Dodaj do ulubionych

Jest zle...

20.03.11, 11:02

Ja nie chce marudzic -ale nic nie chudne -a wrecz waga mi sie podnosi-czy ktos mial tak samo ? mialam w tamta sob. np.83.8 a dzisiaj 84.6 schudlam tylko na fazie 1- na fazie 2 NIC/a jestem juz od 08.03/ -no i lamia mi sie strasznie paznokcie a jem tyle bialka-nie mam grzeszkow w jedzieniu-i daleko jeszcze do okresu
Obserwuj wątek
    • martatm5 Re: Jest zle... 20.03.11, 11:28
      Ja jestem dopiero na początku, ale też miała kilkudniowy zastój (wręcz waga poszła w górę)
      Poszperałam po necie i znalazłam metodę dla siebie (chyba). Więc bardzo dużo pić i nie chodzić głodna. Jeść dość często ale tylko dozwolone produkty.
      Może ruchu więcej? Tego nie wiem, bo ja mam sporo ruchu w pracy.
      Czytałam też że zastoje wagowe są bardzo popularne i najlepiej je przeczekać stosując nadal dietę..
      • rene1231 Re: Jest zle... 20.03.11, 12:11
        martatm5 napisała:

> Czytałam też że zastoje wagowe są bardzo popularne i najlepiej je przeczekać st
        > osując nadal dietę..
        Dobrze Marta piszesz,trzeba przeczekać ale dietkując dalej.Nie wolno sie poddać!
    • lopez27.1 Re: Jest zle... 20.03.11, 12:10
      Ja też zaczełam 8-03 i też na razie nie ma wielkich efektów I faza -2,5 kg (po 7 dniach ) i teraz - 0,5 kg.Pocieszam się tym że nie od razu schudnę i organizm potrzebuje czasu.Damy radę musimy uzbroić się w cierpliwość .
      • agnieszkak_24 Re: Jest zle... 20.03.11, 12:17
        ja też potwierdzam że poprostu są zastoje i trzeba przeczekać i nie poddawac się.....
        trzymać się dalej rygorystycznie.....ja też tak miałam ostatnio i zastanawiałam się żeby to rzucić..... przez 2 tyg waga stałą w miejscu lub -+0,5kg. Ale miałam wagę którą przez bardzo długi okres swojego życia miałam....dołożyłam cwiczenia, więcej spacerów, dużo wody..... i waga spadła o -1kg, w końcu wczoraj kupiłam sobie spodnie w rozmiarze 30!!!!!!!
        przed lusterkiem miło stanąć, chociaż jeszcze wisi brzuszek...ale przy wytrwałej pracy uda się!!!
        NIE PODDAWAJMY SIĘ!!!!!!!!!
    • pietnacha40 Re: Jest zle... 20.03.11, 12:26
      Wcale nie jest żle. Jesteś na diecie 17 dni i schudłaś 3 kilo. Nie oszukujmy się,pierwsze dni ,to najczęściej woda. Teraz jesz warzywa ,to trochę Ci się "spuchło" ;) Reakcja paznokci po 17 dniach ? Nie sądzę,no ale może....... Kup sobie preparaty wspomagające . Zawsze istnieje opcja,że masz coś z hormonami,ale to trochę za wcześnie,żeby się zastanawiać. Poczekaj z miesiąc i zobacz jak waga wygląda.
    • madzioreck Re: Jest zle... 20.03.11, 19:51
      Może nie miałaś zatrzymanej aż tyle wody w organizmie, na początku się chudnie głównie z wody właśnie. I wcale nie masz złego wyniku, co to za jojczenie ;)
      A paznokcie... cóż, ta część paznokcia, która teraz Ci się łamie, została "zbudowana" na długo przed tym, jak zaczęłaś dietę, więc raczej nie ma ona nic wspólnego z łamaniem.
      • mama_twinsow Re: Jest zle... 20.03.11, 19:55
        No dobra, masz alternatywe? Wrocic na normalne jedzenie i przytyc szybciej niz schudlas? :)
        Wytrzymaj do konca kwietnia, wtedy sie okaze czy to dla Ciebie czy nie, ok?? Porownamy nasze spadki. Ja tez nie chudne expressowo, od tygodnia zastoj ale nie dam sie !!
    • awe38 ok..dzieki 20.03.11, 20:58
      duze dzieki za reakcje i wsparcie ... jestescie naprawde nieocenione !
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=52854d80f5238488c.png[/img][/url]

Dukan od 03.03.2011
      • madzioreck Re: ok..dzieki 20.03.11, 22:49
        No, moja droga, po to tu jesteśmy, żeby przytulić, pocieszyć, zmotywować, a jak trzeba, to i opieprzyć i kopnąć w tyłek ;)
        Dietuj grzecznie, jedz dobre rzeczy i myśl pozytywnie :)
        • ulala Re: ok..dzieki 21.03.11, 11:24
          jestem w podobnej sytuacji.
          2 tygodnie 4 kg

kombinuję jak mogę by nie jeść niedozwolonych rzeczy, jak narkoman rzuciłam się w weekend na ciastka, ale mimo grzechu nie mam zamiaru się poddawać!

ale! już nie wiem co brać by częściej wychodziło ze mnie to co w siebie wkładam....
          olej parafinowy jem z sałatkami ale nie jest tak dobrze jak bym chciała..
          • kasienka.b Re: ok..dzieki 21.03.11, 21:16
            no ja bardzo przepraszam - 4 kilo w dwa tygodnie to jest mało??
            Dziewczyny nie grzeszcie nawet takim gadaniem. Ile byście chciały chudnąć - 5 kilo tygodniowo? Na żadnej diecie nie schudnie się szybciej, nie jest to zdrowe.
            Co dopiero mają powiedzieć osoby, którym waga stoi np. miesiąc w miejscu?
          • madzioreck Re: ok..dzieki 21.03.11, 21:55
            > jestem w podobnej sytuacji.
            > 2 tygodnie 4 kg

No ja Was proszę... a ile kilogramów by Cię satysfakcjonowało?
    • awe38 a ja tylko napisze ze nie rozumiem mojego 21.03.11, 22:20
      organizmu 85.1 rano bylo czyli przytylam ... ale caly czas czytam dziewczyny ze trzeba dalej i chyba juz nie bede codziennie sie wazyc bo naprawde zaczynam sie dla bliskich humorzasta robic, po rzuceniu papierosow taka nie bylam a palilam ...prawie pol zycia
      • awe38 Re: a ja tylko napisze ze nie rozumiem mojego 21.03.11, 22:22
        no chcialam jeszcze dobranoc powiedziec ...
        • mama_twinsow Re: a ja tylko napisze ze nie rozumiem mojego 22.03.11, 07:43
          Dobrze, dobrze awe38 :) wpadaj sie wyplakac ale nie przestawaj dukac bo dobrze Ci idzie ! Proponuje sie wazyc po dniach P, raz w tygodniu! A po ubraniach widzisz spadek? Bo ja bardziej po ciuchach widze nic po wadze :) Nie chudne ksiazkowo i licze sie z tym ze bedzie to orka, ale warto !!
          • awe38 Re: a ja tylko napisze ze nie rozumiem mojego 24.03.11, 21:49

mama_twinsow napisała:

> Dobrze, dobrze awe38 :) wpadaj sie wyplakac ale nie przestawaj dukac bo dobrze
            > Ci idzie ! Proponuje sie wazyc po dniach P, raz w tygodniu! A po ubraniach widz
            > isz spadek? Bo ja bardziej po ciuchach widze nic po wadze :) Nie chudne ksiazko
            > wo i licze sie z tym ze bedzie to orka, ale warto !!

No to wpadam zeby powiedziec ze czuje po spodniach i po dlugich kozaczkach ze sa luzniejsze i luzniejsze....i chcialam powidziec ze zgrzeszylam -bo chcialam wyprobowac nowy przepis na deser dla mojej rodzinki... i sobie liznelam - i znowusz liznelam i NIE MOGLAM SIE ZATRZYMAC, no a teraz wiem ze nie bede nic juz piec i robic super deserow dla rodzinki ...a wiec na wielkanoc bedzie bardzo dukanowo u nas:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka