kobieta25.2 18.08.10, 20:24 mam pytanko o sos grecki taki z paczki knorra, czy któraś z was go używała?? bo tam trzeba dodać wodę i olej i zastanawiam się czy z samą wodą też byłby dobry? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mess8385 Re: sos grecki 18.08.10, 20:28 no nie wiem, składu nie znam, ale pewnie ma cukier. Poza tym sosy stworzony do zrobienia z wodą i olejem, no nie wiem, nie próbowalam jeszcze, ale chyba wolę sama podoprawiać:) Link Zgłoś
marisella Re: sos grecki 18.08.10, 20:36 W czasach przeddukanowych rozrabiałam go z wodą. W smaku wiele nie traci, ale strasznie spływa po sałacie ;) A poza tym ma niestety cukier w składzie, więc póki co o tych sosach zapominam :) Jedyne bezcukrowe, które mi się udało znaleźć, to sosy z serii Fit, chyba Kamisa. Mieszam je oczywiście z jogurtem, zamiast z olejem i czymś tam, jak zalecają. Jest to dość smaczne, choć zmysłowego nie polecam, bo strasznie jedzie kwiatkami i czuję się jedząc go jak krowa pasąca się na wiosennej łące :D Link Zgłoś
kobieta25.2 Re: sos grecki 18.08.10, 20:43 dzięki:) a jak użyłam zwykłych galaretek do sernika to wielkie przestępstwo??:) Link Zgłoś
anetabp Re: sos grecki 18.08.10, 20:43 marisella usmiałam się z tej krowy pasącej się na wiosennej łące - świetne porównanie ;) Link Zgłoś
elrosa Re: sos grecki 18.08.10, 20:47 Za czasów przeddietowych do jednej z sałatek dodawałam tego typu sosik rozmieszany z jogurtem - nawet dobre było. Zamiast zwykłego oleju możesz dodać olej parafinowy, jeśli go używasz albo nie masz obiekcji co do używania ;) Z rozmaitych przypraw bez cukru znalazłam tylko "fit-up" od Kamisa, ale mi osobiście nie smakują (chyba wszystkie z mieszanek zawierają tymianek, którego okropnie nie lubię i wywęszę nawet najmniejszą ilość). Link Zgłoś
mess8385 Re: galaretki 18.08.10, 21:31 ja tak mam z kminkiem- nieznoszę i wywęszę wszędzie:):) a co do galaretek kobietko nasza, to pewnie spory grzeszek te galaretki zwykle, ale cóż, sama decydujesz:) pozdro i powodzenie bez grzeszków, toż Ty niemal na początku jesteś i juz?!?!:):) ale mam chociaż nadzieje że sernik smakował z galaretkami , następnym razem zrób ten a la mój:)bezgrzeszny, ale nie na zimno, choć z lodówki będzie na zimno:) Link Zgłoś
dorota-on-line Re: sos grecki 18.08.10, 21:34 ja uzywam takich sosów do sałaty i mieszam je z jogurtem.niby maja w składzie cukier ale nie popadajmy w paranoje-ileż tam tego cukru może byc ale z sama woda raczej bym nie mieszała Link Zgłoś