Dodaj do ulubionych

dziewictwo

IP: 212.180.168.* 04.10.11, 23:51
Mam 30 lat i jestem dziewicą. Nie przypominam godzilli - tylko tak ułożyło się moje życie (m.in. dlatego że wykluczam seks z żonatymi czy na imprezach). W chwili obecnej pojawił się w moim życiu ktoś - kto być moze stanie się kimś waznym. Trzydziestoletnia kobieta w mniemaniu innych ludzi napewno ma już za sobą jakąś przeszłość. Brak doświadczenia i związków uznaje się w ty wieku jako odchył od normy. Z tego powodu boję się odrzucenia przez partnera bądż postrzegania mnie jak dziwoląga. Zastanawiam się również czy będę potrafiła spełnić jego oczekiwania nieposiadając żadnego doświadczenia. Jak sobie z tym poradzić - zaczyna to być mój kompleks.
Obserwuj wątek
    • Gość: Filozof Re: dziewictwo IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 16:42
      Ogolnie jezeli jest to osoba ktora rzeczywiscie spelnia twoje oczekiwania to nie powinno byc problemu. (Ludzie sa rozni mimo wszystko). Doswiadczenie zawsze mozna zdobyc dlatego nie ma co sie spieszyc z utrata dziewictwa.
      • Gość: nierozpakowany Re: dziewictwo IP: *.cable.smsnet.pl 07.10.11, 21:04
        W moim bloku mieszkają dwie 40 -letnie dziewice - więc to w naszym katolickim kraju niestety norma
        • Gość: qwerty Re: dziewictwo IP: *.icpnet.pl 09.10.11, 16:54
          A skąd ty to wiesz? chodzisz za nimi zawsze i wszędzie? Pozory mylą.
    • michal.lew-starowicz Re: dziewictwo 07.10.11, 22:55
      Zachęcam do otwartej rozmowy z partnerem na ten temat w miarę rozwoju Waszego związku. Jeżeli relacja jest oparta na autentycznym zaangażowaniu emocjonalnym, nie powinna Pani doświadczyć odrzucenia. W razie podjęcia współżycia, brak doświadczenia nie stanowi przeszkody szybkiego „nadrobienia zaległości”, w czym pomaga otwartość i rozmawianie na temat wzajemnych preferencji, bardziej możliwości sprawienia sobie wzajemnie przyjemności, niż „spełnienia oczekiwań” (kwestia różnicy motywacji sprzyjającej udanemu życiu erotycznemu). Wbrew przytoczonym opiniom, wielu mężczyzn ceni sobie związek z partnerką bez bogatej przeszłości seksualnej.
      • Gość: kamelia Re: dziewictwo IP: 212.180.168.* 08.10.11, 23:09
        dziękuję za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka