Dodaj do ulubionych

cel do 5kg - a nie chce spadać

07.05.10, 11:59
moim celem jest max 5 kg.na Dukana zdecydowałam się, bo żadne inne "metody"
nie skutkowały. mam 40 lat i metabolizm juz nie ten. Jestem na diecie już 25
dni, początek był fajny, ale od 10 dni kręcę się wokół tej samej wagi, a
ogólny efekt to niecałe 2 kg. Nie grzeszę, bo lubię jeść w ten sposób. Wiem,że
im mniej do zrzucenia tym trudniej. Czy macie podobny problem i jak sobie
radzicie?
Obserwuj wątek
    • rozalia30 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 12:21
      Z mojego doswiadczenia-po poczatkowym spadku pozniej waga prawie stoi. I to
      dlugo trwa, a spadki sa widoczne na przestrzeni miesiaca np;) Probuj jesc duzo
      miesa i czekaj cierpliwie. Ja chce jeszcze 1 kg, ale nie wiem, czy dam rade;)
      byc moze przejde do fazy III
    • free_nutka Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 12:26
      No właśnie. Z testu wynika,że cel powinnam osiągną za dwa tygodnie, ale wydaje
      mi się to kompletnie nierealne.
      • megi-84 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 13:39
        ja jestem na diecie od prawie 4 tygodni. Waga poczatkowa 57 kg cel 53 kg (165 cm
        wzrostu):) i przez miesiac tylko -2 kg!!!! dodam, ze razem ze mna dietuje sie
        maz i on ma juz -6 kg!!! (180 cm wzrostu 89 kg teraz 83 kg)
        • free_nutka Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 15:04
          Ja mam 158 cm, waga wyjściowa 58, chciałabym 54.Obecnie po 26 dniach 56,5.i tak
          plus-minus od 10 dni.
          • dee.angel Ale przypadek :-) 07.05.10, 19:01
            Nie dosc, ze chcesz zrzucic tyle samo co ja, masz tyle samo lat i wzrostu co ja,
            to masz dokladnie te same problemy ze zrzuceniem! Mozemy sobie raczke podac!
            Jedyna roznica, to ze ja dopiero zaczelam dukana we wtorek...
            • free_nutka Re: Ale przypadek :-) 07.05.10, 19:34
              No proszę:-) Jak miło:-) to trzymam kciuki za efekt. Obiektywnie te 4 kilo do
              zrzucenia to niedużo, ale przy naszym wzroście robi różnicę. pozdrawiam:-)
        • kk345 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 16:54
          megi, to pewnie dlatego, że w stosunku do wzrostu zarówno Twoja waga
          wyjściowa, obecna jak i założona sa optymalne i po prostu nie masz
          juz czego zrzucać:) Wg wskaźnika BMI nie miałas powodu, by
          rozpoczynać dietę:)
          • rozalia30 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 17:00
            BMI nie jest jednoznacznym wyznacznikiem jak dla mnie. Ja mam 170cm, waze
            ok.53kg teraz i na pewno nie powiedzialabys o mnie, ze jestem chudzinka. Przy
            czym moje BMI pokazuje juz minimalna niedowage, a ja raczej nie wejde w
            wiekszosc spodni rozmiaru 36 ;)
            • dolmadakia Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 18:43
              Rozalia!!! Ty musisz być wiotką trzcinką.Ja przy tym samym wzroście
              waże /teraz 64/ i przy 10 kg mniej wyglądałabym bardzo źle.Ale może
              masz taka wiotką budowę-jak rosyjskie księżniczki:-) jak modelki.

Ostatnio koleżanka powiedziała,że inaczej się wygląda przy 50 kg
              jak ma się lat 25 a inaczej jak 40:-( i to prawda.Tak więc oprócz
              BMI /myślę/,że trzeba się też kierować wiekiem i twarzą,bo najpierw
              utratę kg widac na buzi.A najpóźniej na biodrach,niestety.
            • kk345 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 18:46
              Przecież na pewno doskonale się orientujesz, że wchodzenie w rozmiar 36 nie ma
              nic wspólnego z nad-czy niedowagą, a raczej z kształtem bioder, czy choćby dużą
              różnicą pas-biodra. Większość rzeczy w rozmiarze 36 nie przewiduje istnienia u
              dorosłej kobiety biustu i bioder, natomiast doskonale nadają się do hodowania
              kompleksów pt:" jestem za gruba, nie wchodzę w 36"...
              I tak, przy wzroście 170 i wadze 53kg obiektywnie nie masz czego zrzucać, inna
              sprawa, to to jak sama siebie postrzegasz:) Więc skoro BMI pokazuje Ci już
              niedowagę, to sygnał do przyjrzenia się uważnie sobie i przeprowadzenia sondy
              wśród obiektywnych przyjaciół, którzy powiedzą prawdę na temat
              prawdziwej/urojonej nadwagi...
              • rozalia30 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 18:55
                Spoko;) nigdy nie bylam drobnym dzieckiem i nie jestem jakas specjalnie drobna
                kobieta ;) wage kolo 53kg mialam od czasu liceum, potem mi sie przytylo troche w
                ciagu roku i teraz to zrzucilam. Nie odchudzalam sie na kg, tylko na
                ubrania-chcialam wjesc w te sprzed 2 lat i sie udalo:) faza druga jeszcze
                tydzien i tyle. Czas trwania diety /faza 1 i 2/ byl zgodny z testem Dukana
                /tylko mi spadlo do 53, Dukan chcial 55 ;)/
                • kk345 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 19:04
                  No to OK, ale rozumiesz, nóż mi się w kieszeni otwiera, kiedy słyszę chudziutkie
                  nastolatki, (ale też dorosłe kobiety) które muszą jeszcze trochę schudnąć, by
                  dopasować się do konkretnych ubrań. Kurczę, ile kobiet ma 50 cm w pasie i nie
                  jest przy tym lalką Barbie?
                  • rozalia30 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 19:12
                    Bo ja wiem, czy to jest powod, zeby Cie szlag trafial? ja nie z tych;) ale mnie
                    np szlag trafia jak ktos wpierdziala wszystko i obwinia caly swiat, ze jest
                    gruby;) ja wpierdzialam, przytylam , ale nie mowilam nigdy, ze to nie moja wina
                    i nic nie jem, a swiat sie na mnie msci;)
                    poza tym wez pod uwage, ze miesnie duzo waza, naprawde duzo. Ja nie jestem
                    specjalnie umiesniona. Gdybym byla, to z taka figura i wzrostem pewnie lekko
                    wazylabym 60kg;)
                    • kk345 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 19:22
                      I to też byłaby normalna waga:)

A pisząc o normach mam na myśli co innego- terror szczupłej talii prowadzi
                      często do nieakceptowania własnego ciała, które rzadko jest przecież doskonałe,
                      ale nader często nie musiałoby stanowić źródła tak wielkich kompleksów, jakie
                      same sobie fundujemy...Ale to już temat na długą dyskusję w innych
                      okolicznościach:) Po prostu, nie doprowadzajmy się do wagi 100 kg, ale też nie
                      dążmy do 35 kg:)
                      • rozalia30 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 19:36
                        Pewnie, ze przy moim wzroscie ktos moze wazyc 50 i 60 i w obu przypadkach
                        wygladac dobrze;) podkreslam, ze dla mnie jest wyznacznikiem waga, tylko
                        bardziej struktura ciala, ilosc otluszczenia i ksztalty. W standardowym
                        rozmiarze 38 czuje sie ok. 40 nie chce, poki jeszcze mnie starosc nie dopadla i
                        bede sie przed nia bronic ;) /pomijam fakt, ze sporo ubran musialamkupowac w
                        rozmiarze 40 ze wzgledu na biust, ale to wiadomo;)/
                        • kk345 Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 20:10
                          > bede sie przed nia bronic ;) rozmiarze 40 ze wzgledu na biust, ale to wiadomo;)/
                          Niekoniecznie, www.biubiu.pl i już masz miejsce na biust;)
                          • kinmalek Re: cel do 5kg - a nie chce spadać 07.05.10, 21:19
                            też tak miałam,czym bliżej celu,tym wolniej spada,w akcie desperacji solidnie
                            zgrzeszyłam i odtąd waga zaczęła gładko spadać w dół ,:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka