Dodaj do ulubionych

ile na ile dni - II faza?

19.05.11, 09:44
Jestem tu nowa, wczoraj zaczęłam dietę, ważę 75kg, chcę schudnąć do 65, mam 168cm wzrostu i 42 lata. Może macie doświadczenia jaka proporcja dni w II fazie przynosi najlepsze efekty albo przynajmniej daje najmniejsze odczucie znużenia małourozmaiconym jedzeniem? Zdaję sobie sprawę, że dla każdego organizmu może co innego służyć, niemniej jednak chcę poznać Wasze doświadczenia. Skłaniałam się do 1/1.
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: ile na ile dni - II faza? 19.05.11, 09:49
      Robię 3/3
      Myślę, że 1/1 jest najłatwiejszym do utrzymania bo nie zdążysz się znudzić samym białkiem
      • brooke.logan Re: ile na ile dni - II faza? 19.05.11, 09:58
        no i kupione warzywa łatwiej wykorzystać przy 1/1 a po 3 dniach nadają się do wyrzucenia.
        • estorilla Re: ile na ile dni - II faza? 19.05.11, 10:05
          Ja idę 1/1, zaczynałam 5.04.11, efekty na suwaku.
          • brooke.logan rewelacyjne wyniki!!! 19.05.11, 10:23
            rewelacyjne wyniki, wręcz nieprawdopodobne :)
            Możesz podać przykładowe menu w ciągu dnia w I i II fazie? Myślę, że jadłaś raczej sporo, nie głodując? To chyba przynosi nalepsze efekty. Czego więcej jadłać - nabiału czy mięsa? dziękuję za odpowiedź :)
            • estorilla Re: rewelacyjne wyniki!!! 19.05.11, 11:02
              Już mówię- na śniadanie jadłam serek wiejski light z połową makreli wędzonej, albo łososia wędzonego z jajem na twardo. Teraz namiętnie pożeram chlebek Klary-2 kromki z chudym serkiem topionym albo z kabanosem drobiowym. Na obiad rybę z folii (3 dzwonka) z sosem jogurtowym, albo pierś z kury na różniaste sposoby, np. roladki z serkiem wiejskim miksowanym z papryką konserwową, cycek z patelni grillowej, curry z jogurtem light, nugettsy w otrębach, krewety z czosnkiem, pieczeń wołową... Na PW dodawałam warzywa, czyli do śniadania rzodkiewy albo pomidor, do obiadu fasolkę szparagową albo brokuły, a teraz ostatnio namiętnie szparagi. Na kolację najczęściej już nie miałam ochoty, jeśli miałam to zazwyczaj dlatego, że nie dojadłam obiadu i kończyłam go wtedy wieczorem. W fazie pacmana przed miesiączką wieczorem smażyłam naleśniki (2 jaja, pół szklanki chudego mleka, łyżka skrobii kuku-nie powinno się na noc, ale przed okresem wolno BO TAK!!!!-3 łyżki otrąb), smarowałam je serkiem homo z łyżeczką kakao decomoreno, łyzką słodzika i kilkoma kropelkami cytryny. Ostatnio upiekłam ciacho marchewkowe (II faza), a wczoraj popełniłam dukanową nutellę :D Do tego piję bardzo dużo-2 kawy dziennie, herbata zielona z miętą i szłwią z Maroka, wodna niegazowana, cola zero. Jak miałam desperacką chęć na słodycze TU I TERAZ to kupowałam gumę do żucia owocową bez cukru. W I fazie zeszło mi naprawdę sporo kilogramów, myślę, ze to po części wina odstawionych tabletek anty. Ponadto kupiłam i samodzielnie skręciłam orbitreka i codziennie ćwiczę-w I fazie nie byłam w stanie przejechać na nim bez przerwy więcej niż 30 sekund, zalewałam się rzęsistym potem... Teraz fikam codziennie minimum 20 minut. Do tego do pracy i z pracy na nogach-30 minut w jedną, 30 w drugą z zakupami. Dwa razy zgrzeszyłam świadomie i z premedytacją (święta i majówka) co odpokutowałam wzrostem wagi o 2-3 kg i beznadziejnym samopoczuciem fizycznym(czułam się dosłownie zatruta węglami). Teraz chcę dociągnąć II fazę do końca maja-za chwilę mam okres i wesele koleżanki, więc nie chcę ryzykować wzrostu wagi, bo mam dopasowaną sukienkę :D
              • odsrodkowa Re: rewelacyjne wyniki!!! 19.05.11, 11:13
                Jaki serek topiony light znalazłaś?
                • estorilla Re: rewelacyjne wyniki!!! 19.05.11, 11:31
                  Hochland. Ale ciężko polowałam :)
                  • e.m.i1 Re: rewelacyjne wyniki!!! 19.05.11, 18:21
                    Lepsze proporcje ma Linessa z Lidla :)
    • dziub_dziubasek Re: ile na ile dni - II faza? 19.05.11, 10:50
      Ja też 1/1, II faza od 21.04. Na I fazie -3kg, na II obecnie -4kg.
    • marita_ie Re: ile na ile dni - II faza? 24.05.11, 13:25
      ja dotąd bylam na 5/5, ale przeszlam na 1/1 i to byla dobra decyzja. 5 ni warzyw powodowalo wzrost wagi. nastepne 3 dni protein powracalo mnie na poprzednia wage i kolejne 2 dni nic nie zmienialy.teraz dopiero zaczelam chudnąć i skupiam sie na maksa na dniach proteinowych. w ten sposob chudne.
      • brooke.logan możesz sprecyzować? 25.05.11, 09:25
        możesz sprecyzować na czym polega to skupienie na maxa na dniach proteinowych? :)
        • slonce12 Re: możesz sprecyzować? 25.05.11, 10:47
          ja chyba wiem o co chodzi z tą koncentracją, jak dzień P, to same proteiny, bez kakao maizeny i zbędnych, choć dopuszczalnych produktów. Ale mogę się mylić.
      • slonce12 marita 25.05.11, 10:48
        widzę, że moje rady się przydały, bardzo się cieszę.
    • otwocczanga Re: ile na ile dni - II faza? 25.05.11, 15:43
      > Jestem tu nowa, wczoraj zaczęłam dietę, ważę 75kg, chcę schudnąć do 65, mam 168
      > cm wzrostu

O, bratnia dusza ;) Ja zaczęłam 16 maja z wagą 75 kg. Wzrost - 166.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka