Dodaj do ulubionych

Mystery shoper.

15.05.05, 03:27

Ostatnio dostalam kilka emailii z oferta pracy jako mystery shoper. Jest to
jakas firma, ktorej trzeba zaplacic 15 $ za udostepnienie ofert tej pracy .
15 $ to nic ale obawiam sie zeby to nie bylo jakiejs oszustwo i pozniej ta
firma wykorzysta sobie moja karte kredytowa. Czy slyszeliscie o takich
firmach posredniczacych a moze ktos pracowal w tej branzy?
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Mystery shoper. 15.05.05, 04:33
      wpisalam w wyszukiwarke, pierwsze co wyskoczylo www.bmiltd.com/
      wolami napisane There are NO FEES to be a shopper with our company!!
      • edytkus Re: Mystery shoper. 15.05.05, 05:10
        Widzialam pare razy ogloszenia w miejscowej prasie i jedyne czego wymagano to wlasny samochod.
        Kiedys w jakims serialu TV jedna z bohaterek tym sie zajmowala, calkiem przyjemna praca dla
        milosniczki zakupow :)
    • bozena73 Re: Mystery shoper. 02.06.05, 15:37
      Ja wlasnie mialam propozycje takiej pracy..w sumie to wszystko wygladalo na
      calkiem ciekawe zajecie, ale placa byla kiepska. Dobre bylo to ze godziny sama
      moglam sobie wybierac i oni na przyklad jako pierwszy projekt dali mi Pathmark
      abym go ocenila. Pozniej musialabym wypelnic cos w rodzaju "survey" i przeslac
      do nich z powrotem i oni za to zaplaciliby okolo $20 dolarow.
      Ale jednak sobie pomyslalam ze za benzyne drozej zaplace lub za metro card :-)
      Dobre jest to dla studenta albo dla shopoholiczki :-)))
      • claudia207 Re: Mystery shoper. 02.06.05, 19:07
        To moze ma sens dla osoby, ktora moze kilka sklepow odwiedzic w ciagu jednego
        dnia. Czytalam w Time o facecie, ktory ocenia hotele. W podrozy spedza 1/3 roku
        i zarabia na tym, o ile dobrze pamietam ok 30k. Nie wiem, jak on moze z tym
        pogodzic prace i zycie rodzinne.
        • martyna14 Re: Mystery shoper. 03.06.05, 01:25
          claudia207 napisała:

> To moze ma sens dla osoby, ktora moze kilka sklepow odwiedzic w ciagu jednego
          > dnia. Czytalam w Time o facecie, ktory ocenia hotele. W podrozy spedza 1/3
          roku
          >
          > i zarabia na tym, o ile dobrze pamietam ok 30k. Nie wiem, jak on moze z tym
          > pogodzic prace i zycie rodzinne.

Ja bym wlasnie tak chciala . Uwielbiam podrozowac a nie siedziec na jednym
          miejscu ale gdzie znalezc taka prace?
      • martyna14 Re: Mystery shoper. 03.06.05, 01:27
        bozena73 napisała:

> Ja wlasnie mialam propozycje takiej pracy..w sumie to wszystko wygladalo na
        > calkiem ciekawe zajecie, ale placa byla kiepska. Dobre bylo to ze godziny
        sama
        > moglam sobie wybierac i oni na przyklad jako pierwszy projekt dali mi
        Pathmark
        > abym go ocenila. Pozniej musialabym wypelnic cos w rodzaju "survey" i
        przeslac
        > do nich z powrotem i oni za to zaplaciliby okolo $20 dolarow.
        > Ale jednak sobie pomyslalam ze za benzyne drozej zaplace lub za metro card :-)
        > Dobre jest to dla studenta albo dla shopoholiczki :-)))

No tak 20 $ praca , dojazd, wyplenenie tego formularza to moze zajac nawet do
        2.5 godziny- to jest nawet ponizej 10 na godzine i jeszcze minus podatek.
        • juskapl Re: Mystery shoper. 03.06.05, 06:12
          ja tez troche o tym poczytalam ,w sumnie to bylo by to fajnie zajecie ale nie
          wiadomo czy by sie oplacalo i przedewszystkim ktos kto w tym jest by musial mi
          najpierw doradzic bo w ciemno bym nie poszla ,znalazlam jedna oferte
          shoppingjobs.net ale nie wiem czy to warte tym bardziej ze kupuje sie produkty
          za swoje pieniadze a oni zwracaja tylko "sometimes "pieniadze za kupione
          produkty ,takze tyle co bym zarobila pokrylo by to cene zakupu jaki musialam
          zrobic.niewiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka