Dodaj do ulubionych

Sklepy dietetyczne

09.10.10, 22:48
Od 2 tygodni jem bardzo skromnie,bo poprostu nie mam czasu na pichcenie dla jednej osoby,jak trzeba cos przygotowac dla reszty rodziny (3 osob).Ale wczoraj poprzegladalam ksiazki Dukana (jest ich w domu sporo i to w 3 roznych jezykach).Ciekawe fora,blogi (jestem zaskoczona ze Francuzi podobnie jak my Polacy maja full pomyslow na przepisy.I dzis postanowilam zrobic zakupy w sieciowce-sklepie dietetycznym (wielkosci Lidla polskiego,nazywa sie bio planet,jest chyba tylko w Belgii,choc produkty w tym sklepie byly mi znane z Niemiec firma Herto).Wczesniej maz mi kupil paczke otrebow pszennych i zaplacil za 200 g prawie 4 €.Postanowilam odwiedzic bio planet,z ktorego kiedys smialam sie.Wyszlam z zapasem otrebow pszennych (bo tam 1 kg kosztuje ok 4€)Obkupilam sie,niestety otrebow owsianych juz nie bylo ,ale byly zytnie (tez kupilam).Przywiozlam towar do domu,oj wydalam niezla sumke.Rodzina stwierdzila,ze zglupialam kupujac tyle zapasow.A ja od jutra zamierzam piec chlebek Klary,bo ten oryginalny Dukana 2 kromki koszuja ponad 3 €
Troche dziwi mnie taka roznica cen miedzy jednym,a drugim dietetycznym sklepem.A jak jest w PL?Gdzie kupujecie otreby i ile kosztuja?
Obserwuj wątek
    • marisella Re: Sklepy dietetyczne 10.10.10, 00:48
      Kupuję w spożywczaku lub hipermarkecie pod domem i płacę 1,86-2,43 zł za 150 gram :)
      • lilka208 Re: Sklepy dietetyczne 10.10.10, 08:38
        ja kupuje w sieci stokrotka - jakos sa po 2,78, a w lewiatanie tez kupuje i tam sa po 2,39 za 150 gr. kupuje 10 paczek i jak mam tak jeszcze z paczke to ide i kupuje znowu :) pozdrawiam!
        • lou_lou_72 Re: Sklepy dietetyczne 10.10.10, 08:49
          -zwykle owsiane sante (te w niebieskim opakowaniu, chyba 150g) kupowałam w Carrefure i Kaufland za jakieś 1,21 zł - od jakiegoś czasu w ogóle ich tam nie mogę spotkać :(
          -w ubiegłym tygodniu kupiłam te same w Tesco za 2,20 czy coś w tym stylu
          -Sante owsiane jakieś dietetyczne w nowym opakowaniu takim jasnym, widziałam w prywatnym markecie Lider za grubo ponad 3 zł. - nie wiem ile gram mają bo mnie cena oślepiła ;P
          W tym że markecie prywatnym jest w ogóle drogo ale go lubię, bo mają na półkach fruktozę, ksylitol i inne cuda, cukier brązowy, mąki ekologiczne żytnie i pszenne razowe, mieszanki do wypieku chleba bez tony dodatków E, ogromny wybór makaronów razowych, zawsze mają Piątnicę light w dużym wiaderku, ser żółty o niskiej zawartości tłuszczu, paluszki surimi- do wyboru do koloru, moje ukochane suszone na słońcu pomidory za 10 zł malutka paczuszka ;)
          zawsze jest nabiał z Dukanowymi proporcjami - no jak ich nie kochać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka