nula8 22.07.10, 10:04 Znalazłam lody Algida, w różnych smakach (najlepsze - bakaliowe). Mają 75 kcal na 100 ml, 3,5% tłuszczu, niestety 11% węgli, ale to prawie tak, jak jogurt naturalny :) Jak już nie mogę, to jem. Link Zgłoś Obserwuj wątek
redlimonka Re: lody 22.07.10, 10:12 a ile mają cukru? :) Moj jogurt naturalny ma 4 % węgli na 100 gr. nie wiem gdzie Ty znalazłaŚ az 11 % lody sa zakazane! Link Zgłoś
redlimonka Re: lody 22.07.10, 10:31 Masz tutaj sklad Lody bakaliowe - bogactwo bakalii. Składniki: aromat, cukier, emulgator, figi, guma guar, jaja, masło, mączka chleba świętojańskiego, odtłuszczone mleko w proszku, orzechy arachidowe, orzechy włoskie, rodzynki, syrop skrobiowy, woda, śmietanka kremówka. prawie wszystko zakazane ;) Link Zgłoś
nula8 Re: lody 22.07.10, 10:36 Toteż ja nie mówię, że są dozwolone :) Ale mają mało tłuszczu. I jem je zamiast obiadu, więc kalorycznie nie przeginam. I tylko wtedy, gdy już nie mogę :) Link Zgłoś
redlimonka Re: lody 22.07.10, 10:40 mają dużo cukru orzeszki ,figi ,masło rodzynki itd,,,,, a to jest dozwolone w 4 fazie , chyba ze na ucztach w 3.;) Link Zgłoś
lilka208 Re: lody 22.07.10, 10:50 Lody dukanowe (Faza I) Autor: ancia2007☺ 13.01.10, 10:10 Dodaj do ulubionych Odpowiedz Składniki: -3 kopiaste łyzki serka homo 0% -2 żółtka -3 białka -słodzik -aromat waniliowy (1-2 krople) Utrzeć żółtka z serkiem i słodzikiem, dodać aromat, ubić pianę, wszystko wymieszać i włożyć do miseczek lub filiżanek/kubeczków i wkładamy do zamrażarki. Link Zgłoś
a.agena Re: lody 22.07.10, 10:59 lilka208 napisała: > > Lody dukanowe (Faza I) > Autor: ancia2007☺ 13.01.10, 10:10 > Dodaj do ulubionych > Odpowiedz > Składniki: > > -3 kopiaste łyzki serka homo 0% > -2 żółtka > -3 białka > -słodzik > -aromat waniliowy (1-2 krople) > > Utrzeć żółtka z serkiem i słodzikiem, dodać aromat, ubić pianę, > wszystko wymieszać i włożyć do miseczek lub filiżanek/kubeczków i > wkładamy do zamrażarki. W trakcie lizania uważać na język :-). Tak swój pokaleczyłam, że dwa dni mnie bolał. Może to wina tego, że trzy dni w zamrażalniku leżały i się wody kryształki zestaliły. Moim zdamiem to białko zupełnie niepotrzebne. pozdrawiam a.a Link Zgłoś
redlimonka Re: lody 22.07.10, 11:11 Czytam i się zastanawiam czy te lody są dozwolone w czwartek proteinowy? bo ja dziś mam , ale pewnie nie wolno choć składniki są okey. ale już je zrobiłam i wsadziłam do zamrażalki. (BĘDĄ NA JUTRO} Ale z białkami0 nie widziałam jeszcze Twego wpisu 3 kopiate łyżki serka to mi wyszedł cały serek :) Link Zgłoś
dietka-3 Re: lody 22.07.10, 11:49 jak;) najbardziej możesz:) autor w książce w menu na czwartek proteinowy zezwala na lody isa w tym dniu wymienione --oczywiscie lody dukana-- Link Zgłoś
a.agena Re: lody 22.07.10, 10:54 nula8 napisała: > Toteż ja nie mówię, że są dozwolone :) > Ale mają mało tłuszczu. I jem je zamiast obiadu, więc kalorycznie nie przeginam W diecie proteinowej nie chodzi o reżim kaloryczny. Samymi lodami się nie najesz, bo to w sumie sama słodka woda. A te dodatkowo zawierają bakalie, tłuszcz maślany... Od biedy można w III fazie w trakcie uczty. pozdrawiam a.a Link Zgłoś
nula8 Re: lody 22.07.10, 11:21 No, nie chodzi, ale jak się łamie zasady to trzeba pilnować kalorii, jak podaje biblia dukanowska :) Link Zgłoś
nula8 Re: lody 22.07.10, 11:17 Magda - Probiotyk, kupiłam wczoraj w Carrefourze, bo nic nie miałam do jedzenia, a miał dużo białka: b - 9,5 g, w - 17,5 g, t - 0 g. Zwykle kupuję inny, ale akurat nie było... Link Zgłoś
redlimonka Re: lody 22.07.10, 13:06 Re: lody dietka-3 22.07.10, 11:49 Odpowiedz jakwink najbardziej możeszsmile autor w książce w menu na czwartek proteinowy zezwala na lody isa w tym dniu wymienione --oczywiscie lody dukana-- --------------------------------------------------------------------- Znalazłam. Napisane jest że można, tam są lody z musli. wszystkie składniki takie same jak w tych lodach plus jest tam mleko i jeszcze otręby na taki dzień proteinowy jak dla mnie w sam raz (wielka odmiana) :)No i Dukan zezwala:) Link Zgłoś
redlimonka Re: lody 22.07.10, 15:27 Już je zjadłam nawet się nie zamroziły do końca nawet dobre :) następnym razem zrobię na noc żeby się zamroziły :) Link Zgłoś