Dodaj do ulubionych

starania od MAJ-a kto zaczyna ???

26.03.04, 11:54
Usunieto mi ciąże obumarła w 11 tyg. przyczyna byl wirus grypy ktora
przechodzilam, nie potrzebuje robic dodatkowych badan wiec za 3 cykle bede
sie starac o nastepna ciaze.
W sercu i tak bede miala kruszynke ktora dala mi wielka radosc i poznanie
radosci bycia w ciazy.
Ps.Co wy na to w czerwcu zmieniamy forum na "ciaza i porod"!!!
Obserwuj wątek
    • mutantowa Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 26.03.04, 12:15
      Och bardzo bym chciała zmienić forum na ciązowesmileMy zaczynamy już starania w
      kwietniu, bardzo się ciesze ale i jestem pełna obawsad
      Widziałyście może bociana w tym roku, bo ja tylko spotkałam stado 30 łabędzismile
      Pozdrawiacze Magda
      • gagat100 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 26.03.04, 12:25
        Moze bocianow nie spotkalam ale... mam straszny balagan na balkonie i tam
        zrobily sobie gniazdo golebie szkoda mi bylo ich wyganiac bo wiem ze chca miec
        dziecko tak jak ja i moze to dla mnie tez znak ? a gruchaja,od samego rana.
    • golo25 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 26.03.04, 12:33
      Droga gagat!Powiało majową radością! Niestety ja pozostanę jeszcze na tym forum
      do lipca. Stracilam moje szczęście 03.02.04 i zamierzam poczekać pół roku, tak
      mi radził mój gin. Muszę sie zregenerowac na maksa, mój mąż razem ze mną ostro
      się szykuje (bez papierosów, soczki, jogurty, folik itp.). Tym razem będzie
      dobrze! Ale Tobie już w maju życze upojnych nocy i nowego skarbusia w brzuszku.
      Pozdrawiam. Gosia.
    • lara_croft2 JA!!!! 26.03.04, 12:54
      ja sie dopisuję. Synka straciłam w styczniu, też przez infekcje-grypsko.
      Lekarka powiedziała, że nie ma żadnych przeciwskazań do starań więc zaczynam z
      początkiem maja. Miałam termin na 1 maja, tak że myślę, że tym razem los okaże
      się łaskawszy i właśnie ten miesiąc będzie moim szczęśliwym. A mój aniołek
      będzie nas strzegł od niedobrego.
      Och jakbym chciała smile, już odliczam dni.A tak w ogóle mam ciążową obsesje,
      zarazem chcę i się boję, ale takie uczucie ma chyba każda z nas. Pozdrawiam i
      optymistycznie wierzę że faktycznie się spotkamy na forum "ciaza i porod"!!!

AgA
    • malomi ja też! 26.03.04, 15:50
      W zasadzie po trzeciej @, a dni płodne mam 0d 29 kwietnia, więc można
      powiedzieć że też w maju. W zeszłym roku też zaczynaliśmy się starać od maja,
      zaszłam dobiero w pażdzierniku i...sad Ale myślmy pozytywnie!
      Gosia
      • kasika75 Re: ja też! 26.03.04, 16:36
        ja też planuje pod koniec maja .Tak sie szcześliwie sklada ,że mam dni płodne i
        oczekiwany urlop. Wiec postanowilismy z mezem ostro działać. A teraz staramy
        sie duzo o tym nie myslec, koncentrujemy sie raczej na wyjezdzie . Znam takie
        moje kolezanki, ktore obsesyjnie myslały o zajsciu w ciąze , a swoich partnerów
        traktowały jak konie rozpłodowe i nic z tego nie wychodziło .Trzeba nie
        zaprzatac sobie tym głowy , potem niepotrzebne rozczarowania i przygnebienie.
        Ja poroniłam w grudniu, i przez cały styczeń nie potrafiłam o niczym innym
        mówic jak o ponownym zajsciu w ciąze , jak najszybciej , najlepiej już.
        Teraz wiem ze musiał byc ten okres rozpaczy, ale są też inne rzeczy , czy osoba
        dla mnie tak wazna jak moj ukochany , ktory chyba był w tym wszystkim bardziej
        pogubiony i samotny niz ja , chciał mi pomóc ale nie wiedział jak.Co ma być to
        będzie, ale szczerze wierze ze już za chwile spotkamy sie na innym
        forum .Trzymam kciuki przyszłe mamy.
        • patunia79 Re:może i mi się uda?:)) 26.03.04, 22:45
          Moje dni płodna wypadają około dnia matki, może i ja zostanę wtedy mamusią,
          może to jakiś znak. Starannie się przygotowujemy z mężem do tego, badamy
          nasionka i hormonki, no i jeśli wszystko będzie ok to startujemy.
          Życzę powodzenia w majowych staraniach i oby nam się teraz poszczęściło, nasze
          aniołki napewno nas teraz otoczą swoimi skrzydełkami dla opieki przed wszelkim
          złym smile)))

Pozdrawiam Patrycja z nadzieją
          Aniołek (14.01.2004) z miłością
    • olinka77 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 27.03.04, 16:12
      witajcie
      ja tez zaczynam starania od maja. Mam nadzieję że będzie to dla nas szczęsliwy
      miesiąc. Jak u mnie wszystko byłoby dobrze to mogłabym testować w dzień matki i
      może zdarzy się cudsmile
      Pozdrowienia z Krakowa
      Aniołek 26.01.2004
    • anita53 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 27.03.04, 21:21
      Moze i mnie sie uda ... tez zaczynamy
      Pozdrawiam

Anita53 z nowa nadzieja
      (poprzednia 12.01.2004r.)
    • gagat100 witaminki 28.03.04, 14:07
      no to skora nas tak duzo powiedzcie jakie witaminki bierzecie, maj za dwa mies
      wiec trzeba juz cos chyba brac???
      Ja biore kwasik i falvit
      • lara_croft2 Re: witaminki 29.03.04, 09:33
        ja biore tez kwas foliowy, witaminy Prenatal (jeszcze mi zostały) więc je
        wykorzystam, Iskial, i capivit A+e. Mam też nadzieje że sytauacja z moja
        prolaktyną do maja się unormuje łykam na to Agufem. To tyle, w poprzedniej
        ciązy też dbałam i chuchałam na siebie jak nie wiem co, złapałam grype i
        koniec. Tak że nie wierzę do końca w te specyfiki, co ma byc to będzie...ale
        mam nadzieję że będzie OK.
        pozdrawiam Aga
        • hala22 Re: witaminki 30.03.04, 09:30
          Dziewczyny, uważajcie z witaminami, lepiej je przyjmować w naturze, są bardziej
          przyswajalne i trudno je przedawkować. Zwłaszcza przedawkowanie wit. A jest
          niebezpieczne gdyz jest ona teratogenna dla płodu.
          Pozdrawiam
          Hala
      • malomi Re: witaminki 29.03.04, 09:37
        Ja biorę folik, wit E i takie ogólne witaminy Bodymax. 7 idę do gin po
        skierowanie na badania i rady co do witamin itd.
        • gagat100 A+E 29.03.04, 12:24
          Dlaczego bierzecie wit A+E ??
          Mi lekarka powiedziala ze mam brac tylko folik ja i tak biore jeszcze ogolny
          zestaw wit:falvit moge brac jeszcze A+E ale na co to??
          • malomi Re: A+E 29.03.04, 12:45
            mi przy poprzedniej ciąży gin zapisała witaminę E i brałam ją również w ciąży,
            wię kontynuje. jest to vit młodości, a jak ma się to do ciąży, to dokładnie nie
            wiem.
            • gagat100 Przyszli Tatusiowie 29.03.04, 13:38
              A jak sprawa przyszlych tatusiow biora jakies witaminki??
              Moj bierze CENTRUM ale zastanawiam sie czy moze cos jeszcze brac??
              • malomi Re: Przyszli Tatusiowie 29.03.04, 22:05
                Poruszyłam dobry temat. Czy tatuś powinien coś brać, może się przebadać?
                • patunia79 Bardzo, bardzo radzę badania i wit 29.03.04, 22:21
                  Przede wszystkim powinien zbadać nasionka (swoje smile) ). Mój lekarz twierdzi iż
                  przy ciąży obumarłej jest to badanie niezbędne, poza tym mój mąż robi sobie
                  również morfologie. Bierze codziennie Naturalny Multi karoten i zetaw witamin -
                  Daily. Ja również korzystam z tych witamin oraz uzupełniam to folikiem i co
                  drugi dzień żelazem.

Może to da efekt w postaci szybkiej i zdrowej dzidzi w moim brzuszku smile)

Pozdrawiam Patrycja
                  Aniołek (14.01.2004)
    • olinka77 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 30.03.04, 20:01
      wiatjcie
      Ja tez zazywam folik i witaminki a ponadto lecze zęby bo potem w ciązy są z
      nimi problemy. w tym tygodniu muszę usunąć ósemkę. Niby dentysta mówi ze
      mogłabym leczyc kanałowo ale to potrwa a że korzenie są pozakrzywiane to może
      okazac się że za 3-4 miesiące trzeba będzie rwać a ja przecież wierzę że wtedy
      to będę w ciążysmile
      i ponadto to czekam na majsmile
    • aniao3 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 30.03.04, 23:08
      Dziewczyny!
      z okazji nadchodzacego swieta ludu pracujacego zycze wam spelnienia 200% normy
      na 1 maja i wspanialego potomstwa smile
      I mysle ze za rok jako szczesliwe mamy bedziecie tu zagladac od czasu do czasu
      by wlac otuche w inne dziewczyny...
      My starania najwczesniej od czerwca smile))
      Sciskam was mocno
      anka
    • renaw11 Re: starania od MAJ-a kto zaczyna ??? 31.03.04, 10:18
      Będzie dobrze,życze Wam powodzenia i trzymam kciuki!Przeszłam przez to co wy i
      wiem co czujecie.Wszystko jednak potem poszło dobrze i dzisiaj moja Weronia ma
      już 13 miesiecy ale wspomnienia tamtych dni pozostały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka