mercy2 10.08.10, 18:22 kawę pić można, a zbożową np. Inkę? bo ją uwielbiam a nie jestem pewna. Dziś robiłam dziecku naleśniki i tak mi ślinka leciała, ze szok. Można jakoś zrobić w I fazie naleśniki? Link Zgłoś Obserwuj wątek
a.agena Re: kawka...? 10.08.10, 18:26 mercy2 napisała: > kawę pić można, a zbożową np. Inkę? bo ją uwielbiam a nie jestem > pewna. Skład produktu: jęczmień, żyto, cykoria, buraki cukrowe – prażone (zboża - 72 %) Każdy z wymienionych jest zabroniony. a.a Link Zgłoś
dorota-on-line Re: kawka...? 10.08.10, 19:23 kawę można.zresztą ja bez kawy z rana nie funkcjonuję więc nawet gdyby nie można to bym piła. a nalesniki?na górze sa dwa przepisy na naleśniki.tylko tam za względu na skrobie można zjeść tylko dwa dziennie. Link Zgłoś
mess8385 Re: kawka...? 10.08.10, 19:36 normalną tak, zbożową raczej nie ale nie jestem pewna. Ja robię pyyyyyyyyyszne naleśniki: całe jajko łyżka skrobii kukurydzianej mleko 0,5% (ok pół szklanki) 2 rozgniecione tabletki słodzika huxol 2 naleśniki ładne wychodzą, można też dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia ale tego nie robiłam Link Zgłoś
magdziorek84 Re: kawka...? 10.08.10, 21:25 Nie jestem pewna, a nie mam przy sobie książki, ale Dukan pozwala na kawę zbożową. Poszukam, sprawdzę. Link Zgłoś
magdziorek84 Re: kawka...? 10.08.10, 21:29 Już mam :P Strona 35 zielonej książki- "Co pić". Jest kawa zbożowa:) Link Zgłoś
mercy2 Re: kawka...? 10.08.10, 21:32 rany, jaka zielona książka? nowa jestem i nie orientuję się :( Skrobia kukurydziana??? a to co i gdzie to kupić, nie można czymś innym zastąpić? I powtórzę - w I fazie można? Link Zgłoś
mess8385 Re: kawka...? 10.08.10, 22:01 ok, w I fazie zamiast skrobii otręby zmielone, na oko jak normalne naleśniki możesz zrobić. A skrobię w sklepie ze zdrową żywnością dostaniesz (inaczej MAIZENA) lub przez internet, przyda się na później:) Link Zgłoś
a.agena Re: kawka...? 10.08.10, 21:56 magdziorek84 napisała: > Już mam :P Strona 35 zielonej książki- "Co pić". Jest kawa zbożowa:) Oj, złagodniał nam doktorek na starość ;-) a.a "wychowana" na białej książce Link Zgłoś
magdziorek84 Re: kawka...? 10.08.10, 22:07 Złagodniał, złagodniał:) Trochę więcej dopuszcza:) Ale efekty nadal są, więc trzeba z tego korzystać:) Link Zgłoś