Dodaj do ulubionych

system 2/0 pytanie

10.01.12, 08:28
Moja znajoma zachęcona (moimi) dokonaniami na dukanie postanowiła w ten sposób zrzucić około 5 kilogramów. Postanowiła więc, że zastosuje system 2/0, ale mamy problem: nie potrafimy dojść do porozumienia, jak to ma dokładnie wyglądać, czy:
a) te dwa dni proteinowe mają być razem (np. poniedziałek i wtorek proteiny, a od środy do niedzieli normalna dieta z ograniczeniem tłuszczy, węglowodanów i cukrów)
b) mogą to być dwa dowolne dni w tygodniu (np. środa i piątek).

Nie możemy nic znaleźć, albo źle szukamy.
Doradźcie, proszę.
Wróżka.
Obserwuj wątek
    • ejot48 Re: system 2/0 pytanie 10.01.12, 13:21
      Książkę mam akurat w "pożyczeniu", ale nie pamiętam, żeby było 2P/0. O ile mnie pamięć nie myli, dla osób chcących zrzucić co nieco z dolnych partii ciała DD proponował 2PW/5 "0" w takim właśnie cyklu - 2 pod rząd i 5 pod rząd. Natomiast innego cyklu (same P/normalka) z lektury nie pamiętam - niech mnie ktoś poprawi, jeśli błądzę...
      • wrozka.remiza Re: system 2/0 pytanie 10.01.12, 13:46
        "Innym wariantem 2/7 jest 2/0, to znaczy dwa dni w tygodniu czystych protein i pięć dni zwyczajnych, bez specjalnej diety, lecz również bez zbytnich ekscesów. Jest to kuracja i rytm, które najlepiej odpowiadają kobietom z cellulitem, często bardzo szczupłym w górnej części ciała, w biuście i na twarzy, ale obdarzonych wybujałymi biodrami i szerokimi udami. " str. 89

i tu miałyśmy problem, jak te dwa dni rozłożyć. Mylą nas te "dwa dni w tygodniu", ale musi być razem, czy może osobno?
        • madzioreck Re: system 2/0 pytanie 10.01.12, 20:39
          Razem, oczywiście, ze razem. Dlatego nazywa się to "rytm" ;)
          • wrozka.remiza Re: system 2/0 pytanie 10.01.12, 21:43
            czyli można uznać, że miałam rację ;-)
            koleżanka upierała się, że można rozłożyć, bo będzie łatwiej. Jutro jej pokażę odpowiedź, może uda się przekonać. A jak nie, to słabe efekty diety na 100% ją przekonają ;-)
            Dziękuję i dobranoc.
            • feel_good_inc Re: system 2/0 pytanie 11.01.12, 09:43
              wrozka.remiza napisała:
              > czyli można uznać, że miałam rację ;-)
              > koleżanka upierała się, że można rozłożyć, bo będzie łatwiej. Jutro jej pokażę
              > odpowiedź, może uda się przekonać. A jak nie, to słabe efekty diety na 100% ją
              > przekonają ;-)

Masz rację i nie masz racji.
              Rozłożenie dni białkowych też da pewien efekt, bo ograniczy tygodniową dawkę kalorii i może przełożyć się na stratę wagi.
              Z kolei działanie antycellulitowe (o ile takie rzeczywiście wystapi) wymaga co najmniej dwóch dni, ponieważ tyle mniej-więcej jest konieczne do zużycia zapasów glikogenu w mięśniach i rozpoczęcia uwalniania FFT z tkanki tłuszczowej (czyli m.in. cellulitu).
              • feel_good_inc Re: system 2/0 pytanie 11.01.12, 09:44
                feel_good_inc napisał:
                > i rozpoczęcia uwalniania FFT z tkanki tłuszczowej

*FFA miało być, transformacji Fouriera nie potrzeba ;)
                • agu2005 Re: system 2/0 pytanie 11.01.12, 15:54
                  ale czy ten system można stosować po fazie uderzeniowej czy od razu można zacząć sytem 2/5zaczynając dietkę??
                  • madzioreck Re: system 2/0 pytanie 11.01.12, 19:25
                    Myślę, że na system 2/0 decydują się osoby bez szczególnej nadwagi, wiec spokojnie można zacząć bez uderzeniówki, która i tak nie trwałaby dłużej niż 1-2 dni :)
                • matya Re: system 2/0 pytanie 12.01.12, 01:14
                  no wlasnie tak czytam i sie zdziwilam :D

feel_good_inc napisał:

> feel_good_inc napisał:
                  > > i rozpoczęcia uwalniania FFT z tkanki tłuszczowej
                  >
                  > *FFA miało być, transformacji Fouriera nie potrzeba ;)
                  >
                  • wrozka.remiza Re: system 2/0 pytanie 13.01.12, 08:45
                    problem rozwiązał się sam ;(
                    Koleżanka zadzwoniła wczoraj i powiedziała, że lekarz nakazał jej odłożenie jakiejkolwiek diety odchudzającej. Niestety, ma kiepskie wyniki badań wątroby, musi zrobić więcej szczegółowych. Chwilowo lekarz zalecił jedynie dietę lekkostrawną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka