Dodaj do ulubionych

Prośba o ocenę schematu

IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 19:37
Witam, moje dziecko skończyło niedawno 5msc, jest karmione piersią. Od końca 5go miesiąca zaczęłam poszerzanie diety, za wzgledu na alergie w rodzinie chciałam mieć czas na bardzo stopniowe wprowadzenie paru zbóż/warzyw/owoców. Za miesiąc wracam do pracy (godziny 15-20), chcę na razie uniknąć podawania dziecku mm. Planuję następujacy schemat:
-kiedy jestem w domu pierś na żądanie,
-ok południa słoiczek - zupka z mięsem plus gluten tak żeby młode jeszcze zdążyło nabrać apetytu na pierś przed moim wyjściem,
-w czasie mojej nieobecności 3-4 łyżki kleiku kukurydzianego na moim mleku jeśli uda mi się odciągnąć co najmiej 120 ml mleka, w dni w które to się nie uda porcja sinlacu (rozumiem że podawanie róznych zbóż będzie korzystne?),
- słoiczek owoców - najchętniej na deser po kaszce/trochę później tak żeby mała na pewno nie była głodna pod moją nieobecność.
Co Pani Doktor sadzi o tym schemacie?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: Prośba o ocenę schematu 16.08.12, 18:47
      Wszystko zależy ile posiłków będzie potrzebowało dziecko podczas nieobecności mamy (2-3?). Oczywiście może Pani zastosować podany schemat albo zupkę przesunąć nieco później (np.: ok. g.16). Nie rozumiem tylko dlaczego dziecko ma otrzymywać sinlac? Jeśli miałoby być bez odciągniętego mleka - może być kasza (na początek bezglutenowa) i owoce albo zupka i deser owocowo-zbożowy np.: "Owoce & Zboża" HIPP.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka