Dodaj do ulubionych

Zbyt małe tarcie

IP: *.ruda-slaska-kochlowice.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 21:31
Zmieniłam partnera jego penis jest nieco mniejszy i bardziej miekszy niż u
poprzedniego.Podczas stosunku zdarza się że członek mu mieknie i wtedy swoją
reką poprawia jego ukrwienie, a następnie wkłada zostawia ten płyn życia we
mnie.Mam wyrzuty sumienia czy to czasem nie jest moja wina, może moja pochwa
jest zbyt duża i dlatego nie ma takiego tarcia w niej i dlatego tak się
dzieje.Czy mogłabym wyćwiczyć moje mięśnie pochwy by móc w jakimś stopniu
pomóc mojemu parnerowi i mnie w osiągnięciu większej satysfakcji.Mój parner ma
piędzieśiąt lat ale to nie znaczy że nie ma potrzeb seksualnych.Bardzo go
kocham i chcę by mu było ze mną jak najlepiej.Ja jestem od niego o 10 lat
młodsza ,ale wiek nam wcale nie przeszkadza.Bardzo proszę o odpowiedz i
radę ,gdyż nie mam takiego doświadczenia z męźczyznami bo to mój drugi parner
w łóźku w moim czterdziestoletnim źyciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lind Re: Zbyt małe tarcie IP: *.media-com.com.pl 21.10.01, 23:05
      raz jesteś Anna, a raz Lidia - miękkie członki tak cie rajcują ?
    • andrzej.depko Re: Zbyt małe tarcie 28.10.01, 20:02
      Wrażenie luźnej pochwy może być naturalnym następstwem porodu. Zdarza się , iż
      u niektórych kobiet po porodzie zmieniają się warunki budowy : napięcie mięśni
      pochwy dające uczucie luzu, rozszerzenie pochwy. Inną przyczyną może być wybór
      metody antykoncepcji. W innych przypadkach bardzo wysoki poziom podniecenia
      seksualnego kobiety i większe wydzielanie śluzu może również wywoływać podobne
      odczucia. Zdarza się również, iż u kobiet w trakcie podniecenia seksualnego
      formuje się w pochwie ” namiot ”, czyli duże poszerzenie w jednym odcinku
      pochwy. W przypadku , gdy partnerzy stosują pozycje współżycia nacelowane na
      ten obszar pochwy, to rzeczywiście może powstać odczucie rosnącego luzu w
      pochwie w miarę przebiegu stosunku.
      W przypadku luzu w pochwie wskazana jest zmiana dotychczasowej techniki
      współżycia, np. współżycie przy złączonych udach kobiety, dobranie takiej
      pozycji, które dają partnerom uczucie optymalnego zjednoczenia.
      Ćwiczenie mięśnia guziczno – łonowego czyli tzw. mięśnia KEGLA: polega na tym ,
      że kobieta w trakcie oddawania moczu powinna szeroko rozstawiać nogi - jak
      najszerzej - i przerywać strumień moczu. Upewnij się, że zatrzymałaś mocz za
      pomocą mięśni, a nie przez zaciskanie nóg. To nie jest ćwiczenie mięśni ud!
      Rozstawienie nóg jest konieczne, bo w przeciwnym wypadku nie dojdzie do
      uruchomienia grup mięśniowych. W pierwszym tygodniu zaleca się 6 takich ćwiczeń
      dziennie: każdorazowe napięcie mięśnia powinno trwać około 1-2 sekundy, a
      liczba skurczów około 10. Ćwiczenie to powoduje wzmocnienie i pojędrnienie
      mięśni otaczających wejście do pochwy oraz uczy świadomie otwierać lub zamykać
      przedsionek.
      Drugi etap polega na wykonywaniu ćwiczeń obejmujących mięśnie
      podtrzymujące pochwę oraz mięśnie okrężne, znajdujące się w ściankach pochwy.
      Można się tego nauczyć wykonując następujące ćwiczenie. W pozycji leżącej włóż
      dwa palce do pochwy i spróbuj skurczyć mięśnie , tak aby stwierdzić palcami ich
      uchwyt. Wrażliwe na dotyk i ucisk opuszki palców pozwolą Ci wyczuć, czy mięśnie
      się kurczą, oraz ocenić siłę skurczu. Kurcząc mięśnie pochwy docelowo musisz
      doprowadzić do takiej siły skurczu, żeby przytrzymywały palce i uniemożliwiały
      ich wyjęcie z pochwy. Z kolei należy mięśnie rozkurczyć do tego stopnia, aby
      uchwyt ich na palcach badających całkowicie się rozluźnił. Gdy zorientujesz się
      już jak to należy robić następne ćwiczenia wykonuj już bez pomocy palców.
      Wystarczą Ci wyobrażenia, że robisz to tak "jakbyś się miała obkurczać na
      członku będącym w pochwie".
      Napinanie i rozluźnianie mięśni pochwy należy wykonywać rytmicznie, w możliwie
      najszybszym tempie. W czasie tych ćwiczeń powinno się wyobrażać sobie taki
      rodzaj aktywności seksualnej, jaki ocenia się najlepiej. W trzecim tygodniu
      liczba ćwiczeń ma stopniowo wzrastać - im częściej się ćwiczy, tym lepszy
      będzie efekt terapeutyczny.
      W czwartym tygodniu napinamy mięsień guziczno- łonowy robiąc wdech. Nie napinaj
      przy tym mięśni brzucha. Początkowo to ćwiczenie wyda Ci się trudne, ale w
      miarę powtarzania będzie coraz łatwiejsze. Pod koniec tygodnia wykonuj je 4x
      dziennie . Ćwiczenia tych grup mięśniowych wykonuje się przez około 10 - 15
      tygodni. Jak zwykle na początku każdego treningu, ćwiczenia te wydają się
      trochę męczące, ale kobiety szybko się do nich przyzwyczajają, zwłaszcza gdy
      przekonają się ile korzyści przynoszą jej oraz partnerowi. Ćwiczenia te
      zwiększają bowiem zdolność kobiet do osiągania orgazmu oraz jego intensywność.
      Wzmocniony mięsień jest lepiej ukrwiony, a ponieważ to właśni odgrywa ważną
      rolę w podnieceniu, efektem jest wzrost wrażliwości na bodźce seksualne oraz
      jakość i liczba przeżywanych orgazmów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka