Dodaj do ulubionych

sół w daniach hipp

12.07.12, 12:54
właśnie wyjęłam jeden ze słoików zakupionych ostatnio dla mojej 8 miesięcznej córki i patrze, a w składzie ma sól! Spróbowałam i słone jak nie wiem, wyrzucone pieniądze w błoto, dobrze, że tylko na kilka się skusiłam. Do mam karmiących słoikami- czytajcie etykiety w sklepie zanim kupicie, ja nie przeczytałam, i słoiki wędrują do kosza, a swoją drogą ciekawe dlaczego sól się tam znalazła, skoro podobno mają być to posiłki doskonale zbilansowane dla wieku niemowlaka.
Obserwuj wątek
    • zuzinkas Re: sół w daniach hipp 12.07.12, 20:07
      to jeden z powodów dla których ja nie karmilam moich dzieci sloiczkami.. i to nie tylko hipp tak robi.. i nie tylko w Pl..
      ale też jestem ciekawa dlaczego dodają soli...
    • agnieszka.lelen Re: sół w daniach hipp 12.07.12, 21:19
      Warto zasięgnąć informacji nt. dopuszczalnej ilość soli w daniach dla niemowląt u źródła - www.hipp.pl
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • megi2511 Re: sół w daniach hipp 12.07.12, 21:49
        Pani doktor,
        jak wiadomo sól nie jest takim maluszkom do niczego potrzebna, a te słoiki były naprawdę słone, próbowałam. Ale przecież patronat nad wątkiem ma hipp właśnie więc co tu dalej pisać.
        • momago Re: sół w daniach hipp 12.07.12, 23:13
          forum.gazeta.pl/forum/w,1135,126550397,126566081,Re_Rozne_warzywa_i_owoce_od_roznego_wieku_.html
          Tu jest odpowiedź z Hippa
          • megi2511 Re: sół w daniach hipp 13.07.12, 10:18
            dzięki mamago,
            wcale mnie nie przekonuje ich odpowiedz i nie widze potrzeby solenia ryżu z indykiem i brokułem, więc słoiki hipp nie znajda miejsca na mojej półce, na szczęście zamierzam niebawem gotowac sama
            • zuzinkas Re: sół w daniach hipp 13.07.12, 15:49
              ja kiedys napisalam z ciekawosci do producenta jednego ze sloiczkow ktory znalazlam w ita (nie pamietam juz czy plasmon czy mellin).. mialam nadzieje ze piszac emaila przesla pytanie do kogos kompetentnego a tymczasem dostalam odpowiedz zebym zadzwonila do ich call center.. po co? po to zeby zadac pytanie i nie dostac kompetentnej odpowiedzi? dalam sobie spokoj...

w kazdym badz razie, to wg mnie dosypuja soli raz ze sol konserwuje wiec moze pozwala im przedluzyc termin przydatnosci do spozycia a pozatym, bylo nie bylo, slony smak jednak w pewnym sensie uzaleznia (jak zaczelas solic potrawy to trudno sie spowrotem przyzwyczaic do naturalnego smaku produktow) a poza tym dodaje smaku tym bezsmakowym potrawom w sloiczkach..
              ja kiedys na czarna godzine kupilam z Holle ryz z dynia (bez soli) i z ciekawosci sprobowalam.. to nie mialo kompletnie smaku i nawet gdybym w domu zrobila dokladnie to samo czyli ryz razowy ugotowany z dynia to w zyciu, bez zadnych przypraw, nie byloby to takie bezsmakowe..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka