zuzkazuzka111 10.09.10, 11:36 przeleciało nad drzewami? Nie spadło mniej więcej tam gdzie się urwało, ale wzniosło się i przeleciało kilkadziesiąt metrów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.jaroslawa back to school 10.09.10, 11:47 Zasada zachowania pędu. Złośliwa ta fizyka, za nic nie chce się nagiąć do życzeniowych teorii piskaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: back to school 10.09.10, 11:55 Acha... to jak w tytule... opisz to proszę pełniej. A w szczególności - w jaki sposób ten kawałek skrzydła się wzniósł ponad drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuul-uu1 Re: back to school 10.09.10, 12:02 To zrub sobie skrzydlo, walni s nim w brzoze i zobaczysz co sie stanie. Prowokaterka., przestan juz tutaj zadawat takie debilne pitania Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 :-) przeloguj się i jeszcze coś dopisz 10.09.10, 12:06 bo z pewnością jak za każdym poprzednim razem masz coś mądrego do powiedzenia. Twój geniusz zadziwia cały świat i wszystkie republiki ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Zapominasz, że tuż przed zderzeniem ta urwana 10.09.10, 12:38 następnie część skrzydła też leciała z prędkością samolotu, a zderzenie (chyba tu można mówić o zderzeniu niesprężystymi i niecentralnym z punktu widzenia fizyki) nie wyhamowuje prędkości do zera. Zmienia się za to kierunek lotu. Poza tym taki kawałek ma tendencję do wirowania po urwaniu co powoduje, że trochę się zachowuje jak liść na wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Zapominasz, że tuż przed zderzeniem ta urwana 10.09.10, 12:55 Przypomniało mi się dzisiaj to skrzydło, bo oglądam zdjęcia innych sciętych drzew jakoby przez ten właśnie samolot. Gdyby tam nie było po drodze drzew, może i mogłoby sobie to skrzydło szybować jak listek na wietrze. Nie wiem. Mamy podobno układ w którym: - samolot traci skrzydło i przez to: 1. zmienia kierunek lotu 2. przekręca się na plecy. - urwane skrzydło zachowuje kierunek lotu pomimo prawdopodobnych przeszkód na drodze i wytracania energii. Na zdjęciu szczątków Tupolewa ułożonych na lotnisku, to urwane skrzydło to w rzeczywistości prawy statecznik poziomy. A tego urwanego skrzydła tam nie ma według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuul-uu1 Re: Zapominasz, że tuż przed zderzeniem ta urwana 10.09.10, 13:06 A moze patrzysz malpie w d..e i widzisz TU154? Widzialas kiedysz samolot? Wiesz co jest to skrzydlo? Wiesz czy w ogule TU 154 ma skrzydla? Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz a uszczałaś kiedyś kaczki na wodzie ? 10.09.10, 16:27 wiesz dlaczego kamień nie wpda pod wodę tylko odbija się kilka razy ? Powywodach na forum sądząc to się macie za ekspertów od lotów kosmicznych a zadajecie pytania jak idioci . Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.jaroslawa Re: a uszczałaś kiedyś kaczki na wodzie ? 10.09.10, 16:45 qwakacz napisał: > a puszczałaś kiedyś KACZKI na wodzie ? > wiesz dlaczego kamień nie wpda pod wodę tylko odbija się kilka razy ? Sugerujesz, że LK powinien odbić się kilka razy?... Odpowiedz Link Zgłoś
pszb Re: back to school 10.09.10, 13:47 > A w szczególności - w jaki sposób ten kawałek skrzydła się wzniósł ponad drzewa Zaryzykuje i odpisze :) Ten kawałek skrzydła przed oderwaniem ciężko pracował wytwarzając siłę nośną, która równoważyła część masy samolotu. Po oderwaniu uwolniony już od ciężaru i mając sporą prędkość poszybował lotem mało skoordynowanym do góry. Zapewne jeszcze jakoś wirował. Wytracił prędkość i spadł. To, że samoloty po zrzuceniu ciężaru podskakują do góry widać czasami na starych filmach z II WS. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: back to school 10.09.10, 13:53 Ten kawałek skrzydła należy do IŁa 76, a nie do TU-154 i mam prawie 100% pewność co do tego. Wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne, by to skrzydło wykonywało takie akrobacje, zważywszy jeszcze na to, że miało po drodze drzewa. Myślałam podobnie, że pęd posłał je do przodu, leciało, wirowało i w końcu spadło, ale już tak nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz A włąsnie że to część rakiety V1. 10.09.10, 16:36 Nie ośmieszaj się ....tym swoimskrzydłem od IŁa . Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: W jaki sposób urwane przez grubszą brzozę skr 10.09.10, 17:47 zuzkazuzka111 napisała: "przeleciało nad drzewami? Nie spadło mniej więcej tam gdzie się urwało, ale wzniosło się i przeleciało kilkadziesiąt metrów?" Ciekawo,jak to przeczyta jot-es49,nadal bedzie twierdzic: ""Ciekawi mnie jedynie co ciebie, osobę inteligentną (mówię to szczerze!)"" Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: W jaki sposób urwane przez grubszą brzozę skr 10.09.10, 18:15 zuzkazuzka111 napisała: > przeleciało nad drzewami? > > Nie spadło mniej więcej tam gdzie się urwało, ale wzniosło się i przeleciało ki > lkadziesiąt metrów? Gdyby leżało przy samej brzozie, to by znaczyło, że zostało podrzucone. Przy tej kinetyce musiało się przemieścić w kierunku pierwotnie nadanym. Oczywiście tak twierdzą tylko lemingi. Ludzie światli, odbierający tak różnorodne media jak Nasz Dziennik i Radio Maryja, wiedzą że fizyka to ruski spisek i nie dadzą się nabrać na takie wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz A dlaczego 10.09.10, 22:28 Gdy pod szybko jadący samochód wtargnie pieszy to nie zostanie popchnięty w kierunku jazdy samochodu tylko przekoziołkuje przez maskę ,wybije szybę , powgina dach i czasem spadnie za samochodem ? Dlaczego gdy szybko jadący motocyklista uderzy w bok samochodu to motocykl zostanie a motocyklista poleci jak z katapulty nad samochodem ? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: A dlaczego 10.09.10, 23:11 qwakacz napisał: > Dlaczego gdy szybko jadący motocyklista > uderzy w bok samochodu to motocykl zostanie a motocyklista poleci jak z katapul > ty nad samochodem ? Wg zuzki, to będzie już motocyklista z innego motocykla, bo to niemożliwe, żeby tak poleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
esther-leah Re: A dlaczego 10.09.10, 23:47 Bledne, gdy staram sie sobie wyobrazic, przez jaki koszmar musi przechodzic maz/narzeczony Zuzki, gdy nieco spozniony wraca do domu i z tych nerwow jego wytlumaczenie odnosnie spoznienia jakos nie trzyma sie kupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
pszb Re: A dlaczego 11.09.10, 00:23 He, he, he, może on po wielu latach od razu gada, że był u kochanki i spokojnie czeka jak zuzka mu udowodni nieprawdę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esther-leah Re: A dlaczego 11.09.10, 01:22 hahahhahaha :) Ty bys Zuzce nie dal sobie w kasze dmuchac ;) Przypomina mi sie ten kawal/dialog : - Gdzie jedziesz ? - Do Lezajska. - Dobra, dobra, nie krec. Doskonale wiem, ze mowisz, ze do Lezajska, bym myslal, ze jedziesz do Lublina, a Ty w ten czas, hop hop, do Lezajska ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: A dlaczego 13.09.10, 21:14 Mnie się przypomiał inny kawał: Młoda żona budzi w środku nocy męża i naiwnie dopytuje się: "Kochanie, jak myślisz - czy płazy mają rozum? Bo wiesz, mnie ten problem spać po nocach nie daje". Na to mąż odpowiada: "Na pewno nie mają... A teraz śpij już, żabciu". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: A dlaczego 11.09.10, 08:54 Zastanów się (choć dla ciebie to niezwykle trudne) czy w zachowaniu przedmiotów o których piszesz jest jakakolwiek analogia ze zderzeniem samolotu z drzewem. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: A dlaczego 11.09.10, 13:24 Zjawiska fizyczne mają to do siebie że dla nich jest obojętne czy rzucony kapeć czy Tupolew z Kaczyńskim na pokładzie . Newton też nie przewidział że dojdzie do katastrofy TUpolewa z Największym Prezydentem Rzeczypospolitej bo gdyby wiedział to może zmodyfikowałby treść swoich twierdzeń . Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz chyba popełniłemjednak błąd... 11.09.10, 13:26 Nie wziąłem pod uwagę że Newton mógł być w zmowie z ruskimi albo chociaż kręcił z Anodiną! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Przecież on się na prawdę nazywał: 15.09.10, 22:42 Izaak Izaakowicz Niewtonow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: A dlaczego 11.09.10, 14:10 > Zjawiska fizyczne mają to do siebie że dla nich jest obojętne czy rzucony kapeć > czy Tupolew z Kaczyńskim na pokładzie. :-) jesteś naprawdę zabawny :-)) Masz rację, nie ma żadnego znaczenia ( dla kwakaczy oczywiście) czy kapeć czy tupolew zderza się z drzewem :-))) To oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: A dlaczego 11.09.10, 19:14 Nie ma znaczenia nawet dla dzieciw szkole. W zdaniu z fizyki na klasówce może być równie dobrze że kapeć uderzył w drzewo jak i to że samolot uderzył w drzewo a pytanie może dotyczyć zjawiskjakie nastąpią po uderzeniu w drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: A dlaczego 13.09.10, 22:38 Za moich czasów gimnazjum nie było i chyba dobrze bo widząc po tym co reprezentujesz to nic ci nie dało . Polecam Ci filmik dla relaksu : www.pimot.org.pl/pol/ciekawostki_tv.html/id_pimotnews=32 Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: A dlaczego 13.09.10, 23:11 qwakacz napisał: > Za moich czasów gimnazjum nie było i chyba dobrze bo widząc po tym co reprezent > ujesz to nic ci nie dało . Może zuzka jeszcze nie ukończyła? Daj jej szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: A dlaczego 14.09.10, 07:43 Fajny jest ten reporter, ktory jadac zwraca sie do kamery i opowiada o niebezpieczenstwie szybkiej jazdy. Wystarczy pare sekundu, mowi nie patrzac dokad jedzie, i moze sie skonczyc tragicznie. Niezle, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sibod Re: A dlaczego 14.09.10, 13:09 Jest ! Czy to drzewo, czy to mur - nieważne. Czy to samolot, czy też samochód - nieważne. Każde zdarzenie to zbiór takich samych lub podobnych sił , podlegających tym samym prawom fizyki. Jeżeli nie rozumiesz - weż pożądny rozpęd na bardzo długiej prostej i walnij ręką w stojące na końcu drzewo, a następnie łbem zaryj w glebę. Może zrozumiesz i przestaniesz zadawać głupie pytania ala Barbi. Jeżeli nie - zajmij się leczeniem, a samoloty pozostaw unnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: A dlaczego 14.09.10, 13:14 :-) nie ma głupich pytań, za to są idioci udzielający kretyńskich odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: A dlaczego 14.09.10, 13:17 zuzkazuzka111 napisała: > nie ma głupich pytań, za to są idioci udzielający kretyńskich odpowiedzi<. wyjatkowo zgadzam sie z zuzka.Na kazde ,nawet najglupsze pytanie,mozno udzielic madra odpowiedz,ale i kazda madra odpowiedz-glupi moze nie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Przebłysk mądrości ? 14.09.10, 16:19 Tak nie ma głupich pytań -pod warunkiem że są pytaniami ! A odpwiedź ? cóż ,poziom odpowiedzi trzeba zawsze dobrać do poziomu pytającego . Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 17:33 Po obejrzeniu filmu nie powinnaś mieć pytań . www.technikajazdy.info/film-kierowca-katapultowany-z-samochodu/ Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 19:52 qwakacz napisał: > Po obejrzeniu filmu nie powinnaś mieć pytań . > www.technikajazdy.info/film-kierowca-katapultowany-z-samochodu/ Fizyka to ruski spisek. Skrzydło Tupolewa powinno po oderwaniu wrócić do Warszawy. To niemożliwe, żeby chciało leżeć na ruskim błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwakacz Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 20:33 A do kogo należy ścięta brzoza ? Rosła na Ruskiej ziemi ale ścięli ją Polacy ? Mam nadzieję że Ruskie chociaż zapłacą za wykarczowanie lasu . Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 20:44 Dziwie sie,ze jakas pielgrzymka nie sciela brzozki i nie wykonala kolejnego smolenskiego krzyza. To by dopiero byl krzyz!;) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 20:59 qwakacz napisał: "Mam nadzieję że Ruskie chociaż zapłacą za wykarczowanie lasu ". A takiego wam wala!!! "Статья 8.28. Незаконная рубка, повреждение лесных насаждений или самовольное выкапывание в лесах деревьев, кустарников, лиан (в ред. Федерального закона от 04.12.2006 N 201-ФЗ) 1. Незаконная рубка, повреждение лесных насаждений или самовольное выкапывание в лесах деревьев, кустарников, лиан - (в ред. Федерального закона от 04.12.2006 N 201-ФЗ) влечет наложение административного штрафа на граждан в размере от одной тысячи до одной тысячи пятисот рублей; на должностных лиц - от двух тысяч до трех тысяч рублей; на юридических лиц - от двадцати тысяч до тридцати тысяч рублей. qwakacz,znasz rosyjski? Jak znasz, to po przeczytaniu tego co ja wkleilem,chyba nie bedziesz juz zadac wynagrodzenia,a zaczniesz zbierac na adwokata dla Panstwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 21:09 igor_uk napisał: > qwakacz napisał: > > "Mam nadzieję że Ruskie chociaż zapłacą za wykarczowanie lasu ". > > A takiego wam wala!!! [...] > qwakacz,znasz rosyjski? Jak znasz, to po przeczytaniu tego co ja wkleilem,chyba > nie bedziesz juz zadac wynagrodzenia,a zaczniesz zbierac na adwokata dla Panst > wa polskiego. W ramach rekompensaty oferujemy całkiem nowy krzyż... z drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 21:18 maccard napisał: "W ramach rekompensaty oferujemy całkiem nowy krzyż... z drewna". Razem z "obroncami"? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Przeczytaj a potem obejrzyj film 15.09.10, 21:24 igor_uk napisał: > maccard napisał: "W ramach rekompensaty oferujemy całkiem nowy krzyż... z dr > ewna". > > Razem z "obroncami"? > No, nie wiem. Moglibyście to uznać za inwazję. Odpowiedz Link Zgłoś