Dodaj do ulubionych

Nie chce owoców

17.03.16, 21:36
Witam, moja 8 miesięczna córka nie chce jeść owoców. Próbuje codziennie, podać jabłuszko, banana, jakieś słoiczkowe morele, brzoskwinie, deserki. Czasami zje dwie łyżeczki i płacz. Próbuje przemycić w kaszce, robiłam wczoraj kisiel jabłkowy, ale też płacz, dodaje biszkopta i nic. Może ktoś coś poradzi. Myślę jeszcze kupić jakieś mrożone maliny czy borowki i dodać do owsianki czy kaszki, moę te jej posmakują.
Obserwuj wątek
    • carmelita81 Re: Nie chce owoców 18.03.16, 08:58
      A warzywa je? I wogóle jak z jedzeniem?
      Akurat może nie lubi owoców ma prawo w końcu :) moje np nie lubi i nie je nic mlecznego odkąd skończyło 14 mcy. Taki typ i co zrobić.
      • asiak103 Re: Nie chce owoców 18.03.16, 19:52
        Warzywa je, chociaż ostatnio też wybrzydza i jadła by tylko mleko, no chyba że coś dostanie jak my jemy to wtedy je chętnie. Może jakiś kryzys przechodzi. W sumie ostatnio strasznie marudna się zrobiła tym bardziej, że chyba wychodzić będą kolejne zęby. W rączkę jak coś próbuje dać to gniecie i rzuca, chociaż np. chrupki kukurydziane czy jakąś bułeczkę chętnie bierze do buzi. No nic pewnie trzeba będzie przeczekać i w końcu zacznie jeść chętniej i nabierze apetytu.
    • mamastasia15 Re: Nie chce owoców 18.03.16, 17:02
      A próbowałaś dać w rączkę zwierzę? Może nie lubi słoiczków :)
      • asiak103 Re: Nie chce owoców 18.03.16, 19:54
        Pewnie co ja nie robię żeby ona coś zjadła innego niż mleko lub kaszka mleczna, nawet zupki są be. Słoiczki dostaje sporadycznie. Do rączki próbuje ale warzywami i owocami się bawi i zgniata, a do buzi nie trafiają, a już np. kawałek bułki czy chrupka kukurydzianego bierze bez problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka