Dodaj do ulubionych

przerwa, jak to odebrac

IP: *.197.90.9.edial.pl 09.02.12, 13:22
Witam. jestem z dziewczyna od ponad 7 miesiecy. Do mniej wiecej polowy grudnia ukladalo nam sie idealnie. pozniej zaczelo sie klocenie o byle gowno typu, zadzwonie pozniej i nie zadzwonila... ja tez mam swoje za uszami, przyznaje. ja jestem katolikiem, ona jest swiadkiem jechowy. Ona ma juz 19 lat. ostatnio coraz czesciej sie klocimy. wierze jej, ze mnie kocha, z tego co ona mi mowi to tez mi wierzy. narobilo sie ostatnio za duzo tego wszystkiego... ja caly czas sie kloce, mam wrazenie, ze zaczyna mnie zlewac, kocham ja i chce z nia byc. dzisiaj tez doszlo do klotni. powiedziala mi, ze mnie kocha, ale chce przerwy, ja powiedzialem, ze jak dla mnie przerwa to zly pomysl, bo boje sie, ze moje uczucie zacznie gasnac, to powiedziala mi, ze teraz nie ma pewnosci, ze ja kocham. Powiedziala, ze chce przerwy i sie zgodzilem, mowila, ze chce zobaczyc czy dalej beda ja kochac i, ze ja moge byc pewny co do jej uczuc. mowila, ze sie odezwie, tylko ja teraz bede caly czas bardzo smutny(ona chyba tez). nie wiem czy to dobry sposob na sprawdzenie uczuc. Ja jej powiedzialem, ze jak sie naprawde kochamy to nie ma zadnej przerwy i powinnismy przebolec te problemy ale ona mi powiedziala, ze przez to, ze powiedzialem, ze przez przerwe moje uczucie moze wyparowac nie jest pewna, ze jakocham i chce to sprawdzic. co o tym sadzicie? mowila, ze to ona sie do mnie pierwsza odezwie... jak postrzegacie to wszystko...
Obserwuj wątek
    • esteraj Re: przerwa, jak to odebrac 09.02.12, 13:55
      Gość portalu: smutny gosc napisał(a):

> (...) ja caly czas sie kloce,
      > mam wrazenie, ze zaczyna mnie zlewac, kocham ja i chce z nia byc.

Z jakich zachowań dziewczyny wywnioskowałeś, że ona Ciebie zlewa? Czy rzeczywiście tak było, czy zacząłeś coś sobie sam wyobrażać?
      Z powodu Twoich projekcji w swojej głowie zacząłeś wszczynać kłótnie. Być może za bardzo naciskałeś na dziewczynę, stałeś się zaborczy. Stąd też ona poprosiła Ciebie o przerwę. Może chciała, żebyś uciszył w sobie emocje i żebyś coś przemyślał.
      Ty zaserwowałeś jej uwagę, że Twoje uczucie do niej może się w ten sposób osłabić. Czy faktycznie ją kochasz?
      Próbujesz coś na niej wymusić i zaczynasz lekki szantażyk. Po co?
    • atrgusia Re: przerwa, jak to odebrac 09.02.12, 15:24
      Obawiam sie, ze pojawil sie jakis interesujacy mezczyzna na horyzoncie... Dziewcze chce sprobowac czy moze z nim jej wyjdzie, a jesli sie nie uda to do Ciebie sie odezwie.
      Tez mialam kiedys 19 lat... Przykro mi...
    • lilyrush Re: przerwa, jak to odebrac 09.02.12, 16:08
      co oznacza, ze ona ma już 19 lat? to chyba dopiero? Ile Ty masz?
      Jeśli zaczynasz od tego, ze Ty katolik a ona świadek Jehowy to chyba ma w dla Was obojga znaczenie- a jeśli ma to przykro mi, ale dobrze nie wróżę. Obie religie maja rożne dość restrykcyjne postanowienia, wiec jak mieliście życ na co dzień w jednej rodzinie we wspólnymi dziećmi?
    • policzdo3 Re: przerwa, jak to odebrac 09.02.12, 16:36
      smutny gosciu, i ja mialam kiedys te 18 lat i podobne problemy. najlepiej porozmawiaj z nia przy kawie, na spokojnie. powiedz dokladnie co czujesz. chociaz my baby glupie jestesmy, dopiero jak ktos przestaje sie nami interesowac to o niego zabiegamy.:)
    • mama_myszkina Re: przerwa, jak to odebrac 09.02.12, 23:47
      Ja to postrzegam tak, że robisz się zaborczy, a jej to nie odpowiada. Masz niskie poczucie własnej wartosci?
      • Gość: smutny gosc Re: przerwa, jak to odebrac IP: *.197.90.9.edial.pl 10.02.12, 01:26
        niestety mam niskie poczucie wlasniej wartosci...
        • mama_myszkina Re: przerwa, jak to odebrac 10.02.12, 16:21
          Gość portalu: smutny gosc napisał(a):

> niestety mam niskie poczucie wlasniej wartosci...

To popracuj nad tym, bo faceci z niedowartoścowanym ego niestety często wchodza w rolę kontrolujących przemocowców i manipulatorów. Może wyberz się do psychologa? Jeśli nic z tym nie zrobisz, wątpię, żeby jakaś normalna (niepoświętliwa) dzieczyna z Tobą wytrzymała.

Nie stworzysz dobrego związku z inną osobą dopóki sam ze sobą nie poczujesz się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka