trickstero 02.09.05, 19:50 Czesc niedawno odkrylem to forum i jestem ciekaw czy jest tu ktos z Krakowa ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marxx Re: Krakow 02.09.05, 21:54 Ja bylem w Krakowie wielokrotnie...ostatni raz w 1989 :( A Krakow to taka gorsza wersja Gdanska...czyli jest tam rewelacyjnie! m :) Odpowiedz Link
trickstero Re: Krakow 02.09.05, 21:59 He he kazda sroczka... powinienes sie wybrac do Krakowa i zobaczyc jak duzo sie zmienilo { czasem niestety na gorsze } od 1989 Gdansk jest piekny to musze przyznac ale Krakow zwlaszcza z tej Chicagowskiej perspektywy wydaje sie doprawdy miastem magicznym. Odpowiedz Link
w5w7 Re: Krakow 02.09.05, 22:18 Bo Krakow jest miastem magicznym:)))) No..odzywa się lokalny patriotyzm:) Odpowiedz Link
marxx Re: Krakow 02.09.05, 22:20 Krakow jest niesamowity jak kiedys wpadne do Polski to sobie nizla wycieczke zrobie po Krakowie!!! :) Odpowiedz Link
evek Re: Krakow 02.09.05, 23:08 ja tam pomieszkiwalam przez jakis czas to sie liczy? a to cudowne miejsce!!!! Odpowiedz Link
tenzinn Re: Krakow 03.09.05, 00:19 Mieszkalem w Krakowie na Kazimierzu na ulicy Brzozowej, tam niema akademikow:). Akademiki tez zaliczylem. Ty nawet w Krakowie nie byles. Wstyd!! Odpowiedz Link
marxx Re: Krakow 03.09.05, 00:31 a wlasnie ze bylem!!! ostatni raz w 1989 !!! Boze jak to dawno! Odpowiedz Link
evek Re: Krakow 03.09.05, 00:56 ze tez my sie tam na imprezach nie spotkalismy ;O) ale ja wtedy porzadna bylam :O) Odpowiedz Link
trickstero Re: Krakow 04.09.05, 17:59 No no ,wzamian za tak gleboka sympatie do do "Grodu Kraka" przyznaje wam wszystkim tytuly Honorowych Krakowian ;) Odpowiedz Link
irenkap Re: Krakow 06.09.05, 02:38 Oj i ja lubie Krakow. Ten klimat.. Wawel, Rynek, golebie.. uliczki, zaulki, planty, Kazimierz itd itd itd i artysci, ktorych przyciaga do siebie, malarze, kiedys i ja mialam epizod z ulicznym malowaniem a raczej handlowaniem rysunkami.. no i muzyka, muzyka.. Piwnica nade wszystko, koncerty w kosciolach, w Barbakanie.. nocne spiewy, nocne dyskusje, czytanie poezji i spacery do bialego rana.. To wszystko, ten kawalek mlodosci przypomina mi Krakow :) Pozdrawiam wszystkich zakreconych Krakusow. Odpowiedz Link
smiechy.w.ciemnosci Re: Krakow 08.09.05, 02:01 Od jakiegos czasu, jak slysze Krakow, to przypomina mi sie pytanie, jakie kiedys uslyszalam na randce:" Co myslisz o tym, ze jestem z Krakowa":))))) Odpowiedz Link
bossa78 Re: Krakow 08.09.05, 02:01 JA tez jestem z Krakowa, za ktorym tesknie jak cholera!!! i dlatego zostaje tu tylko do Swiat i potem wracam WRACAM WRACAM!!! Jeszcze jakies trzy lata temu bylam na 100% pewna,ze zaraz po studiach wyjezdzam do USA na stale. Pomylka, po roku pobytu, juz nie moge sie doczekac, kiedy spakuje walizki i powitam moje miasto i zaczne szukac pracy.... Odpowiedz Link
tenzinn Re: Krakow 08.09.05, 02:06 "Skarpety, tanio. Polecam!!" Ciekawe czy ten koles dalej stoi na Florianskiej??:) Odpowiedz Link
marxx Re: Krakow 08.09.05, 03:20 Ale tu sie krakowiakow namnozylo! :) pn do boju!!! :) Odpowiedz Link
nerrrra Re: Krakow 08.09.05, 06:58 Pana od skarpet usunela sila wyzsza-ponoc za kare,ze sprzedawal tylko zielone albo sniezno biale;) Odpowiedz Link
w5w7 Re: Krakow 09.09.05, 21:44 A ja sobote spedze w pieknym Krakowie. Przywioze Wam obwarzanki..jedyne takie na swiecie:))) Odpowiedz Link
scag Re: Krakow 12.09.05, 06:25 po Hawelka?? kiedy to bylo? bo ja pamietam z lat 80-90 jaks stara idiotke w potarganych lachach a obwazanki miala stare. Brr. Swieze to pod Bagatela!! ps. mieszkalem na Garbarskiej pozdr. Odpowiedz Link
w5w7 Re: Krakow 12.09.05, 14:40 scag..kupowałam przy Rondzie Mogilskim, swiezutkie, pachnace, prawie takie same jak te spod Bagateli:)) Odpowiedz Link
marxx Re: Krakow 10.09.05, 01:24 KraKow i Krakow...stara dziura...Gdansk to jest to!!! i cale 3miasto!!! Odpowiedz Link
w5w7 Re: Krakow 11.09.05, 11:16 U Was środek nocy, ale jak wstaniecie wypoczeci i zajrzycie tutaj to do kawki porannej czekaja obwarzanki krakowskie, z sola, z sezamem, do wyboru..prosze sie częstować:) Marxx..dzis niedziela, więc po chrześcijańsku wybaczam...dla Ciebie tez jeden obwarzanek. JEDEN..kara musi byc! Odpowiedz Link
irenkap Re: Krakow 11.09.05, 12:08 tak jest, ktos tu musi nas zdyscyplinowac. Obwarzanek po odrobieniu lekcji forumowo domowych. krol tez musi miec obowiazki, a nie same przywileje. Odpowiedz Link
w5w7 Re: Krakow 11.09.05, 12:18 irenkap. Król dostal kare za to jedno zdanie: "KraKow i Krakow...stara dziura...Gdansk to jest to!!! i cale 3miasto!!! " No powiedz ze mam racje. Jaka stara dziura?? Odpowiedz Link
irenkap Re: Krakow 11.09.05, 12:23 Dziure mozna potraktowac jako przestrzec z substancja okalajaca. A ta substancja okalajaca jest jedyna w swoim rodzaju, niepowtarzalna, klasa 0, nie ma takiej drugiej, namiastka to Kazimierz nad Wisla... Odpowiedz Link