elleth 11.11.02, 11:36 Postanowiłam nie jeść mięsa (także ryb). Czym mogę zastąpić te produkty bez uszczerbku na zdrowiu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
renagregor Re: wegetarianizm 11.11.02, 15:13 mozesz mozesz:) ja nie jem miesa juz 12 lat i nigdy nie mialam anemii, niedoborow itp. jesli brakuje ci pomyslow na jedzenie - wejdz na strone puszkkka.spinacz.pl/index.php3 - jest tu 2600 przepisow wegetarianskich. zas na stronie www.vege.pl - sklepy, bary, restauracje, przedszkola, wczasy, itd. - wszystko wege. Link Zgłoś
mode Re: wegetarianizm 20.11.02, 20:30 Od 15 lat jestem wegetarianką i czuje się świetnie.Na samym początku jadłam ryby ale po pewnym czasie sama z siebie przestałam, chyba zaczęłam czuc wstręt do mięsa. Jestem zdrowa i w świetnej formie - to potwierdzają badania lekarskie.Ważne abys naprawdę czuła, że tego chcesz, wtedy będzie to bardzo proste. Wegetarianizm był moim świadomym wyborem, mimo że czasem jest kłopotliwy - gdy jest się gdzieś czestowanym, ludzie do znudzenia i czasami w denerwujący sposób reagują - pytania dlaczego i czy nie mam ochoty na smaczny kotlecik - to może się sprzykrzyć. Popieram Twoją decyzję i życzę wspaniałego samopoczucia!!! Tak na koniec, od czasu gdy nie jem mięsa, przestałam mieć problemy z nadwagą - do tego przyczyniła sie zmiana sposobu odżywiania, która pociągnęła za sobą ogromną dawkę energii i chęci do życia. Pozdrawiam! Link Zgłoś