marynia802 Re: Tu się przedstawiamy ;) 25.11.10, 13:26 Maria, 30 lat, dukam od 23.09.2010r. waga startowa 132, wzrost 173. jak na razie -17 kg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skinny_florida_bebe Karolina, start 65kg, 163, Miastko 26.11.10, 09:47 Na Dukanie jestem od 19-10-2010 zaczynałam z wagą 65kg a moją wymarzoną jest 50, no ale zadowolę się 52 :) Dukan niby wyliczył, .ze 53,6 powinnam ważyć ,z czego też bym była zadowolona:) no i i on i ja wyznaczyliśmy datę osiągnięcia tego celu -na koniec roku- więc działam. Ostatnio na wadze było 58- zadowolona jestem bardzo. Dla mnie dukan to nie tylko diete- to sposób na zdrowe odżywianie- wiem, że po zejściu do wymarzonej wagi nie wrócę do starych nawyków żywieniowych- białymu chlebkowi bułeczkom, bagietkom , wszelkim tłustym smarowidłom, makaronom białym, słodyczom i czipsom i całemu temu junk food powiedziałam raz na zawsze- good bye :) i jestem wytrwała w moim postanowieniu. Jeszcze nie zdarzyło mi się zgrzeszyć- jestem twarda i mam nadzieję, że to sie nie zmieni. Nie miewam żadnych załamek ani zachcianek na nie-dukanowskie jedzonko:) Przestałam się ważyć codziennie- bo wariowałam powoli gdy widziałam, że za mało spada albo że 100 g poszło w góre. teraz ważę się raz w tyg i cieszę się z rezultatów:) Chudnę, robię to ale rozsądnie:) Wszystkim życzę wytrwałości w diecie i nie łamcie się :) Powodzenia, Karo Odpowiedz Link Zgłoś
agi.nett Re: Tu się przedstawiamy ;) 11.12.10, 22:38 Hej, Agnieszka, lat 37, 167cm wzrost; waga poczatkowa 74, docelowa 57. Na dukanie jestem od 22.11. Na razie mam -5kg. W mózgu mam różnie - raz się cieszę tą dietą, raz mi beznadziejnie, szczególnie w fazach zaparć i różnych takich. Dukan nie jest moja pierwszą dietą, odchudzam się notorycznie odkąd pamietam stosując przeróżne krotkotrwałe diety, kończąc zawsze podobnie -efekt jojo i +3kg od wagi wyjściowej. Mam nadzieję, ze z Dukanem i Wami tutaj, uda mi się schudnąć RAZ na ZAWSZE.....pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
martamn14 Re: Tu się przedstawiamy ;) 19.12.10, 20:43 Hej Dziewczyny ;) Mam na imię Marta i od około półtora miesiąca (dokładnie od 5 listopada) śledzę Was po cichu;) Nie odzywałam się bo... nie wiem.. nie miałam odwagi?? ;) dziś napisałam bo właściwie dlaczego nie?? No więc moje drogie.. jestem mamą dwóch uroczych dziewczynek i dzieki tym dwóm uroczym dziewczynkom (na kogoś trzeba zgonić;) od ponad 5 lat walczę z nadwagą. Cóż.. dziś mogę powiedzieć, że powoli wracam do formy. od 5 listopada straciłam 10 kilo i do dzisiaj gdy staje na wadze wierzyć mi się nie chce;) (do wagi z przed pierwszej ciąży zostalo mi jeszcze 12) zaczynam się mieścić w ciuchy które dawno schowałam do szafy. Hehe. tak więc moje życie zaczyna nabierać innego wymiaru rownież dzięki temu, że tu trafiłam, bo z wielu rad i wiele wątpliwości wyleczyłam m.in. dzięki temu formum.;) Więc dziś oficjalnie witam i cieszę się że mogę do Was dołączyć. pozdrowionka;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania331 ania331 40lat, 59kg, 158cm 22.12.10, 11:39 witam wszystkich "dukających" Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1980 Re: Asia 30lat 73,3kg 161cm 24.12.10, 11:29 Hej Mam na imię Aśka i jestem okrąglutka od samego zarania (moich) dziejów - 4,5kg żywej wagi przy urodzeniu. Moja waga zwiększała się wraz z wiekiem i wraz z wiekiem stawała się moim kompleksem nr.1. Stosowałam setki różnych diet i raz było 10kg mniej innym razem 15kg więcej - koszmar. Aż pewnego wrześniowego dnia usłyszałam o diecie Dukana i z miejsca wprowadziłam ją w życie...i są efekty! Pozdrawiam wszystkich i serdecznie życzę wytrwałości i super efektów! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona402 Iwona, 45lat, 72kg, 158cm, woj.pomorskie 01.01.11, 20:07 Od zawsze miałam problemy z nadwagą. Jako nastolatka ważyłam 60kg, nigdy nie jadałam dużo, uprawiałam sport. Po 2 ciążach waga wahała się ok.64kg, po 35 roku życia zaczęłam powolutku przybierać na wadze, pomimo naprawdę restrykcyjnej diety, potrafiłam przeżyć dzień dosłownie o jednym małym jogurcie- a waga szła w górę. Moja maksymalna waga to 80kg, było to w maju 2010 gdy trafiłam do szpitala z krańcową anemią, wykryto u mnie pewien defekt metaboliczny. Po wdrożeniu leczenia pomimo, że jem dużo więcej to powolutku chudnę, ale chciałabym zrzucić niechciany balast w szybszym tempie. Oczywiście jestem pod stałą kontrolą lekarską.Na diecie Dukana jestem wraz z córką od 5 grudnia 2010r, dotychczas schudłam z 76kg do 72kg. Odpowiedz Link Zgłoś
delphine_delphine Witam się :) 02.01.11, 19:50 Hej, tak mi dobrze w małżeństwie, że przybyło kilka kg od wiosny (czyli od ślubu). 170cm i 74 kg - planuję zejść do 64kg :) Dziś pierwszy dzień.... trzymam kciuki za nas wszystkie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
starka17 Asia,25 lat, 160cm, 65kg 13.01.11, 23:29 Hej:) Na dukanie od początku października-wtedy było moje max-75kg. Trzy i pół miesiąca i dziesięć kilosów poszło w niepamięć:) Chociaż sprawa wygląda tak,że nie wyglądałam na te 75, tak więc teraz nie widać za bardzo,że dziesięciu brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
puk_puk_ktotam8 Magda 26 lat, 64 kilo, 168 cm Warszawa 02.01.11, 21:55 Hej :-) pierwszy raz w żuciu zdecydowałam sie na wpis na tego typu forum... czemu? czuję sie jak świnia :-/ siedzący tryb życia i wilczy apetyt doprowadziły mnie do stanu w jakim sie znajduje. Jutro startuje! No to trzymajcie za nie kciuki jakoże i ja za Was trzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
big_kuper Re: Kaśka, 31 lat, wielkopolska 03.01.11, 09:46 Witam się :) Jestem pierwszy raz na forum ale nie pierwszy raz na Dukanie. W ubiegłym roku od lutego do maja na diecie proteinowej schud łam 8 kg (z 68 do 60 kg), niestety rok 2010 pożegnałam z taką samą wagą z jaką go witałam. Zaniechałam diety proteinowej i utracone kg na nowo zadomowiły się w moich biuderkach, udach, tyłku i w talii. Chcę zrzucić ten nieszczęsny balast, chcę wrócić na dietę protal, nie bardzo wiem jak się do tego zabrać ... Mam 31 lat, jestem mężatką, mamą 6 letniego Synka, aktywną zawodowo, cierpiącą deficyty wolnego czasu. Przyłączam się do Was, mam nadzieje że znajdę tutaj wsparcie i sama bedę wsparciem służyć. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
fleur23-0 Agnieszka, 74kg, 158cm. lubelskie 39 lat 04.01.11, 19:43 witam, pierwszy raz zaczynam dietę, zobaczymy, cieszę się, że znalazłam forum z bratnimi duszami i przepisami Odpowiedz Link Zgłoś
antoinete Re: Tu się przedstawiamy ;) 07.01.11, 16:41 Aneta, 31 lat, 71,5 kg, Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
antoinete Re: Aneta, 31 lat, 71,5 kg, Katowice 07.01.11, 16:43 No i jeszcze wzrost 170 cm Odpowiedz Link Zgłoś
yassa Re: Tu się przedstawiamy ;) 07.01.11, 17:56 Ania, Gdynia, 44 lata, 172 cm wzrostu, 89 kg (przed rozpoczęciem, jestem aktualnie w 7 dniu I fazy), waga docelowa 63 kg. Na razie jest suuuuuuuper i tak będzie dalej!!! Mam nadzieję, że w razie potrzeby zbiorowo kopniecie mnie w zadek:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nathani Ala-65-170-koźle 08.01.11, 19:25 witajcie dziewczyny! cieszę się że brayanowa wskazała na to forum. ja walczę od poniedziałku.Faza uderzeniowa 5 dni, dziś włączyłam warzywa.upiekłam sernik i piekę chlebek dukanowski:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marynamaj Mariola - 36 lat - 85,5 - 160 - Słupno 10.01.11, 22:17 Zaczynam dziś, zakupy zrobione, chlebek upiekłam i mam zamiar podjąć tą nierówną walkę :-( Niestety ale tarczyca (niedoczynność) oraz astma (leczenie sterydami) dały efekt niepożądany. Mam nadzieję z Waszą pomocą powalczyć trochę i się nie dać :-) Moim celem jest osiągnięcie i ustabilizowanie 72- 74 kg (na więcej nie liczę ) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela11 Asia 14.01.11, 14:52 Witam, Mam na imię Asia, mieszkam w Krakowie, 33 lata, 2 dzieciaczków, i za mną zgubienie kilku zbędnych kg dzięki tej cudownej diecie :-) Po ciąży było 73 kg, obecnie jest 62 (wzrost 172). Moim celem jest równe 60 kg!! jednaj jak wiadomo najgorsze są ostatnie szlify, bo człowiekowi się już nie chce... i podjada. Dopiero niedawno odkryłam to forum zupełnie przez przypadek, a szkoda bo najgorszy czas odchudzania jest już za mną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Gonia - 167 cm, 64(?) kg 16.01.11, 15:38 Witam i postanowiłam do was dołączyć. Mam kilka znajomych, które na tej diecie schudły tak, że szok... no i ja postanowiłam w końcu coś z "TYM" zrobić ;) Chuda nigdy nie byłam. W szkole jakoś szybciej dojrzewałam niż inne dziewczyny... tak, że przez jakiś czas ja byłam troszkę pulchna, piersiasta i biodrzasta, podczas gdy inne koleżanki w klasie nie dość, że płaskie deseczki, to w ogóle szczuplutkie. No ale gruba też nigdy jakoś nie byłam. Moja waga zazwyczaj wahała się coś między 55 a 58 kg i było w miarę ok, chociaż pilnować się zawsze musiałam, bo zawsze łatwo tyłam. W ciąży przybrałam jakieś 15 kilo, po porodzie od razu poleciało 10 - i... tak zostało. Podejmowałam różne próby zrzucenia wagi, myślałam sobie, schudnę trochę i będzie dobrze, ale jak tak mi się udawało zrzucić 2 góra 3 kg, to po jakimś czasie te kilogramy wracały. Bez sensu. Wkurzyłam się w końcu i postanowiłam rozprawić sie z "TYM" raz a dobrze - wypowiedziałam bezwzględną wojnę tym moim zbędnym kilogramom i centymetrom :) Zakupiłam książkę z nowymi przepisami do diety Pana doktora Dukana i od jutra ostra walka... Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Niuta, 58, 153cm, Warszawa 21.01.11, 17:45 na diecie od przypadku do przypadku, marzy mi się 52-53kg bez efektu jojo Odpowiedz Link Zgłoś
annnaw Re: Tu się przedstawiamy ;) 22.01.11, 07:11 Witam Mam na imię Ania 33 lata 164 cm i 80 kg wagi (właśnie się zważyłam) Dwa lata temu byłam na tej diecie schudłam w krótkim czasie 10 kg ale nie przetrwałam :( A teraz nie mogę się zebrać ale przyszedł stresujący okres w zyciu i łącznie z tymi kg doprowadziłam się do wzrostu pulsu i lekarz zasugerował zebym popracowała nad sobą Od Nowego Roku obiecuje sobie ze od jutra zaczne i nic :( Dziś wpadłam na wasze forum Poczytam i mam nadzieje ze nabiorę ochoty do jakiegoś podniesienia siebie z letargu:( Grauluję Wam wszystkim silnej woli Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
emilunia136 Re: Tu się przedstawiamy ;) 22.01.11, 19:41 Witam mam na imię Emilia mieszkam w Poznaniu- Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka36 kasia 79 kg 160 cm S-c 24.01.11, 20:08 Może mi się uda. Mój cel 60kg.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemonthree Wzrost: 176cm, Waga Startowa: 79kg. 26.01.11, 15:54 Waga Obecna: 74,9kg. Wiek:23 Płeć: Femme Zamieszkanie: Centrum Polski Podejście do Dukana: 2 Dzień: 8 Odpowiedz Link Zgłoś
savage80 Re: Tu się przedstawiamy ;) 26.01.11, 20:44 witam dzielnie walczacych mam na imie Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
emsi-fanka karola 31 lat 164cm 81kg na wadze POZNAŃ 27.01.11, 13:04 17 stycznia 2008 urodziłam synka,w dnu porodu waga pokazała 100 kg od tamtego czasu chudłam i tyłam na przemian raz nawet miałam 65kg!pod opieką dietetyczki uzyskałam to w pół roku ale efekt jojo jest nieubłagalny minęło półtora roku i mam 81kg.Zaczelam dukana 19 stycznia jestem 9 dzień I fazy 4kg mniej byle tak dalej pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_30 Re:Agnieszka 85kg.170cm. Sląsk 29.01.11, 22:59 Rozmiar 44/46 kiedyś 40...2 lata temu urodziłam synka i do tej pory nie schudłam, fatalnie sie czuje w tej "nowej" skorze. Ale zaczynam sie brac za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga379 Aga, 30lat, 60kg i 158cm, Nysa 02.02.11, 18:25 Do czasu 2 ciąży ważyłam 49 kg po ciąży cały czas 62 kg a minęły już 4 lata Jestem na Dukanie od 31 stycznia Wg testu Faza I 2 dni ( nie wiem ile schudłam bo syn rozwalił wagę, jutro zakup nowej) Od dziś Faza II i ma trwać ok 74dni zobaczymy. Waga wymarzona 50 kg Jestem bardzo zmobilizowana i wierzę że się uda:) Pozdrawiam wszystkie Dukanki suwaczki.maluchy.pl/li-8230.png Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Maja, 164 wzrostu i 80 kg 03.02.11, 14:17 Witam bardzo serdecznie! Historia: Przytylam 5 lat temu-szybko i duzo- z wagi 60 kg do 70, kolejne lata to walka z kilogramami i wynik 80 kg. Stres= jedzenie, a ze praca stresujaca wiec.... :-( Dzis zaczynam I Faze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
efficacitas effi, 35 lat, 80 kilo , 164 wzrostu 03.02.11, 16:37 Postanowilam zaczac od dzis diete Dunkana. W 2006 przytylam z 63 kg do 71 kg. Potem te reszte. Od 2006 zycie moje polega na ciaglym chudnieciu (az do 72 kg) , a potem znow w gore. Ciesze sie, ze nie jestem sama! effi Odpowiedz Link Zgłoś
kam-i-nia kam-i-nia,30lat, 82,7 kg ,158cm Legionowo 04.02.11, 01:31 Witam Ja większość swojego życia ważyłam praktycznie 55-58kg, później po 5 latach po ślubie urodziłam córcie i waga została 64kg:(, następnie usunięto mi woreczek żółciowy i waga stopniowo rosła aż wyniosła prawie 83kg kiedy zdecydowałam, ze już dłużej nie dam rady tak żyć chodź od ponad roku nic już nie przytyłam to i tak za wiele jak na mnie... od kiedy jestem na diecie i ile schudłam widać na suwaczku po niżej:) życzę powodzonka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ostryga11 Joanna, 42l, 160cm i 77,5kg 04.02.11, 16:51 Witam! zauważyłam, że jestem jedną ze starszych proteinek. Dukana zaczęłam 31 stycznia, jutro kończę I fazę, narazie tylko 1,5 kg mniej , ale i tak jest super.... Zastanawiam się, kiedy tych moich 77 kg się zrobiło i nie wiem dokładnie. Rosły sobie jakoś stopniowo po każdej kolejnej ciąży ( w sumie aż 3). z tym że w trzeciej ciąży coś takiego dziwnego się ze mną zrobiło, że miałam ochotę tylko na zdrowe rzeczy - warzywa, chude mięsko, chudy nabiał, że na koniec ciąży ważyłam mniej niż przed ciążą (wyniki super) - 70 kg. Po urodzeniu córci (62kg!) dostałam więc od życia super gratis - byłam prawie szczupła! Niestety, zamiast z niego skorzystac i zadbać o wagę w błyskawicznym tempie nazbierałam kilogramy. Teraz, po przeszło 6 latach nadszedł dzień decyzji. Jestem mocno zmotywowana, narazie dieta wydaje się być dla mnie skomponowana, jest ok . Wiem już, że inne diety nie dają w moim przypadku rezultatu, nie mam silnej woli, a rodzina do wykarmienia duża i głodna:-) Trzymajcie za mnie kciuki, jak i ja za was proteinki trzymam i wspierajmy się wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Kamila - 170 cm, 60 kg 05.02.11, 11:38 witam się:) planuję zrzucić parę kilo dla własnego lepszego samopoczucia:) mam taką figurę, że wszystko odkłada mi się w boczkach i brzuchu - niby jestem szczupła, ale brzuszek lekko "ciążowy";P chciałabym zejść tak do 55 kg i utrzymać tą wagę. ta dieta wydaje mi się rozsądna i niezbyt restrykcyjna - nawet faza uderzeniowa zawiera produkty, które lubię, więc powinno pójść dobrze. do tego w pracy mam motywację w postaci kolegi, który stosuje tę dietę i chudnie - zaczyna wyglądać lepiej ode mnie:P Odpowiedz Link Zgłoś