 04.04.12, 22:14
      Może pić kompot z jabłek. Jeśli da radę zjeść takie kawałki warto próbować podawać (powinien być posadzony w krzesełku lub na kolanach).
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka