ven.to 25.08.10, 13:39 Zaglądacie tu czasami? Jak Wam się wiedzie? Jak utrzymują się efekty? Trzymacie się "proteinowych" zaleceń? Jak kształtujecie sobie zdrowe nawyki żywieniowe? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
cn_tower Re: Dukanki w fazie IV 25.08.10, 14:19 ja zaglądam,codziennie trzymam się i czwartku i otrąb, czwartek to jakiś koszmar a otręby uwielbiam;) jest ciężko ale w moim przypadku z powodu miłości do słodyczy, potrafię żreć jak smok i muszę się pilnować, waga jest "umownie stała" tj 1,5kg(+,-)gdy zaszaleję ale naprawdę trzeba przeginać żeby podskoczyło, wszystko jest kwestią zdrowego rozsądku;) Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: Dukanki w fazie IV 25.08.10, 14:26 też miałam dzisiaj założyć taki wątek :) Link Zgłoś
lenaga2 Re: Dukanki w fazie IV 26.08.10, 11:08 Witam, nie mam typowego dnia proteinowego, zawsze coś tam skubnę :-( ale otręby i woda zgodnie z Dukan-em. Waga wacha się +/- 1 kg i to tak już od ponad 3 mieś. więc chyba nie jest źle. Co do nawyków, to oprócz wspomnianej wody i otrąb, ograniczyłam stosowanie tłuszczy (przyrządzam prawie wszystko na patelni teflonowej lub piekę), pozostał basen 2x w tyg., zamiast śmietany - jogurt, dużo mniej słodyczy. Mam nadzieję, że waga już się ustabilizowała. Link Zgłoś
mama-ola Re: Dukanki w fazie IV 26.08.10, 11:51 Zaglądam :) Wiedzie się dobrze. Efekty się utrzymują. Często jem rzeczy niedozwolone na diecie, robię to z taką pewną nieśmiałością :), ale waga się trzyma. Mam tu na myśli białe pieczywo, ciasta, słodycze, orzechy. Nadal nie używam tłuszczu i jadam czysto białkowe posiłki (chudy twaróg z białkiem jajka). A poza tym kolosalna zmiana - przeszłam na wegetarianizm. I jeszcze zostałam honorowym dawcą krwi, że się tak pochwalę. Nosiłam się z tym zamiarem jakiś czas, no i właśnie wczoraj poszłam i utoczyli mi pół litra. Przy okazji przebadali - jestem zdrowa i zdatna do dzielenia się :) Dostałam... 8 czekolad! Jedną zjadłam, dwie podarowałam, pięć jeszcze leży w lodówce. Muszę rozdać, zanim je zjem... Pozdrawiam :) Link Zgłoś