blue.marlena 28.06.10, 21:13 podobno aby schudnąć trzeba jeść 2g białka na kg masy ciała, ale skąd wiadomo czego ile jeść? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dorota-on-line Re: ile białka? 28.06.10, 21:39 www.dieta.pl/dzienniki/dziennik_kalorii/serek_wiejski-313232.html?akcja=info tu masz różne produkty i zawartość białka w 100g. np.serek wiejski ma 12 g białka więc przy np.60 kg trzeba przyjąć 120g białka więc 10 x 100g serka(a serki mają chyba po 150g więc wyjdzie niecałe 7 serków dziennie). no oczywiście nie chodzi żeby jeść same serki ale obliczasz w ten sposób wszystkie produkty które jesz przez cały dzień.ja własnie mam zamiar sprawdzić jak to u mnie jest bo wcześniej aż tak nie zwracałam uwagi Link Zgłoś
madzioreck Ten kalkulator... 28.06.10, 22:22 Ten kalkulator podaje, że piersi z kurczaka i uda nie zawierają białka ;) Link Zgłoś
dorota-on-line Re: Ten kalkulator... 28.06.10, 22:36 masz rację,dopiero teraz zobaczyłam ze wogóle większość produktów ma 0 białka i 0 wegli(nawet te niedozwolone w naszej diecie).. dziwne...wczesniej jak coś sprawdzałam to mi się zgadzało ale tez nie wczytywałam się w to...moze lepiej poszukac innych tabelek... Link Zgłoś
madzioreck Re: Ten kalkulator... 28.06.10, 22:40 Niektóre rzeczy mają, jak wrzuciłam swój dzienny jadłospis, już nie pamiętam, co dokładnie, ale na pewno tuńczyk, 3 jajka, wędlina, nabiał, to mi wyszło spożycie 194g białka... tylko przy tym kurczaku wyskakiwało zero, więc w końcu nie wiem, po prostu jem, na co mam ochotę, dane wrzuciłam z ciekawości :) Link Zgłoś
imasumak Tu sa dobre tabele 28.06.10, 23:03 www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Pier%C5%9B-z-kurczaka-bez-sk%C3%B3ry.html Link Zgłoś