Dodaj do ulubionych

Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!!

22.11.05, 03:22
Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!!

PS. 1 Przepraszam Bozene (adminke tego forum), ze poruszam taki temat
na forum Polki w Stanach, ale zalezy mi, aby ludzie z tego forum,
piszacy rowniez na forum Nowy Jork, poznali prawde !!!

PS. 2 Nie moglem inaczej, bo jestem zabanowany za to, ze zapytalem o miejsce
zamieszkania uzykownikow, a nowego nicku nie mam zamiaru sobie zakladac...
to moze dobre dla wielonikowcow, ale nie dla mnie !!!
Obserwuj wątek
    • evek Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 05:07
      juz nigdzie cie nie chca cuski, to jeszcze tu probujesz???? masz odwage! z
      kobietami nie wygrasz!
      droga adminko! pozbadz sie tego typa nim napisze tu jescze jakies glupoty!!!!!!
      • cuski Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 05:21
        Na cale szczescie na tym forum karty rozdaje Bozena, a nie ty zaklamana...
        • edytkus Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 05:37
          Cos Ty Cuski przeskrobal?! Ty? Moze ktos sie pod Ciebie podszyl?

Hmm, nawet nie wiedzialam ze jest forum Nowy Jork ;)))
          • cuski Edytkus 23.11.05, 02:48
            Edytkus, ja tylko zalozylem ten watek, do ktorego dalem link :)

PS. 1 A forum Nowy Jork istnieje, a najzabawniejsze jest to,
            ze zalozyla go osoba mieszkajaca w Krakowie :)

PS. 2. Ludzie, to maja pomysly :)
            • cuski Wlasnie sprawdzilem... 23.11.05, 02:51
              Wlasnie sprawdzilem, czy moge pisac na forum "Polki w Stanach"... i moge :)
              Hurrraaa...

PS. Wielkie dzieki Bozenie, ze nie sugeruje sie tym, co niektorzy wypisuja :)
        • evek Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 23:55
          wlasnie z tym masz problem cuski!
          • cuski Evek napisala: 23.11.05, 02:55
            Evek napisala:
            - Wlasnie z tym masz problem cuski !

Kocham swoje problemy, bo im wiecej ich mam, tym wiecej sie ucze !!!

PS. Mozecie dalej atakowac moje forum i mojego bloga,
            bede madrzejszy, na przyszlosc :)))
    • polishbellydancer Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 06:50
      ostatnio wszedzie dzieja sie dziwne rzeczy--wszyscy jacys poddenerwowani--czuje
      napiecie jak dlonmi dotykam monitora--moze jakies ziolka na uspokojenie, troche
      ruchu...

cuski nie wiem jak to dokladnie bylo, ale tak jak ty to przedstawiasz to
      zostales raczej niesprawiedliwie potraktowany--w koncu zapytac skad ktos jest
      nie jest niczym karygodnym--kto chce odpowiada, kto nie chce milczy--proste i
      logiczne--moze odwolanie do swietej inkwizycji (czytaj wyzszej administracji)
      pomoze

powodzenia
      e
      • cuski Polishbellydancer 23.11.05, 02:57
        Polishbellydancer, nie bede sie nigdzie odwolywal,
        bo odeszla mi ochota do pisania na tym forum.

PS. Zalezalo mi tylko na tym, aby prawda ujrzalo swiatlo dzienne.
    • claudia207 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 15:34
      Nie pisales kiedys, ze to zamo sie wydarzylo na Kobiecej Polinii? A moze
      pomylilo mi sie z kims innym? Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, bo tutaj "nie
      podpadles", ale moze na innych forach narobiles sobie wrogow i teraz zbierasz
      tego owoce?
      • cuski Claudio, zgadza sie !!! 23.11.05, 03:09
        Claudio, zgadza sie !!!
        Na Kobiecej Polonii dostalem bana, bo ponoc przyciagalem za soba troli :)

PS. 1 Trole moga pisac dalej, a ja nie !!!
        PS. 2 Na szczescie adminka tego forum, ma zdrowe podejscie do zycia,
        za co jestem jej wdzieczny :)))
    • maruda78 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 20:28
      Tyle tego dobrego, ze dowiedzialam sie o istnieniu forum Nowy Jork - dzieki! :-))))

M.
      • bozena73 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 20:55
        Hej Maruda!
        Wieki Cie juz nie widzialam! Kiedy sie spotkamy??
        • aneta05 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 22.11.05, 21:08
          no wlasnie Maruda...ujawniaj sie czesciej!!!
          • maruda78 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 23.11.05, 01:08
            No dobra, obiecuje poprawe! ;-)
            A na spotkanie jak najbardziej reflektuje!

Scisk
            M.
    • claudia207 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 23.11.05, 03:15
      Evek i Cuski,
      Nie moge zrozumiec na czym polega ten konflikt?
      • cuski Claudio 23.11.05, 03:58
        Claudio, chciazbym nie wiem jak staral sie wytlumaczyc,
        to i tak znajdzie sie ktos kto odwroci kota ogonem !!!

PS. 1 Prawda jest taka, ze przez ludzi z drugie forum Chicago musialem zmienic
        status swojego forum na zamkniete, moj blog jest ciagle zasypywany inwektywami,
        poczta gazetowa rowniez, a trolle laza za mna ja psy po kazdym forum. Miedzy
        innymi przez te osoby zostalem zabanowany na Kobiecej Polonii.

PS. 2 Bardzo dziwne jest tez to, ze osoba, ktora pisze na wspomnianym forum
        Chicago, a rzekomo mieszkajaca w Krakowie, zaklada sobie forum Nowy Jork,
        na ktorym umieszcza link do forum Chicago i na odwrot forum Chicago umieszcza
        sobie link do forum Nowy Jork.

PS. 3 Ludzie chwytaja sie brzytwy, aby nie zatonac !!!
        • evek Re: Claudio 23.11.05, 04:18
          pisz pisz cuski! czym wiecej napiszesz tym lepiej cie poznaja! z
          niecierpliwoscia czekam na twoje posty!!! pisz pisz!!!!
    • irena2005 Przyznaje sie bez bicia i zrobicie z tym co chceci 23.11.05, 04:20
      Uzylem kiedys fortela aby dostac sie na to forum. pisal tu wtedy Cmok czy smok-
      wawelski. Poruszl ciekawe tematy i w zaden sposob nie mozna bylo zadac mu
      pytania.Stad byl ten wybieg.
      Potem , gdy powstalo drugie forum w Chicago...pod roznymi nickami: polboy.
      and_rzej, czy ziutek68 zwalczalem cuskiego...
      Przelom nastapil po wyborach w Polsce. Nagle sie okazalo ze orginalne Forum
      Chicago to sami liberalowie Tusko-podobni, kontynuatorzy 16 letniego
      rozkradania Polski. Do tego na Forum Chicago pisza sami nielegalni. Nie mialbym
      nic przeciwko nielegalnym gdyby nie ich poglady postkomunistyczne. Jest to
      forum gastarbajterow, i wakacjuszy o antypolskich wedlug mnie pogladach.
      Na forum Chicago pisuje tylko jedna legalna nie pamietam nicka.
      Zmienilem o 180 stopni swoj stosunek do cuskiego admina Chicago. On
      reprezentuje prawdziwie polskie interesy.
      Tacy wlasnie jak mika_1, czy marxx, czy evek - ze stazem w komunistycznej
      telewizji opanowali forum Chicago. Nie po drodze mi z nimi.
      Tymczasowo bede pisal pod nickiem "homerowy_beret" jako parodia moherowych
      beretow. Tak jakby te moherowe berety byly gorsze od wyksztalconych i jak zycie
      pokazuje skorych do wiekszych przekretow niz ci biedni i czesto niezaradni
      Polacy ( a tak swoja droga czy kazdy amerykanin to bogacz i wyksztalcony ?)

Koncze ten "bigos". Jednak to wlasnie cuski ma racje. Panie typu evek,
      mika_1 ...poczytajcie ich wpisy - to przeciez latwe. Wystarczy wpias ich nicka
      w wyszukiwarke.
      Ps. zaraz sam to zrobie i okaze sie z wpisow gdzie mieszka mika_1.
      Ps2. a z irena2005 adminka Bozenka zrobi co uzna za stosowne. Swoja droga
      bedzie to sygnal dla niej, ze czasem na kobiece forum warto
      wpuscic "szczupaka". Teraz mniej tu zagladam, bo jednak brakuje mi cmoka-
      wawelskiego. Pozdrawiamm wszystkie Panie z tego forum..Irenka w spodniach i nie
      tylko...
      • cuski Dzieki Ziutek ! 23.11.05, 04:30
        Dzieki Ziutek !

PS. 1 Zaraz pewnie odezwa sie osoby z tego drugiego forum, aby nam dokopac !
        PS. 2. Przepraszam adminke, za ten watek... nie mam zamiaru
        podgrzewac atmosfery !
      • edytkus Re: Przyznaje sie bez bicia i zrobicie z tym co c 23.11.05, 06:27
        irena2005 napisała:

>
        > Przelom nastapil po wyborach w Polsce. Nagle sie okazalo ze orginalne Forum
        > Chicago to sami liberalowie Tusko-podobni, kontynuatorzy 16 letniego
        > rozkradania Polski.
        > Zmienilem o 180 stopni swoj stosunek do cuskiego admina Chicago. On
        > reprezentuje prawdziwie polskie interesy.

a ja po tym watku zwatpilam:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28897&w=32222183&v=2&s=0 - i dlatego uwazam ze
        Polonia nie powinna glosowac bo wiecej z tego szkody niz pozytku
        • cuski Edytkus 25.11.05, 02:25
          Edytkus, co do glosowania przez Polonie, mam odmienne zdanie,
          ale nie oznacza to, ze nie szanuje Twoich pogladow.
    • irena2005 No i mika_1 kicha w Krakowie... 23.11.05, 05:02
      Kraków

Brawo Rita:)
      Autor: mika_1 ☺
      Data: 22.11.05, 20:17 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      I kolejna seteczka za nami:) No to mi już wystarczy na dziś:)
      Jakoś raczyć się denaturatem nie będę, choć fakt - ciągle słyszę, że gdybym
      piła, to bym nogi nie złamała, bo menele nóg nie łamią... Może i coś w tym
      jest...
      Śnieg sypie, zimno jakoś i niefajnie...
      1 grudnia idę do szpitala się rehabilitować. Nie powiem, żebym się zachwycała...
      Magazynos to mógłby się rzeczywiście pojawić, bo już tylko jego nam brakuje do
      kompletu... Nawet Gosia się objawiła:)
      A ja siedzę i kicham... Uciekam, żeby Was nie zarazić.
      Buziaczki dla wszystkich:)

Ps. latwo bylo sprawdzic. Czy mozna prowadzic forum New York z Krakowa ?
      To kolejna patologia. Wiem, ze nielegalni, ktorzy otarli sie o USA nigdy nie
      wylecza sie z nostalgii za tym krajem. Wiekszosc z nich pochodzi z prowincji,
      wiec taki przeskok jest szokiem kulturowym.
      Ja jednak ceie sobie prawdomownosc i kasowanie watku mowiacego prawde to po
      prostu swinstwo.

• irena2005 Jeszcze ustami admina NY... i daje spokoj. 23.11.05, 05:21
      • Re: czemu tu juz nikt nie pisze? :-(((((((
      mika_1 16.11.05, 23:38 + odpowiedz

Czy rzeczywiście w NYC nic ciekawego się nie dzieje?
      Czy też towarzystwo do bani?
      A może admin kiepski (niestety admin nie mieszka w NYC, jeśli to jakieś
      wytłumaczenie)?
      A może chętnie widzielibyście tu jakieś inne formy aktywności?

Nie wiem, może macie jakieś pomysły?? Może można coś ciekawego tu zrobić, żeby
      przyciągnąć ludzi? A może w Nowym Jorku Polacy rzeczywiście unikają Polaków??
      • cuski Admin forum Nowy Jork pyta... 25.11.05, 02:30
        Admin forum Nowy Jork pyta, co sie dzieje w miescie ?!

PS. Czyz to nie paranoja :)
    • evek Re: o to mi chodzilo! 23.11.05, 05:55
      wlasnie! dokladnie o to mi chodzilo! o teksty ludzi z obsesja! piszcie dalej!!!
      ludzie o 100 nickach! doskonale!
    • samo Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 23.11.05, 08:40
      Jedno mnie tylko zastanawia- dlaczego ktos mieszkajacy w Krakowie nie moze
      prowadzic forum o Nowym Jorku???Moze byl w tm miescie,moze nie,ale chce sie
      czegos dowiedziec-co w tym zlego?Czy zeby zalozyc forum o jakims kraju lub
      miescie, trzeba tam byc?Tak uwazacie?
      • evek Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 23.11.05, 18:54
        wreszcie ktos madrze napisal! wlasnie tak samo mysle!nie trzeba byc w NY zeby
        zalozyc sobie forum o NY! takie mam zdanie :O)
        • mika_1 Re: Dziwne rzeczy na forum Nowy Jork !!! 23.11.05, 19:33
          Miałam nic nie pisać, ale głupota cuskiego mnie poraża, więc powiem tu coś raz -
          pierwszy i ostatni w tym temacie.
          Cuski, może cię to zaboli, ale zostałam wpuszczona przez Bożenkę na to forum i
          jakoś jeszcze nie zgniło.
          Zabanowany zostałeś dlatego, że ja rówież mam bana na twoim forum:Chicago (ha!)
          Owszem, kiedyś pisałam na twoim forum, ale po tym, jak zobaczyłam, ze jesteś
          niespełna rozumu - wycofałam się.
          Piszę na różnych forach, ponieważ mieszkałam i w okolicach Chicago, i w Nowym
          Jorku, i w Ohio - wiem, tobie się to w głowie nie mieści. Ty nie wychodzisz
          dalej niż dwa bloki od swego domu.
          Poza tym - moje forum przynajmniej traktuje o tym, co ma w tytule - twoje...
          Zresztą, o czym traktuje, wie każdy, kto tam zajrzy.
          Wiem, że nie jesteś w stanie przyswoić faktu, iż jest to forum prywatne i może
          być o tym, o czym JA chcę. Mogę też tam wpuszczać tego, kogo JA chcę wpuścić. I
          nic ci do tego.
          Poza tym uwłaczasz godności pozostałych uczestników, ponieważ z wyszukiwarki
          chyba każdy umie korzystać i jak będzie chciał sobie coś poszukać, to to zrobi.
          Dla nikogo, kto mnie choć odrobinę poznał na forach nie jest tajemnicą gdzie
          mieszkam. twoje pytanie na moim forum było prowokacją, dlatego na nie nie
          odpowiadam, bo nie czuję takiej potrzeby.
          Poza tym - nie każdy, kto wyjechał ze Stanów był nielegalnie. Można być
          legalnie i wrócić.

Nie chce mi się już więcej pisać, bo to i tak nic nie da. cuski to człowiek o
          bardzo małym rozumku i zamiast usiąść i poczytać książkę - węszy. Jeśli to mu
          sprawia przyjemność, to OK. Zresztą nie wiedziałam, że ktoś aż tak się moim
          forumowym życiem interesuje:)

Aaaa i dla zaspokojenia ciekawości cuskiego - mieszkam w KRAKOWIE!!! To kawał
          drogi od Nowego Jorku...

Bożenko, przepraszam Cię za ten post, ale żal mi sie go zrobiło, więc wyjaśniam.
          • irena2005 Trzeba miec niezlego pierdolca aby ... 24.11.05, 07:06
            aby byc adminem forum New York, tylko dlatego, ze otarlas sie o to miasto. Ja
            przez lata mieszkalem w Warszawie. Raz w roku tam bywam. Nigdy nie odwazylbym
            sie byc adminem jakies dzielnicy Warszawy. Dlaczego? Bo po prostu jestem tam
            OBCY.
            Masz fiola i to niezlego.
          • irena2005 Skoro bylas legalnie to przyjedz i stad napisz 24.11.05, 07:13
            Piszesz razem ze szczuropolakami, przez ktorych Polska ma ograniczenia wizowe.
            Takie towarzystwo jak: evek, marxx, i inni z Forum Chicago i New York, to
            nielegalni..wjechali i zostali. Przez takich normalni turysci maja problemy z
            wjazdem do USA.
            Przyjedz i napisz z USA....miko.one
            • evek Re: Skoro bylas legalnie to przyjedz i stad napis 24.11.05, 18:56
              chcesz sie spotkac z moim adwokatem? najpierw sprawdz dane a potem pisz! ja w
              przeciwienstwie do Ciebie jestem legalnie! a ty to chyba na wizie dla
              uposledzonych przyjechales tutaj!

mialam sie nie odzywac, ale ... skoro nikt tych glupot nie kasuje, to cos
              trzeba powiedziec!
              btw - wiem dlaczego lubie nielegalnych - bo sa inteligentniejsi niz ty i mozna
              z nimi normalnie pogadac. nie sa chamami!

wesolego Thanksgiving! zebys sie indykiem udlawil!
              • cuski Evek napisala: 25.11.05, 02:50
                Evek napisala:
                btw - wiem dlaczego lubie nielegalnych - bo sa inteligentniejsi niz ty i mozna
                z nimi normalnie pogadac. nie sa chamami !

wesolego Thanksgiving! zebys sie indykiem udlawil !

Mialem nie komentowac tego wpisu, ale powiem tak:
                - PRZYGANIAL KOCIOL GARNKOWI !!!
              • irena2005 Re: Skoro..to tez jedz i wroc. Tanie bilety. 28.11.05, 03:19
                Hej, kopciuchu. Z ktorym adwokatem? Polskojezycznym czy hamerykanskim? Moge tu
                skopiowac odpowiedni twoj wpis. Jezeli jestes tak legalnie to czmu nie polecsz
                odwiedzic mame i tate? Tanie bilety. Ja bylem tydzien. To takie proste. Nie
                warto z toba polemizowac. Czytalem twoje wpisy i sama sobie poslalas...Takie
                panienki faceci biora od... i pozniej ...wiesz co pozniej. Kidys byl taki
                czeski serial: "Szpital na peryferiach". Padlo tam z grubsza, takie zdanie: -
                zeby glupota mogla fruwac to pani (tu. evek) latalaby jak golabek.
                • cuski :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) 28.11.05, 05:42
                  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

PS. Pamietam i "Szpital na peryferiach" i ten cytat.
          • cuski Do Miki !!! 25.11.05, 02:44
            Wole byc niespelna rozumku (jak to okreslilas), niz miec twoja mentalnosc !!!

PS. 1 A co do mojego forum, to musialem nadac status "ZAMKNIETE" miedzy innymi
            za sprawa takich ludzi, jak ty !

PS. 2 Acha, i jeszcze jedno, o ile sobie przypominam, to od czasu gdy zamknalem
            swoje forum, nie dostalem od Ciebie zadnego zgloszenia udzialu, wiec nie piepsz
            tutaj ludziom, ze taki niedobry jestem... no i nastepna sprawa, o ktorej mialem
            nie pisac, to jest to, ze niejaka Mika_1 lub jak kto woli Newyorkerka, zamiast
            zgloszenia do forum, przyslala mi na moja gazetowa skrzynke chamskiego maila !!!

PS. 3 Mika, jestes debesciara... inne trolle przy Tobie wymiekaja !!!
    • polishbellydancer Kilka slow prawdy 24.11.05, 19:43
      sledze rozne forma polonijne--zazwyczaj tylko czytam--czasami cos napisze--
      staram sie jednak nie wdawac zbytnio w dyskusje bo stwierdzilam, ze nie ma
      sensu--na niemal wszystkich forach polonii amerykanskiej panuje prawo: polak
      polakowi wilkiem--do rzadkosci nalezy udzielenie konkretnej odpowiedzi na
      nurtujace nas pytanie--zazwyczaj rozpoczyna sie burzliwa dyskusja w , ktorej
      jedna osoba stara sie upokorzyc i przekszyczec druga--zaczyna sie wojna legalni
      kontra nielegalni i lawina obelg--tylko na forach prywatnych jest spokojniej bo
      tam z koleji wszyscy sobie zgodnie przytakuja i glaskaja po glowkach w obawie,
      ze zostana usunieci przez moderatorow
      a pozniej w realnym zyciu dziwimy sie, ze amerykanie maja taka a nie inna o nas
      opinie--skoro sami zamiast wspierac sie na obczyznie skaczemy sobie do oczu to
      niestety smieszne jest wymaganie by inni nas szanowali--a najgorsze w tym jest
      to, ze to jest tylko forum i czesto koltunstwo, ktore tu wnosimy zabieramy ze
      soba do zycia codziennego

zauwazcie ze uzywam formu "my" bo nikt nie jest doskonaly i moge sie zalozyc,
      ze kazdemu chociazby raz zdarzylo sie napisac uszczypliwy post, badz co gorsza
      zrobic cos niestosownego w zyciu wzgledem rodaka

zastanowmy sie przez chwile--kazdy z nas mial takie czy inne powody by sie tu
      znalesc i kazdy wybral taka czy inna droge--najwazniejsze jest to ze tu
      jestesmy--na obczyznie, ktora chcemy traktowac jak druga ojczyzna--chcemy by
      inni darzyli nas szacunkiem, zacznijmy od szanowania siebie samych i reszty
      rodakow przebywajacych tutaj
      musimy sie nauczyc sztuki dyskusji by pokazac sie z jak najlepszej strony i tym
      samym nie urazic nikogo--musimy sie tez nauczyc jak przymowac kreatywna krytyke-
      -wiem, ze nie jest to latwe ale" polak potrafi!!!

pozdrawiam polonie
      E
      • evek Re: Kilka slow prawdy 24.11.05, 20:03
        a co za roznica czy ktos jest legalny czy nie? wazne ze fajny czlowiek!
        osobiscie podziwiam nielegalnych w wiekszosci za odwage! ja bym psychicznie
        tego nie wytrzymala!
        pozdroofka!
      • cuski Polishbellydancer 25.11.05, 02:53
        Ja rowniez pozdrawiam Ciebie Polishbellydancer !
    • samo Klotnicy, 28.11.05, 07:15
      sluchajcie- moze zamiast obrzucac sie inwektywami tutaj zalozycie sobie jakies
      nowe forum do wzajemnego besztania, bo to sie robi niesmaczne?
      • jersey.girl Re: Klotnicy, 29.11.05, 00:16
        "Zyczylbym sobie, aby obecny, mniejszosciowy rzad wraz ze swoim prezydentem
        na czele, utarl w koncu nosa tym cholernym postkomunistom i bezwzglednym
        liberalom, a wzial w opieke tych najubozszych, o ktorych tak czesto
        (w swoich homiliach) mowil nasz Ojciec Swiety !!!"

Nie bede pisac, czyj to cytat, ani go komentowac, bo zgadzam sie z Samo, ze to
        nie miejsce na klotnie, a za moje rzekomo "bezwgledne" poglady zostalbym
        roszarpana. Modle sie tylko, zeby autor i inni od Jana Pawla II nauczyli sie
        TOLERANCJI, o ktorej nie tylko mowil, ale i ukazywal w swoim postepowaniu, wtedy
        te klotnie nie mialyby miejsca.

Wszystkim zycze spokoju i usmiechu - mimo wszystko, swiat jest piekny :)!

• evek Re: Klotnicy, 29.11.05, 05:04
        zauwaz kto pisze te niesmaczne kawalki!!!
        pozdrawiam!
        • irena2005 Re: Klotnicy, 29.11.05, 05:42
          Puszczam cie wolno, lec do Polski i wroc. Platformo z Chicago. A moze napiszesz
          cos o paradach gejow i lesbijek i jaka role spelniaja wlasnie teraz w Polsce?
          Ps. mozesz nie pisac. I tak wiadomo jak swiatla i otwarta jestes na takie
          imprezki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka