Dodaj do ulubionych

gdzie jest problem???

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.11, 18:27
lat 40, 175cm, 90kg :-(
tyję gdy mojemu życiu towarzyszy długotrwały stres - praca, życie prywatne...
uprawiam sport - od 11 lat - 2 x w tygodniu aerobic - 1 x w tygodniu 10-12km marsz...
od początku stycznia zmieniłam miejsce fitnessu (żeby można było częściej) i spędzam na sali (ćwicząc oczywiście) - 5-7godz/tygodniowo - waga nie spadła ani o kilogram...
dodam, że mam podwyższoną prolaktynę 375, po godz.4631.
Tarczyca w normie.
Dwa lata temu próbowałam 2 miesiące dietę niskoglikemiczną i też nic...
Typ sylwetki - gruszka...
Myślałam, że jak zintensyfikuję ćwiczenia, ćwiczę codziennie po pracy 1-2, to coś ruszy, ale lipa :-(
Jakieś rady? pomysły?
Obserwuj wątek
    • Gość: anula Re: gdzie jest problem??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.11, 19:58
      w tygodniu jem praktycznie to samo: 8 - banan, jogurt naturalny, płatki owsiane, kilka śliwek suszonych, 12 - 2 kanapki z razowca - z serem żółtym i kilkoma plasterkami kiełbsy miśliwskiej, 17 - przed ćwiczeniami - ciastko (drożdżówka) + sok z marchwi... w weekend zazwyczaj jakiś normalny obiad - pierś z kurczaka albo indyka, jakieś gotowane warzywa, pieczywo na jakie mam ochotę ;-)
    • emilia.gnybek-ciosek Re: gdzie jest problem??? 28.02.11, 15:13
      Warto pamiętać, że podwyższony poziom prolaktyny wpływa na wzmożone odkładanie się tkanki tłuszczowej na brzuchu oraz przyrost masy ciała. problemy zdrowotne więc, nie ułatwiają Pani procesu chudnięcia. Nie oznacza to jednak, iż nie należy podejmować prób. Konieczne jest jednak wykazanie się nieco większą cierpliwością. Dieta powinna zawierać wszystkie grupy produktów, a więc zarówno produkty pełnoziarniste, warzywa, owoce, nabiał, chude mięso, ryby, dobre tłuszcze (olej, nasiona, orzechy). Posiłki powinny być spożywane częściej, w małych porcjach (4-5 posiłków) i regularnie.

Co do ćwiczeń, jeśli jest to aktywność siłowa, sprzyja rozbudowie mięśni, jednak nie spalaniu tłuszczyku. Stąd efekty wagowe nie będą się pojawiać, lecz będą się zmniejszać poszczególne obwody. Dlatego też zachęcam aby skupić się na ćwiczeniach typu cardio, a wiec w spokojnym tempie jak jazda na rowerze, bieganie, aerobic. Niżej zamieszczam linki do artykułów, które pomogą Pani zaplanować swój trening.

Trenuj z głową
      Aktywność fizyczna otyłych
      Siłownia również skuteczna w odchudzaniu
      • Gość: anula moje ćwiczenia... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.11, 20:32
        to step&shape, TBC, ABT, trening obwodowy połączony ze stepem... w zależności od dnia... generalnie jest tak, że w zależności od poziomu prolaktyny potrafię w 1,5 roku przybrać 23kg, lub schudnąć 23kg (ćwiczę zawsze, regularnie, od 11 lat - aktualnie zwiększyłam dawkę)...
        Obecnie zaczęłam brać Bromergon na prolaktynę, ale biorę małą dawkę i nie wiem czy "zaskoczy"... mam wrażenie, że nawet gdybym ćwiczyła 7-10godz. tyg. to i tak efektu by nie było - może poza zmniejszeniem poczucia winy ;-) nie wiem co jeszcze robić...
    • kochakasia Re: gdzie jest problem??? 04.03.11, 18:27
      U mnie było tak. Od lat zmagałam się z moimi kg! Próbowałam różnych sposobów na pozbycie się nadwagi, ale waga wracała. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? idealnafigura.com/gberes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka