Dodaj do ulubionych

ryby w diecie rocznego dziecka

30.06.14, 21:04
Witam Pani doktor,
chciałam zapytać , czy dziecku, które skończyło roczek można podawać ryby wędzone lub gotowane na parze. Jeśli tak to jakie?Dotąd podawałam córeczce w zupce łososia.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: ryby w diecie rocznego dziecka 30.06.14, 21:40
      oczywiscie, ze tak!
      juz dawno ryby powinny byc w diecie.
      jakie Ci sie tylko zamarzy.
    • agnieszka.lelen Re: ryby w diecie rocznego dziecka 04.07.14, 20:43
      Gotowane na parze na pewno tak i różne; cenne są zwłaszcza tłuste ryby morskie (łosoś, dorsz, halibut) ale mogą być również inne - sola, flądra, węgorz, sandacz, szczupak, miruna itd. Wędzone raczej sporadycznie; zwłaszcza te wędzone na zimno.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • agnieszkamaczka1982 kaszki mleczne 08.07.14, 16:31
        Pani doktor dziękuję bardzo za odpowiedź. Czy mogłabym zapytać jeszcze o kaszki mleczne? Moja córeczka zjada 150 ml kaszki mlecznej bez cukru na noc. Jest dużym i pulchnym dzieckiem. Ma 14 miesięcy. Czy kaszki tuczą? Może powinna pić tylko mleko zamiast kaszek?
        • kluska77 Re: kaszki mleczne 16.07.14, 13:05
          Wszystko tuczy, jeśli się tego zje za dużo. ;) Nie sądzę by od jednej kaszki miała się roztyć. Co je prócz tego w ciągu dnia?
          • Gość: ela2225 Re: kaszki mleczne IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.14, 14:34
            Mój synek 9 miesięcy waży 7800 obecnie.
            Trzy razy dziennie je kaszki,najróżniejsze z zalecenia lekarza-bo odmawiał picia mleka z butelki a jakos to mleko przyjmować musi.
            Też się bałam że się roztyje po kaszkach a on waży wręcz za mało.
            Jest wczesniakiem urodził się z wagę 2400.
            Rozwija się super.
      • basiazul Re: ryby w diecie rocznego dziecka 28.11.14, 14:57
        My z mężem kupujemy rybki zaraz pod łodzią w gospodarstwie u państwa Suchanowskich.Mają tam karpie, sumy no i ostatnio zajadamy się jesiotrami, w sumie to chyba są to najlepsze ryby dla dzieci (przynajmniej wg mnie) bo łatwo się je obiera z ości...szczupaka nigdy bym się nie odważyła dać małej bo ma strasznie cienkie ości i często się zdarza że ich nie zauważam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka