20.05.11, 07:47
Dopiero rozpoczęłam dietę wysokobiałkową, więc jeszcze niezbyt dużo o niej wiem :) Żeby przyspieszyć chudnięcie, zaczęłam się ruszać, bo miałam jakiś miesiąc przerwy (głównie na objadanie się :/). Jestem w fazie I, wczoraj był czwarty dzień. Nie chcę rezygnować ze sportu, bo to i zdrowe, i korzystne dla wagi. Tymczasem wczoraj przy intensywnym wysiłku czułam się kiepsko. Słaba kondycja to jedno, ale osłabienie to nowy objaw, którego wcześniej w takim stopniu nie miałam. Co robić? Spożywam całkiem dużo węglowodanów, jak na Dukana, bo codziennie z pół litra mleka i pół litra maślanki, do tego ze 200 g chudego twarogu (oczywiście wszystko w okolicach śniadaniowo-wczesnopopołudniowych), więc nie sądziłam, że wysiłek będzie aż tak nieprzyjemny.
Do tego mam ciągle lekkie bóle głowy, o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • paulina283 Re: Sport 20.05.11, 08:27
      Jest świetne rozwiązanie - przeczytać książkę Dukana nt. diety.

Dokładnie to co jest u Ciebie, jest opisane w książce - z radą, aby w I fazie zrezygnować z większej aktywności fizycznej. Później organizm się przestawi, będzie lepiej, można zacząć ćwiczyć. To samo tyczy się ogólnej słabości, bólów głowy.
      Ile robisz dni I fazy i z jakiej wagi do jakiej chcesz przejść?
      • otwocczanga Re: Sport 20.05.11, 08:33
        OK, w takim razie skupię się raczej na spacerach i pływaniu.

Dzisiaj jest 5. dzień pierwszej fazy. Rozpoczęłam z ok. 75 kg przy wzroście 166. Chcę zrzucić co najmniej 15 kilo. Według strony Dukana powinnam mieć 59,5 kilo dokładnie 11 września, no, ciekawa jestem :)
    • grubaaakasica Re: Sport 20.05.11, 11:19
      Witam:)
      widze ze jedziemy na jednym wózku , ja tez dzis mam piąty dzien pierwszej fazy :)
      Ja ćwicze intensywnie na siłowni, do tego biegam i musze co powiedziec ze wczoraj tez nie miałam wogole siły na silowni, wiec dzis sobie odpuscilam. czuje sie zmeczona... przyda sie pare dni regeneracji. Chociac nie czuje zeby mi brakowało węglowadnów.
      A co diety, to mimo tego że trzymam sie wytycnych, i mam naprawde duzo ruchu, nic nie schudlam przez pierwsze 5 dni uderzeniówki :( ale poczekam jeszcze trochę...
      • otwocczanga Re: Sport 21.05.11, 08:10
        > widze ze jedziemy na jednym wózku , ja tez dzis mam piąty dzien pierwszej fazy
        > :)

O, fajnie :) A ile masz do zrzucenia? :)
        Ja czuję, że chudnę, po ubraniach chociaż zważyłam się dopiero wczoraj, bo wcześniej się bałam ;) Od wczoraj mam minus pół kilo. Oby tak dalej.
    • estorilla Re: Sport 20.05.11, 12:12
      Absolutnie normalne osłabienie wynikajace z gwałtownego odstawienia węgli. Po 3-4 dniach II fazy będzie lepiej. Do tego czasu oszczędzaj się.
      • otwocczanga Re: Sport 21.05.11, 08:11
        Dziękuję za wskazówki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka