IP: *.stk.vectranet.pl 26.02.11, 13:51
Moja dziewczyna ma problem i bardzo chce jej pomóc ale nie wiem jak.Została zgwałcona 2 lata temu(miała wtedy 17 lat i był to jej pierwszy raz) i wciąż nie może o tym zapomnieć,unika bliższych kontaktów ze mną(tzn.takich które moly by prowadzić do seksu,mimo tego że wiele razy jej mółwiłem że nie zrobie jej nic złego i będę delikatny) dopiero nie dawno powiedziała dlaczego tak jest,ale nie chciała wiecej o tym rozmawiać. Zapewnia mnie o swojej miłosci ale nie moze sie przełamać bo przypominają jej się wydarzenia sprzed 2 lat. Jak moge jej pomóc? Wiem,że raczej bez lekarza i terapi nie bedzie to możliwe ale ona nie chce z nikim na ten temat rozmawiac i nie wiem jak ją namówic na pójście do seksuologa. A może jest szansa ze za jakiś czas o tym zapomni jesli nie będe wracał do tego tematu?
Obserwuj wątek
    • Gość: sd Re: gwałt IP: *.acn.waw.pl 28.02.11, 04:07
      Ty chcesz jej pomóc czy jednak ja wybzykać ? Bo z twojej wypowiedzi, z jej tonu, to raczej wynika to, że chcesz ją zaliczyć a nie pomóc skrzywdzonej osobie. "może jest szansa ze za jakiś czas o tym zapomni jesli nie będe wracał do tego tematu?".
      HEH
      • Gość: Tomek Re: gwałt IP: *.stk.vectranet.pl 28.02.11, 08:38
        żle mnie zrozumiałeś/aś...wiem ze nie zapomni ale może gdy dam jej jeszcze czas to zrozumie jak bardzo ja kocham i ze jest przy mnie bezpieczna a jak ciągle bede sie narzucał i do tego wracał to pomysli że wywieram na niej presje i zależy mi tylko na seksie a tak nie jest.
    • michal.lew-starowicz Re: gwałt 03.03.11, 09:13
      Z opisu wnioskuję, że interwencja specjalisty byłaby bardzo wskazana. Objawy, które Pan przedstawia, są typowe dla ofiar przemocy seksualnej. Skoro utrzymują się mimo upływu 2 lat, można przypuszczać, że w najbliższym czasie same nie ustąpią. W miarę rozwoju Waszego związku, wzrostu poczucia bezpieczeństwa i zaufania, istnieje szansa na przełamanie bariery negatywnych emocji związanych z kontaktem seksualnym i podjęcia współżycia. Mimo to, zalecam próbę wcześniejszego przepracowania problemu, najlepiej z pomocą seksuologa – psychoterapeuty.
    • pawelpost Re: gwałt 25.06.11, 18:15
      Uważam, że oczywiście ma znaczenie, nawet dla mnie jako faceta, jak by nie patrzeć im większy tym lepszy, mniej kompleksów i z kobietami łatwiej, ostatnio podczas przeglądania poczty pojawiła mi sie reklama „Największy polski penis” seksbaza.com/forum-czlonek-meski/index.php generlanie jak to zobaczyłem to uznalem że to juz przesada, co jak co ale takiego to bym miec nie chciał bo to już kalectwo!
    • Gość: mania Re: gwałt IP: 92.22.59.* 20.07.11, 15:21
      To nie seksuologa ale psychiatry jej potrzeba. Psychoterapeuty.... I to potrwa
      • margaretka248 Re: gwałt 21.07.11, 16:01
        te sprawy się nie przedwaniają, jeżeli dziewczyna wie kto jest sprawcą moze za to ponieść karę. Napewno trzeba być delikatnym i ja zrozumieć. Gwałt należy do najgorszej przemocy jaką można wyrządzić człowiekowi. Napewno potzrebuje psychoterapii - ty ntakże możesz jej w tym pomóc - odwagi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka