Dodaj do ulubionych

2 podejście :)

03.11.12, 18:33
Jest to moje drugie podejście do Dukana. Za pierwszym razem nie przeprowadziłam 3 fazy, poprostu sama stopniowo coraz więcej grzeszyłam aż wróciłam do starych nawyków żywieniowych. Ale nie ma co wracać do tego co było. Teraz jestem na Dukanie od 24 września, schudłam 8 kg i nadal trwam chodź czasem zdarzają mi się grzeszki. Jednak przeglądając blogi z przepisami wpadłam na to by założyć także swój. Działa niezwykle motywująco, gdyż chciałabym dodawać cały czas przepisy a wiadomo trzeba ugotować, zrobić zdjęcia hehe Przepisy są inspiracją z różnych for, blogów itd jednak z moimi zdjęciami i moim opisem. Robiłam już kilka razy dania które sama wymyśliłam od podstaw i również w przyszłości takie przepisy chciałabym zamieszczać. Chciałabym się z Wami podzielić, póki co zamieściłam dwa przepisy na obiad i jedno ciasto. Fajnie byłoby jednak pisać i wiedzieć, że ktoś czyta. Serdecznie zapraszam, proszę o uwagi i pytania pod przepisami, chętnie odpowiem i przyjmę uwagi.
A co do diety, staram się dużo ruszać. Biegam i ćwiczę A6W - dziś będzie już 11 dzień hehe chciałabym zrzucić jeszcze 7 kg. Miło byłoby przejść przez to z wsparciem.

Serdecznie zapraszam na mojego motywatora sabinagotuje.blogspot.com/

Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: 2 podejście :) 03.11.12, 23:07
      Kurczak wygląda fantastycznie, zrobię sobie :)
      Dawaj z tym blogiem, jak takie bajerne przepisy mają być :)
      Chciałam dodać komcia, ale pokonanie ochrony botowej mnie przerosło, po jakichś 15 próbach odpuściłam sobie ;)
      • sabinka02 Re: 2 podejście :) 05.11.12, 20:48
        Jeśli mogłabym prosić to spróbuj teraz i napisz czy się udało :) Pozmieniałam trochę w ustawieniach mam nadzieję, że pomoże :)

• she_1988 Re: 2 podejście :) 03.11.12, 23:49
      Ja też jestem na Dukanie drugi raz, mam ten sam powód powrotu co Ty. Widzę, że zaczęłyśmy też tego samego dnia i mamy podobny ubytek wagi :) powodzenia w robieniu bloga! Sernik wygląda super!!! :)
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 05.11.12, 20:44
      Miło słyszeć, że nie jestem sama w swych zmaganiach :) Następne ważenie przewiduję na piątek, bo zaczynałam już wpadać w paranoję i ważyłam się przed pracą, po pracy i przed spaniem hehehe Dodałam dziś nowy przepis, swojego własnego autorstwa :) Powstał na dzisiejszy obiadek, niestety ostatni dzień PW dziś :( Muszę posprawdzać co to za osłony hehe
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 05.11.12, 20:49
      Gulasz z kurczaka po tajsku

Jestem ciekawa co Wy na to. Sama dziś wymysliłam :) Debiut hehe
      • ania26a Re: 2 podejście :) 05.11.12, 20:51
        wow ... jak bede miała PW to zrobię napewno
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 06.11.12, 17:03
      Nie wytrzymałam i się zważyłam a tam niespodzianka 9 kg mniej :) SUUUUUPER !! Dziś zaczynam 5 dni proteinowych, zrodził się w mojej głowie pewien pomysł na obiadek. Biorę się do pracy i mam nadzieję, że będę mogła pochwalić się swoim dziełem :)
      • ania26a Re: 2 podejście :) 06.11.12, 20:50
        sabinka superrr a te - 9 kg to w jakim czasie ?
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 06.11.12, 18:50
      I wyszło ;) Co o tym myślicie Gulasz cebulowy ??
      Mi smakowało. Dla domownika nie będącego na diecie dodam surowe ziemniaki pokrojone w kosteczkę i będę dusiła aż zmiękną ;)
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 06.11.12, 22:40
      ania26a w poniedziałek rozpoczęłam 7 tydzień diety :) z racji tego, że przez ten czas zjadłam kilka kostek czekolady i na czasem nasypię sobie miseczkę płatków kukurydzianych i zjadam duuuużo odtłuszczonego mleka w proszku jestem dumna :) Raz nawet zjadłam porcję lodów :) No zdarzyło się kilka grzechów ale takich zakąskowych raczej :) Obliczyłam BMI i na dzień dzisiejszy wynosi 23,2 i pisze waga idealna hehe no ale chciałabym jeszcze 6 kg i ważyć 65 kg przy moim wzroście 175 to byłoby idealie :). Nie chcę odchudzić nóg, mam je umięśnione i takie mi się podobają hehehe Spada mi też niestety biust i staniki są za duże. Od tygodnia nie biegałam i mam wyrzuty sumienia. Ale dziś zaliczyłam 16 dzień 6 Weidera i przyznam, że widać efekty, warto ćwiczyć przy diecie i dużo się ruszać :) A jak Tobie idzie???
      • ania26a Re: 2 podejście :) 07.11.12, 09:27
        ja swoją przygodę z Dukanem zaczęłam pod koniec czerwca, przed urlopem ale za dużo było grzeszków i waga spadała powoli i stanęła, więc zaczęłam od nowa
        dziś 3 dzień I fazy (-0,6 kg) razem mam -5 kg na Dukanie
        mam 167 cm więc dla mnie super waga to 57 i do niej będę dążyć
        jak mi się uda to bedę nadal biegać :) i robie brzuszki... zabierałam się za 6 W ale nie dawałam rady z ostatnim ćwiczeniem i dlatego narazie wzmacniam dolne części brzucha
        • sabinka02 Re: 2 podejście :) 18.11.12, 13:46
          I jak tam? trwacie nadal? Ja właśnie piekę bułeczki które mają być docelowo hamburgerami :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
          • sabinka02 Re: 2 podejście :) 18.11.12, 15:20
            Gotowe :D Ale wyszły mi pyszne hamburgery :D Polecam :D Miła odmiana.

Piszcie czy wychodzą Wam moje przepisy :D

sabinagotuje.blogspot.com/2012/11/1.html
            • robak.rawback Re: 2 podejście :) 18.11.12, 20:16
              dawaj dawaj - ja na pewno bede czytac - zdjecia sa wazne - przynajmniej wiadomo ze jakis normalny czlowiek przepis zrobil i zdjecia sa nie oszukane - bo mam wrazenie ze ten zdjecia przepisow w sklepie dukana - na ich stronie sa retuszowane.
              dodaj sobie w podpisie link do glownej strony bloga zeby sie zawsze pojawial w kazdym twoim poscie - to nie trzeba bedzie ciagle szukac - jak sie zgubi.
              aha i opisy rob lopatologiczne - bo niektore blogi tylko pobieznie daja instrukcje a potem trzeba sie dopytywac. co z czym rozmieszac w jakiej kolejnosci etc
              dobra ide obejrzec co tam zapodalas na tym twoim blogu.
              • robak.rawback Re: 2 podejście :) 18.11.12, 20:19
                swietnie ten sernik wyglada - ide jutro kupic skladniki i zrobie
                • robak.rawback sernik - 7 zoltek, 5 bialek 18.11.12, 20:23
                  7 zoltek, 5 bialek
                  a czy jest jakis powod dlaczego jest mniej bialek niz zoltek? czy moge dodac po rowno

sabinagotuje.blogspot.co.uk/2012/11/sernik-z-polewa-czekoladowa.html
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 18.11.12, 20:22
      Dzięki za rady :) Zdjęcia jedynie kadrowane :) retuszu żadnego nie ma. Mam nadzieję, że sposób przygotowania jest opisany w miarę czytelnie. Jak coś to pytajcie w komentarzach. A prosiłabym by ktoś spróbował coś napisać bo podobno były problemy z komentowaniem postów. Bułeczki z hamburgerów zostały i jutro będą jak znalazł do pracy :)
      • sabinka02 Re: 2 podejście :) 20.11.12, 18:09
        Powód jest taki, że z tych dwóch białek chciałam zrobić malutkie beziki i poukładać na polewie czekoladowej, niestety nie wyszły. Jak będziesz próbowała robić sernik z całymi jajkami to daj znać czy wyszedł. Mój trochę opadł. Przed chwilką dodałam przepis całkowicie swojego autorstwa przedstawiający dzisiejszy obiad :D Dieta mi się coraz bardziej podoba w niedzielę jadłam Hamburgery a dziś Kebab w cieście hehehe
        sabinagotuje.blogspot.com/2012/11/kebab-w-ciescie.html
        • she_1988 Re: 2 podejście :) 20.11.12, 18:49
          A ile wychodzi placków z tego ciasta? Wiesz, że nie wolno przesądzać z maizeną... 1 łyżka dziennie, jajka 2 dziennie.
        • she_1988 Re: 2 podejście :) 20.11.12, 18:53
          Już dodczytałam :) 2 tak?
          • sabinka02 Re: 2 podejście :) 21.11.12, 00:25
            To jest porcja na dwie osoby :) To wychodzi po półtora łyżki maizeny i półtora jajka na osobę. Wychodzą dwa takie nie za cienkie. Myślę, że spokojnie można by dać dwa jajka i dwie łyżki maizeny. Lub można zrobić 4 cieniutkie. Ja dziś z głowy wymyślałam proporcje. Ja używam ogórków konserwowych w zamian za korniszony których nie znoszę :)
            Mój narzeczony na diecie nie jest więc ja staram się robić takie dania które mogę mu urozmaicić. Np ja teraz jestem na proteinach więc mu dodałam jeszcze surówkę z kiszonej kapusty i marchewki :D Daniem był zachwycony, powiedział, że w życiu by nie powiedział, że jest dietetyczne hehe Hamburgery jadł z bułkami do hamburgrów itd :D A co do ilości maizany to nie trzymam się tak restrykcyjnie i chudnę :D Czasem są dni, że nie jem nic z nią a czasem zjem już w jakimś daniu i jeszcze do tego ugotuję sobie budyń, polecam w sklepie ALDI budyń bez cukru w składzie ma tylko skrobie kukurydzianą i aromat. Na mleku 0% i z słodzikiem, do śmietankowego dodaję cynamonu :D

Mój bilans na dzień dzisiejszy to -10kg :D czasem skacze o 2 do przodu ale jestem bardzo zadowolona. Chciałabym jeszcze około 5kg ale nie wiem czy nie będę źle wyglądała. Byłam u dietetyczki która po "pomiarach" mi powiedziała, że komputer wylicza mi idealną wagę na 61 kg ale przy moich proporcjach czy jak ona to tam nazwała mogłabym wyglądać na wychudzoną aż się ośmiałam :D W sumie jak schudę jeszcze 5 to będzie 65 i to byłoby idealne :D Ale jest coraz ciężej bo coraz wolniej się chudnie.
            • sabinka02 Re: 2 podejście :) 21.11.12, 00:35
              Chciałam również prosić Was o zadawanie pytać na blogu, może się komuś innemu też przydadzą odpowiedzi itd Pozatym nie wiem dalej czy nie ma jakichś problemów z dodawaniem komentarzy. Z góry dzięki wielkie.
            • she_1988 Re: 2 podejście :) 21.11.12, 10:58
              Pierwotnie też chcialam ważyć 65, ale teraz marzy mi się 62 :) Chcialabym osiągnąć tyle za miesiac, ale jest to raczej mało prawdopodobne, bo przez ostatni miesiac zrzuciłam tylko/aż 2 kg. Zobaczymy...
    • sabinka02 Re: 2 podejście :) 21.11.12, 19:30
      I mój dzisiejszy obiadek :D Dziś na chińsko :)

sabinagotuje.blogspot.com/2012/11/chinszczyzna.html
      • ania26a Re: 2 podejście :) 21.11.12, 20:40
        a mi nie wyszły dziś bułeczki ....dlaczego Twoje sa takie ładne okragłe a moje takie
        placuszki :(
        • sabinka02 Re: 2 podejście :) 24.11.12, 16:09
          Kurczę nie mam pojęcia. Dziś zrobiłam bułeczki i dodałam ok 150 gram sera białego i 3 jajka i wyrosły mi jeszcze bardziej. A jak je formowałaś to zrobiłaś coś na kształt bułki? Jaką masz konsystencję ciasta ?

Dodałam przepis na bigos
          sabinagotuje.blogspot.com/2012/11/bigos.html
          • sabinka02 Re: 2 podejście :) 24.11.12, 16:11
            Teraz widzę, to moja wina, źle napisałam. Miałam napisać, że formujemy bułeczki a nie placuszki, bardzo Cię przepraszam, już poprawiłam i zmieniłam treść przepisu. Są lepsze jak dodamy w takich proporcjach jak są teraz.
            • ania26a Re: 2 podejście :) 25.11.12, 16:04
              spoko,
              narazie zjem to co mam :) bo same w sobe są bardoz dobre, możliwe że jak bedzie wiecej serka i jajek to więcej będze ciasta i wyrosną bardziej
              ja rzeczywiście zrobiłam placuszki i przesto nic nie wyrosły a jeszcze się chyba bardziej spaszczyły
              • sabinka02 Re: 2 podejście :) 09.12.12, 15:38
                Witam :)

Mój bilans na dzień dzisiejszy -12 kg :) Jestem zachwycona. Wczoraj wymyśliłam nowy przepis i gościł wczoraj i dziś na moim stole. Do tego lodowata cola zero i aż chce się dalej dietować :) Jak lubicie tego typu dania to gorąco polecam ----> sabinagotuje.blogspot.com/2012/12/nalesniki-nadziewane-kebabowym-gulaszem.html

A co tam u Was?
                • sabinka02 Re: 2 podejście :) 06.04.13, 20:46
                  Na dzień dzisiejszy + 2 ale znowu podjęłam walkę ale raczej jestem przy samych dniach PW. Przez święta najadłam się słodkiego, że aż wyrzuty sumienia miałam. Teraz dietkuję. Wcześniej też ale z małymi przerwami i wielkimi grzechami hehe zapraszam na mojego motywatora :) Dziś zrobiłam Pizze :) A co tam u Was?

Tekst linka
    • elizabeth81 Re: 2 podejście :) 30.04.13, 15:49
      Dołączam, pierwsze podejście było 2 lata temu, -5kg, a później trzecia ciąża i nie dałam rady 3 fazy utrzymać.
      Wystartowałam 3 dni temu, od jutra będzie 1/1 druga faza, po dwóch dniach -1,3 kg. Czuję się słabo, ale jutrzejsze warzywka na pewno postawią mnie na nogi :).
      Startuje z wagi 53 kg, chciałabym ważyć 46, ale nie wiem, czy starczy mi sił. Jestem bardzo drobną istotką, więc nie posądzajcie mnie o anoreksję :P.

pozdrawiam wszystkich dietujących, szczególnie po raz drugi :)
      • dorcia1234 Re: 2 podejście :) 03.05.13, 20:44
        dobiłam do 56 i ani drgnie dalej. To znak, że cas kończyć, widać tak musi być.
        Za pierwszym razem było trochę mniej ale zgubiły mnie słodycze
        • elizabeth81 Re: 2 podejście :) 16.05.13, 15:13
          Ale tu pusto!!! Nikt nie dietuje? U mnie jakoś powoli idzie, 3 tygodnie prawie i -3 kg, ale jest ciężko i niestety czasem zdarza mi się podjadać, szczególnie jakieś małe ciasteczko do kawy.
          • sunday1974 Re: 2 podejście :) 17.05.13, 11:16
            Dietuje dietuje. Ja jestem po uderzeniówce 7 dniowej. Stosowałam się skrupulatnie choć nie było łatwo - najbardziej brak warzyw. Ale 3 kg mniej wiec motywacja wzrosła. A dziś warzywka :)
            • elizabeth81 Re: 2 podejście :) 18.05.13, 14:16
              WOW, jaki wynik! A myślałam już, że sama dietuję :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka