panekd 23.09.14, 17:44 Dziś się trochę przetrenowałam i mam wylew na oku. Czy z takim czymś można biegać, jak myślicie? Nie będzie się powiększać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: pęknięte naczynko w oku 23.09.14, 19:40 można, tylko nie forsuj za ostro. wylew wchłonie się sam, potrwa to ok. tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
panekd Re: pęknięte naczynko w oku 23.09.14, 19:50 OK. Dzięki. Jestem początkująca i dziś dawałam radę więcej niż zwykle więc mnie ta euforia tak poniosła, że ledwo chodzę z powodu obolałych bioder , no i to oko. Ale nie chciałabym robić jakiejś dłuższej przerwy, gdyż boję się, że się "cofnę" w osiągach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: pęknięte naczynko w oku 23.09.14, 20:37 przez trzy dni nie zbudujesz kondycji, także i przez trzy dni jej nie stracisz. na olimpiadę się chyba raczej nie wybierasz? skoro dzisiaj bolą cię biodra, to znaczy że dałaś czadu aż za bardzo. po mojemu to powinnaś ze dwa dni odpuścić. ale zrobisz jak zechcesz. czasem i tydzień warto odpuścić, żeby kontuzji nie pogłębić, a wyleczyć. tydzień odpuścić po to, by w przyszłości nie wyautować się na miesiąc czy dłużej, bo kontuzja się odnawia. poza tym w treningach regeneracja jest tak samo ważna, o ile nie ważniejsza, jak sam trening. nie dając organizmowi wypocząć, zajedziesz się szybciej niż myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
panekd Re: pęknięte naczynko w oku 23.09.14, 21:20 Będę miała to na uwadze. Dzięki za radę Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: pęknięte naczynko w oku 23.09.14, 22:09 o też mi kiedyś pękło naczynko w oku, nie miałam pojęcia, ze to może być od biegania Odpowiedz Link Zgłoś