efa331 29.04.03, 21:37 Czy ktoś wie jakim sposobem pozbyc się z organizmu toksyn? jaką dietą ? może heratki ziołowe?czy są w sprzedaży jakieś gotowe specyfiki? Link Zgłoś Obserwuj wątek
easy123 Re: dieta oczyszczająca 29.04.03, 22:23 Jakiego rodzaju toksyny masz na mysli? DDT, ktory gromadzi sie w tkance tluszczowej o ile mi wiadomo zostaje z nami na zawsze. Sam chcialbym wiedziec jak go usunac, ale obawiam sie, ze sie nie da. Metale ciezkie w zasadzie w wiekszosci tez zostaja z nami na zawsze. Jest niby ta terapia chalatami (dozylnie podane chemikalia, ktore wiaze metale z krwi i czynia je wydalanylnymi z moczem) ale nie wiem na ile dobrze ona dziala. Jakos nie wyobrazam sobie by usunela ona metale ciezkie zgromadzone w tkankach i narzadach. Tak ogolnie to obawiam sie, ze zalapalas sie na jakos propagande ziolowa. W znaczeniu naukowym czeszczenia ziolami po prostu nie ma. Link Zgłoś
je4 Re: dieta oczyszczająca 30.04.03, 00:31 W Twoim pytaniu o dietę pozwalającą pozbyć się toksyn domyślam się, że chodzi o ogólne oczyszczenie organizmu z toksyn. Jeśli tak - polecam odwiedzenie strony : www.spa-salon.pl/nowosci.htm gdzie proponowane są różne zabiegi oparte na stosowaniu borowiny lub alg. Kilka lat temu w radiu Zet jakiś radziecki lekarz opowiadał o bardzo skutecznej diecie 5-7 dniowej opartej na spożywaniu jedynie kaszy + woda/herbata bez cukru. Podobno swoim pacjentom bardzo skutecznie pamagał stosując właśnie taką kurację oczyszcającą. Ze szczegółów jakie zdobyłem wynika, że: - można stosować różne rodzaje kaszy (przemiennie) ale tylko w pierwszych 2 dniach można je lekko okraszać masłem; - w pierwszych dniach mogą pojawić się wypryski na skórze będące oznaką oczyszczania się organizmu; - moje otoczenie zauważyło wyraźną poprawę mojej cery już po czterech dniach stosowania tej kuracji (robiłem to z ciekawości miesiąc temu przez 5 dni) Mimo mojej pozytywnej opinii dot. kuracji dietą kaszową uważam, że najskuteczniejszą metodą na oczyszczenie organizmu jest głodówka zerowa (zero kalorii, a więc tylko na wodzie) przeprowadzona w ciągu 7-10 dni. O szczegółach takiej głodówki sporo napisałem na stronie www.atw.ejgerd.prv.pl w zakładce PORADNIK. Natomiast oczyszczanie z toksyn powstałych w wyniku zatrucia alkoholem czy narkotykami - przeprowadza się jeszcze innymi metodami, których całą gamę możesz znaleźć wpisując w wyszukiwarce wyraz DETOX (istnieje zresztą preparat o takiej właśnie nazwie). Pozdrawiam Link Zgłoś