Dodaj do ulubionych

Blona dziewicza

21.03.04, 12:35
Kilka razy kochalam sie juz z moim facetem,za kazdym razem sprawialo mi to
lekki bol,ale nie bylo momentu w ktorym poczulam,ze blona jest juz
przerwana.Nie bylo tez zadnego krwawienia ani bolu juz po stosunku.Czasem gdy
wchodzi we mnie mocniej czuje wiekszy bol i rozciaganie skory.
Jak to jest z ta blona?Czy mam wyjatkowo gruba blone czy moze juz jej nie ma?
Obserwuj wątek
    • akacjaaa Re: Blona dziewicza 21.03.04, 13:30
      nawet jeśli masz jeszcze błonę to i tak już dziewicą nie jesteś. Mój przyjaciel
      jest ginekologiem i ostatnio odbierał poród kobiety, która miała już dwoje
      dzieci...i była "dziewicą"...cóż, po prostu taka anatomia.
    • andrzej.depko Re: Blona dziewicza 21.03.04, 23:36
      O ile dobrze rozumiem wyobrażałaś sobie, iż błona dziewicza jest poważną
      przeszkodą, stawiającą silny opór. Tymczasem jest to delikatny fałd, który
      wcale nie zagradza wejścia do pochwy. Błony sitkowate, mogą prawie całkowicie
      zamykać wejście do pochwy, podobnie perforowane, posiadające 2 lub trzy otwory
      poprzedzielane śluzówką. Te dwa rodzaje błon mogą stanowić przeszkodę przy
      odbyciu pierwszego stosunku i przerwanie ich, wymaga pewnego wysiłku, przez co
      jest przyczyną dyskomfortu u kobiety. Najczęstszym rodzajem błony dziewiczej są
      błony półksiężycowate o rozmaitej szerokości. Błony półksiężycowate pękają bez
      większych trudności i bólu. Istnieją również i tu uwaga dla Ciebie - błony
      półksiężycowate- brzeżne , w postaci wąskiego paseczka w dolnym brzegu wejścia
      do pochwy, bardzo słabo rozwinięte, które nie wykazują cech defloracji mimo
      odbytego stosunku płciowego.
      Dziewczyny w wieku 18 lat często nie mają błony dziewiczej, pomimo że nie
      odbywały żadnych stosunków płciowych. Można ją stracić na przykład w wyniku
      ćwiczeń fizycznych, wprowadzając tampon do pochwy, na skutek masturbacji albo w
      wyniku zwykłej toalety.
      Ponieważ dochodzi u Ciebie do penetracji pochwy, z pewnością nie posiadasz już
      ( lub w nie posiadałaś ) błony dziewiczej. Odczuwany ból może być związany z
      inna przyczyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka