Dodaj do ulubionych

stara a glupia

30.08.16, 15:43
Coś do smiechu:

Wróciłam z wakacji po miesiącu biegania wyłącznie po plaży i śmigania po skałach. ....żadne wyścigi, żadne patrzenie na tempo czy dystans.. ..pełny luz.

Koleżanka powiada:
W planie - trenujemy do maratanu- jest 21 km. Czujesz się na siłach, czy potrzebujesz czasu? Ja na to: ależ nie ma sprawy, jasne, biegniemy.
postanowiłysmy przyłączyć się do grupy biegaczy z klubu lekkoatletycznego
wystrzelili jak z karabinu od samego początku. Po 10 km poczułam, że nie podołam w tym tempie, jak mam do trwać do końca. ....
zwolniłam. ...po chwili pojawił się obok mnie starszy pan, zatroskany czy jestem ok. Wytłumaczyłam mu w czym sprawa i żeby biegł swoim tempem i nie zważając na mnie. Nie chciał. A ja poczułam się jak ostatnia idiotka rujnujaca trening innych.

W rezultacie nie przebiegłam Całego dystansu, zaklocilam trening innym, mam 4 ogromne pęcherze na stopach i wstydzę się za swoją głupotę!

Obserwuj wątek
    • doral2 Re: stara a glupia 30.08.16, 18:36
      łeeeeee, myślałam żeś z gołymi cyckami po plaży latała :D:D:D:D

po niedzielnej połówce BMW też mam burchle na stopach, zawdzięczam to nieustannemu oblewaniu się wodą, bo upał był jak jasny gwint. doleciałam caluteńka mokra, łącznie z gaciami, skarpetkami i butami.
      stara, a głupia, bo wiem że oblewanie się wodą dokładnie do tego prowadzi.
      nie nasmarowałam się kremem z filtrem, więc sfajczyłam się jak skwarka, stara, a głupia, bo wiem że właśnie do tego to prowadzi.

i wcale się tego nie wstydzę :D

twoje ściganty poleciały bez ciebie, więc nic im nie zepsułaś.
      a starszy pan najwyraźniej chciał sobie z młódką pobiegać i potatusić.
      przecież nie zmuszałaś go, sam chciał.

zero stresu, nie pękaj :)

to kiedy lecisz ten maraton?
      • bidaazpiszczy Re: stara a glupia 30.08.16, 19:27
        Hahaha -dziękuję! Ze jest nas więcej. ....starych i glupich- bez nich świat byłby smutny

Maraton jest 30 października
        W międzyczasie mam 3 polowki- wszystkie trail
        • doral2 Re: stara a glupia 31.08.16, 17:12
          łooo, to masz mocny plan, trzy połowki to nie w kij dmuchał.
          wiesz, że ostatni tydzień przed maratonem to już nic nie latasz?
          najwyżej jakieś 4-5 km drobnym truchtem na przewietrzenie nóg.

z głupot to jeszcze na tydzień przed połówka założyłam nowe pantofle i objechałam sobie całe pięty.
          aha, jeszcze po niedzielnej połówce znowu w mokrych gaciach na chatę wracałam i jeszcze godzinę w tych mokrych gaciach w ogródku siedziałam, pijąc zajebiście zimne piwo.
          mądre to nie było :/
          cud i łaska batmana, żem się nie przeziębiła.
          • bidaazpiszczy Re: stara a glupia 31.08.16, 17:15
            Usmialam sie ponownie!

Tak, wiem, ostatnia polowka jest 24 wrzesnia- potem juz bede odpoczywac:)

Czlowiek uczy sie przez cale zycie......
            Moze sie kiedys wybierzesz w moje strony na jakis bieg????
            • doral2 Re: stara a glupia 02.09.16, 18:36
              ale ty daleko mieszkasz :(
              a ja i tak w cholerę kasy na podróże wydaję....
              tegoroczny budżet podróżny już został rozdysponowany, nad czym ubolewam i niecierpliwie czekam na noworoczny budżet.
              jeszcze mam jeden wyjazd w październiku i koniec budżetu tegorocznego.

przeziębić się nie przeziębiłam, ale krostę w nosie, bardzo bolącą, już mam :/
              i piękne strupy na niej.
              też bolące :/
              stara, a gupia.

jak mi się jeszcze coś gupiego przypomni, to dopiszę :D
              • bidaazpiszczy Re: stara a glupia 02.09.16, 23:12
                Ujmij moze w przyszlorocznym budzecie:)

Krosty with nosie bardzo bolace-wspolczuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka