Dodaj do ulubionych

Dentysta w Chicago

04.11.05, 22:33
Marxx pozbawił dzisiaj kota "klejnotów", a mnie moja dentystka zęba:( I tak
sie zastanawiam.... do kogo chodzicie tam w Chicago, jak juz trzeba sie
poddac tym torturom, niemiłym, chocby na najlepszym unicie Marusa. Chodzicie
do polskich stomatologów, którzy tam pewnie są, czy raczej do amerykanów?
Obserwuj wątek
    • muss_ka Re: Dentysta w Chicago 05.11.05, 00:35
      ja wszystkie zeby wyleczylam, niepotrzebne wyrwalam, jednego wstawilam przed
      wyjazdem do US przerazona slyszanymi ze wszech stron wypowiedziami dotyczacymi
      zarowno cen jak i jakosci leczenia(chodzi mi tu o dentystow na ktorych by mnie
      bylo"ewentualnie"stac, nie o supernowoczesnych fachowcow leczacych
      najbogatszych;))
      Tak wiec poki co mam spokoj i to mnie cieszy, bo moja codziennoscia przed
      wyjazdem byly cotygodniowe wizyty, zdarzylam sie wiec juz porzadnie nawierzyc
      biopulpami,fleczerami i formowkami;)
      • marxx Re: Dentysta w Chicago 05.11.05, 00:51
        nie wiem na czym to tu polega...lekarzy od cholery w tym oczywiscie i dentystow
        a z jakoscia kiepsko :(
        Trzeba byc albo poleconym do kogos dobrego albo miec szczescie.........ew.
        jesli stac Ciebie na wybecalowanie setek i tysiecy dolcow (bo jestes bez
        ubezpieczenia)to idziesz do tych z normalnych nowoczesnych klinik
        • w5w7 Re: Dentysta w Chicago 05.11.05, 08:25
          tzn., że jest prawie tak samo, chociaz w PL jakość usług sie znacznie
          poprawiła, przynajmniej jesli chodzi o prywatne gabinety. A koszty widze są
          porównywalne. My niestety płacimy ciężkie pieniądze na Kasy Chorych, ale jeśli
          chodzi o stomatologię to gwarantuje nam to bezplatne wyrywanie i ew.leczenie
          zabków tylko chyba od jedynki do trójki i najgorsze plomby:( Jak się chce
          światłoutwardzalne i z porządnego materialu to niestety trzeba bulic...i to
          słono.Pisze chyba, bo i tak cale życie korzystam z prywatnych gabinetów.
          Na szczęście nie musze korzystac z innych specjalistów (odstukać), ale jak sie
          chce skorzystac z usług na ubezpieczenie to np. na głupie usg czeka sie
          conajmniej miesiąc. No zobaczymy jak prof.Religa nam ta słuzbe zdrowia
          uzdrowi.
          marxx..co to za slowo "wybecalować"? hahaah..domyslilam sie z kontekstu
          zdania,ale brzmi jakos...dziwnie:))))))
    • picero80 Re: Dentysta w Chicago 14.04.15, 00:31
      tutaj jest lista wszystkich dentystow w chicago ( polskich dentystow ) www.poloniada.com/category/dentysci/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka