IP: 130.225.149.* 10.09.01, 11:53
Ja ponawiam pytanie o farmakologiczne leczenie ozieblosci u kobiet. zona ma
slaby poped, ponadto w zwiazku z obfitymi miesiaczkami konieczne jest leczenie
hormonalne=piguly antykoncepcyjne. w tej sytuacji poped staje sie ujemny. Dla
mnie to tragedia. Czy nie ma czegos, co by polaczylo przyjemne z pozytecznym?
Obserwuj wątek
    • Gość: wacek Re: ozieblosc IP: 130.225.149.* 13.09.01, 18:32
      Panie doktorze, czy postawione przeze mnie uprzednio (powyzej) pytanie jest wg
      Pana glupie, czy za trudne? Prosze o odpowiedz.
    • Gość: Bona Re: ozieblosc IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.01, 23:49
      Gość portalu: wacek napisał(a):

leczenie
      > hormonalne=piguly antykoncepcyjne. w tej sytuacji poped staje sie ujemny.

Ciekawe sformułowanie. Popęd ujemny to co - odraza?
      Domyslam się, że nie o to Ci chodzi. A środki hormonalne miewają wpływ na libido,
      fakt. Ale, z tego, co mi wiadomo, raczej niwelują różnice w napięciu seksualnym,
      które są normalne w cyklu nie podlegającym sztucznej stymulacji hormonalnej.
      Myślę, że Ekspert może Ci odpowiedzieć dokładniej, gdy wyjaśnisz jakie hormony
      przyjmuje Twoja żona. Poza tym, na postawie Twojej relacji mozna się domyslać, że
      problemy wynikają nie tylko z tej kuracji hormonalnej. Czy rozmawialiście o tym i
      wczesniej, i teraz?
      • Gość: wacek Re: ozieblosc IP: 130.225.149.* 15.09.01, 15:34
        odpowiadam Marlenie.
        Tak, tu sa pomieszane 2 rzeczy. Generalna niechec do sexu - co nazwalem malym
        popedem i teraz kwestia pigulek, ktore powoduja "ujemny" poped, to jest
        niechec, czy jak wolisz odraze. To jest glebszy problem.
        Pytasz, czy ot ym rozmawiamy - trudno o tym rozmawiac z kims, kto nie chce o
        tym rozmawiac i uwaza potrzeby meza za zachcianki erotomana. Uwazaj, nie
        jsestemy mlodym malzenstwem (15lat). Nie wiem, czy jest sens, zebym sie tu
        dalej rozwodzil. Konkret jest jeden: czy gdyby mi sie udalo zaciagnac zone do
        sexuologa, to ta wspaniala nauka jest w stanie cos na to poradzic? przeciez to
        sa powazne problemy psychiczne. Paroma pogawedkami sie tego nie naprawi.
    • andrzej.depko Re: ozieblosc 18.09.01, 08:44
      Farmakologiczne leczenie oziębłości u kobiet może prowadzić wyłącznie lekarz po
      uprzednim rozpoznaniu przyczyny. Jeżeli u żony występuje słaby popęd należy
      najpierw przeprowadzić stosowne badania, które pozwolą ustalić jakie jest
      podłoże tego zaburzenia : biologiczne czy psychogenne ?. Dopiero wówczas można
      zastanawiać się nad rodzajem leczenia farmako – czy psychoteraspii, lub obydwu
      metod jednocześnie. W przypadku hypolibidemii zastosowanie nieodpowiedniego
      leczenia homonalnego rzecywiście może dać opłakany efekt. Proponuję wizytę u
      specjalisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka