Dodaj do ulubionych

bezsenność u noworodka

20.09.10, 18:23
witam! mam córeczkę ktora ma trzy tygodnie, mam taki problem że ona nie zasypia, tzn:
gdy sie obudzi, krzyczy, płacze to zmieniam jej pampersa, następnie daje jej butelkę bebiko 1 90ml, zjada,trzymam ją chwile pionowo, kładę ją do łóżeczka a ona nie zasypia , krzyczy, albo leży w łózeczku nie placze ale nie śpi, moze tak nie zasypiać nawet 5 godzin!
bujanie na rękach, wożenie w wózku nie pomaga, a lekarka wykluczyła kolki... nie wiem co robic... chce zeby spała chociaz po 3 godzinki, zeby zasypiala po jedzeniu, jak wyjdę z nią na spacer i sie obudzi to krzyczy i butelka n ie pomaga i trzeba biec z wózkiem do domu!!!
co robic? prosze o radę...
Obserwuj wątek
    • tanana89 Re: bezsenność u noworodka 20.09.10, 18:29
      dodam jeszcze że smoczek uspokajacz firmy nuk lub avent nie pomógł, jak ją nakarmię, przewine, kłade do łozeczka lub bujam w foteliku, bujam na rękach, w wóżku a ona nadal krzyczy... lub lezy spokojnie przez 20min potem nagle placze biorę ją na ręce, uspokaja sie ale nie zasypia i tak moge ją bujać, lulać a ona nie zasypia nawet 5 godzin! przez to nie mam czasu na nic...
      • Gość: mlodamama Re: bezsenność u noworodka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 12:11
        do pediatry bym najpierw poszła ew. neurologa na konsultacje
        • ewa.130 Re: bezsenność u noworodka 22.09.10, 08:33
          proszę zobaczyć dolegliwości typu zespół napięcia mięśniowego
    • joasia_44 Re: bezsenność u noworodka 22.09.10, 09:27
      Do końca pierwszego miesiąca życia to dużo dzieci jest 'chaotycznych' i nie ma się co zrażać, że techniki jakiś nie działają. Nie zrozum mnie źle - jak też panikowałam, że dziecko mi robi coś tak albo inaczej mimo moich zabiegów, teraz dopiero wiem, że te zabiegi trzeba powtarzać tydzień, albo dwa albo trzy zanim będzie jakiś efekt. Bujanie dziecka w ramionach kilka razy z rzędu może nic nie pomóc, trzeba być cierpliwym i kontynuować to przez miesiące czasem. Smoka mały mój polubił i nauczył się ssać po dwóch miesiącach dopiero. Generalnie dzieci się normują ze spaniem, w sensie że widzisz kiedy jest śpiące, że wiesz czy musi mieć ciemno w pokoju czy nie, że wiesz czy lubi ze smokiem czy nie - jak skończą trzeci miesiąc życia. Do specjalistów możesz oczywiście iść, ale CI powiem, że mam znajomych, których dziecko w ogóle w dzień nie spało od samego urodzenia, za to w nocy 14 godzin. I już, wyrosło zdrowe i pyskate. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka