Dodaj do ulubionych

... i co wy na to ???

24.09.10, 21:26
kupilam make sojowa ! jej sklad !: kcl-422 prot. 35 wegla-3.1 grasa 18 ! miazdzaca przewaga protein nad weglem ! ... i co wy na to ??? soja jest dozwolona !! uwaga przy kupnie ziarno soji ;zolta ma wiecej protein niz ziarno soji zielonej !
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: ... i co wy na to ??? 24.09.10, 21:39
      Ja w kwestii formalnej: soI, nie soji:)
      Wygląda na to, że mąka może być...
    • nancy_callahan Re: ... i co wy na to ??? 24.09.10, 21:57
      Hmm.... może Dukan o niej nie wie?
      Wygląda zachęcająco, ale może niech się mądrzejsi wypowiedzą:)
      A gdzie to cudo nabyłaś?
      • lunastu Re: ... i co wy na to ??? 24.09.10, 22:11
        mieszkam w Hiszpanii i tutaj soja albo soya (jak kto woli ) jest w modzie ! kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia ! ale jestem pewna , ze i u nas w Polsce mozna ja nabyc w jakims podobnym sklepie ! ... albo na "necie " ?¿
    • iberka jest tu 24.09.10, 22:54
      www.delikatesy-orientalne.pl/index.php?products=product&prod_id=301&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=301
      • lunastu Re: jest tu 24.09.10, 23:01
        dzieki IBERKA ! tego smaku orzechowego praktycznie sie nie wyczowa ! to prawda , ze jest bardzo "mialka" szybko sie rozprowadza (bez grudek ) a mi smakuje ! warto sprobowac .
        • ven.to Re: jest tu 25.09.10, 07:46
          mąka. AAAA, czad. kupuję!
          zastanawiałam się ostatnio nad zmieleniem granulatu na mąkę i zrobieniem z niej sojowego sernika. Słonawy smak mnie powstrzymał ale dzisiaj spróbuję.
        • lilka208 Re: jest tu 25.09.10, 07:47
          make sojowa kupuje od lat w zwyklym sklepie osiedlowym, - lewiatanie- to jest takie opakowanie , chyba 250 gr, nie pamietam bo kupuje zawsze wiecej i przesypuje do sloika a opakowanie wyrzucam
          • lunastu Re: jest tu 25.09.10, 07:53
            wspaniale ,ze nie bedzie problemu z kupieniem maki i na cos sie przydalam ! a propo wczoraj upieklam sernik i dodalam 2 czubate lyzki tej maki i wyszedl wspanialy! nie ma zadnego dziwnego posmaku czy zapachu ! lilka czemu nie napisalas o tej mace wczesniej ! milego weekendu dukanki!
            • lilka208 Re: jest tu 25.09.10, 14:05
              nie pisalam bo jakos o tym nie pomyślalam ,odkad jestem na diecie 1 czy 2 razy zagescilam sos maka sojowa, i na smierc zapomnialam dopiero mi przypomnial o tym ten watek. o ile sie nie myle to w tesco kiedys widzialam ta make o duzo tansza ( chyba wieksze opakowanie, sama teraz po niedzieli upieke sernik na niej :) pozdrawiam!!!!!tylko musze dokupic mąki :)
              • lilka208 Re: jest tu 25.09.10, 14:08
                aha w lewiatanie na dziale ze zdrowa zywnoscia
                • lilka208 Re: jest tu 25.09.10, 14:17
                  znalazlam tu taki watek o mące sojowejszukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=maka+sojowa&s.sm.forumXx=95274&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=
                  • lunastu Re: jest tu 25.09.10, 15:02
                    ja mysle , ze nie grzeszymy uzywajac ta make ! jak by nie bylo ma wiecej protein niz wegla nawet po skonczeniu diety pozostane przy niej bo jest spewnoscia o wiele zdrowsza niz ta normalna biala ! maka ,ktora ja kupilam jest z soji razowej (uprawa ekologiczna) wiec ma znacznie wysoki poziom protein ale jaka by nie byla , jesli jest sojowa to to ma wiecej protein niz wegla a to chyba dla dukanek dobra wiadomosc ! Maizena ma prot-0.4 ,wegla-86.5 fakt ma mniej tluszczu bo tylko 0.1 ! ale to dieta proteinowa ! no nie?!:::)))
    • kaga9 Re: ... i co wy na to ??? 25.09.10, 15:18
      Ma 18% tłuszczu, dobrze widzę?
      • lilka208 Re: ... i co wy na to ??? 25.09.10, 15:49
        jest tez taka
        www.ekozakupy24.pl/produkt/122/maka-sojowa-bio-300g
        • lunastu Re: ... i co wy na to ??? 25.09.10, 16:38
          swietnie Lilka ! ja jestem taka jak ty szukam nowosci a nie czekam az ktos mi je podsunie i jeszcze wydziwiam !! dziewczyny przeczytajcie opinie dietetyka !! warto !! czy na prawde 18%tluszczu was przeraza !? a wiecie ile tluszczu maja te paroweczki i kielbachy co podjadacie !? www.ekozakupy24.pl/produkt/122/maka-sojowa-bio-300g#dietetic-opinion
          • elrosa Re: ... i co wy na to ??? 25.09.10, 17:44
            Wiemy, poniżej 5%.
            No, chyba, że ktoś podjada te niedozwolone, ale to wtedy z Dukanem nie ma nic wspólnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka