Gość: aga IP: *.chello.pl 28.07.10, 09:50 czy jedząc produkty bogate w błonnik (otręby pszenne ) człowiek robi się jak balon, odnoszę wrażenie, że odkąd zaczęłam robić sobie jogurt z otrębami i śliwką, mój brzuch jest większy niż był Link Zgłoś Obserwuj wątek
fitty Re: błonnik 29.07.10, 13:28 moze i jest wiekszy ale to wszytsko pracuje! oplaca sie!!! jem otreby i mam jeszcze ten obrzydliwy blonnik w sloiczku sypki bleee ale mus to mus Link Zgłoś
emilia.gnybek-ciosek Re: błonnik 05.08.10, 15:15 Błonnik pęcznieje w żołądku dzięki czemu zapełnia go i zmniejsza łaknienie. Duża ilość błonnika jednak, zwłaszcza jeśli do tej pory jadło się go niewiele, może powodować wzdęcia. Podaż produktów w niego bogatych warto zwiększać stopniowo. Pamiętać należy również aby równocześnie zwiększać podaż płynów jeśli pijemy za mało. Jeśli bowiem będziemy dostarczać zbyt mało wody, błonnik może przyczynić się do pojawienia się problemów zaparć ("zbryla się" i "zatyka" jelita). Link Zgłoś
misza46 Re: błonnik 29.08.10, 21:41 Przykro mi dietetyk emilia grzybek-ciosek ale nie masz racji. To nie tak. Przede wszystkim musisz poznać prawdziwą wodę dla człowieka. Musisz poznać jakie naprawdę zadanie ma błonnik w naszym organizmie i w czy oraz ile go mamy. Musisz poznać prawidłowe łączenie potraw wg cykli żywieniowych. Musisz zrozumieć co to jest prawidłowe żywienie. Wtedy fitty i aga otrzymają od Ciebie odpowiedź prawidłową i nie będą mieć problemów z tym co mają a w przyszłości z dalszym ciągiem innymi skutkami ze swoim organizmem. Ta teoria nie sprawdza się z rzeczywistością i dlatego proponuję Ci poznać coś innego, inaczej zgodnego z zasadami cykli żywieniowych. Wzdęcia powoduje tylko zaleganie w układzie pokarmowym tak jak obornik na stercie z którego można produkować gaz jak to robią Niemcy i gotują np potrawy. Może to śmieszne, ale proszę podpalić bąka i przyjrzeć się jego płomieniu. Jaką krzywdę wyrządzają zalegania w układzie pokarmowym dokładnie opowiedzą Ci, którzy operują układy pokarmowe, bo może ja nie miałbym wiarygodności na tym forum. I tu jest cała tajemnica prawidłowego żywienia, naszego zdrowia, sylwetki itp o którym próbuję przekazać i zachęcam najpierw spróbować, by dobrze poznać a naprawdę warto!!!!!!! Chyba że nie o to chodzi. Nie podaję wszędzie kontaktu dlatego, by najpierw troszeczkę się zainteresować tematem, spróbować, a poglądy i problemy same się zmienią razem z efektami. Trudno wyjaśnić na jednym jakimś temacie, by zrozumieć interesujących się w szczegółach kiedy w dodatku posiadają inną wiedzę. Błonnik nigdy się nie zbryla i na pewno z powodu błonnika nie ma zaparć. To jest więcej niż śmieszne. Ale z taką wiedzą spotykam się i z tymi samymi problemami na co dzień. Kiedy ktoś pozna tą inną wiedzę pyta dlaczego nie mówię o tym lekarze. A no też mówię tylko nikt ich nie słucha. Ja też tej wiedzy nie posiadam z innej planety, bo nawet z nikim takim nie miałem możliwości porozmawiać. Link Zgłoś
Gość: Eia Re: błonnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:16 Litości,zabierzcie tego nawiedzonego kaznodzieję Link Zgłoś
ebenark Re: błonnik 30.08.10, 20:54 Zajrzyj w mój link- wszystko o odchudzaniu-za rejstracje dostaniesz darmowy poradnik o odchudzaniu i zniżki zapraszam i polecam Link Zgłoś
ambar7 Re: błonnik 15.09.10, 22:29 Bardzo przydatna przy odchudzaniu jest woda mineralna JODICA. Wspomaga świetnie odchudzanie, bo wzmaga metabolizm. Zawiera optymalną ilość jodu - 150 mikrogramów w litrze Bardzo przydatna jest też dla osób chorych na tarczycę oraz dla kobiet w ciąży, przygotowujących się do macierzyństwa i matek karmiących piersią. Wody tej nie ma niestety w powszechnej sprzedaży, ale można ją zamówić w sklepie internetowym ALDO: www.sklepaldo.pl JODICA: www.wodadlazdrowia.pl/pl/17046/0/Jodica.html Link Zgłoś