Dodaj do ulubionych

Ceny biletow:(

05.04.06, 20:37
Mysle, ze moze wymienimy sie informacjami odnosnie cen biletow do Polski.
Ja tez nie moge skorzystac z bezposredniego polaczenia:(
Pytanie do Marka:
Jakimi liniami leci corka do Polski?
Ja w ubieglym roku kupilam bilety dla dzieci w Doma i ceny byly w miare -
polecam.Ale byl to LOT z NJ i musialam ich zawiezc i odebrac z Newark.

Ciekawa jest tez oferta Amty:
www.amta.com/
Chce do Polski, buuuuuuuuu........
Obserwuj wątek
    • bozena73 Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 20:43
      My tez sie wybieramy do Polski w drugiej polowie sierpnia..mam taka cicha nadzieje ze bilety juz troche
      stanieja..wiec narazie nie kupujemy..
      Tak bylo w poprzednim roku ze LOT obnizyl swoje ceny wlasnie w lecie na druga polowe..a oglosili to
      gdzies z miesiac przed promocja..wiec mam moze w tym roku bedzie to samo..
      Dzisiaj patrzylam na expedia (wiem, ze to nie jest miejsce do szukania biletow do Polski), ale tak z
      ciekawosci..no i wyszlo $1400 z polaczeniem w Londynie! _ najtansza opcja!
      • bluedream Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 20:50
        Ja kupilam bilety na wylot przed sezonem(!)- 21 maja.
        A taka promocja mi sie marzy.....
        Apropos Bozenko - sliczne zdjecia Patryczka z Dominikany:)
        Pozdrawiam,
        J.
      • ll_ll_ll Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 07:18

ja mam bilet na wrzesien, z lufthansy, los angeles do krakowa przez frnakfurt za
        1288!
    • hannamay Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 20:51

ja lece z ola 22 czerwca na cale 7 tyg. chce jak najszybciej i jak najmneij
      przesiadek dlatego lece przez nicmy lufthansa. koszt prawie $3000 za dwa bilety
      - moj i dziecka. kurcze ale zdzierstwo, prawda?
      • bozena73 Re: Do Hannamay.. 05.04.06, 21:02
        Ty placisz za mala?? Przeciez ona nie ma jeszcze dwoch lat! Chyba ze wykupujesz jej siedzenie...
        Ja gdy lecialam do Dominikany to zawsze Patryk mial swoje siedzenie..ale to tylko kilka godzin lotu
        wiec nawet jezeli by nie mial toby bylo OK..no, ale do Polski to nie wiem czy bede ryzykowac..
        to wszystko zalezy od cen biletow...
        • hannamay Re: Do Hannamay.. 05.04.06, 21:12
          oj place place bozenko. niestety! Ola wazy juz 13 kg i ma 84 cm wzrostu.
          szczerze powiem to nei wyobrazam sobie trzymac takie duze dziecko cale 15 godz
          na kolanach. gdyby lecial maz to co innego. bo przez jakis czas maz moglby
          postac kiedy ja bede usypiac. chce miec do dyspozycji dwa fotele tak aby mogla
          wygodnie w miare spac. po ostatniej wyprawie kiedy Ola miala 5 mcy szczerze
          mialam dosc bo panie obok byly oburzone ze dziecko plakalo i generalnie byla to
          super trudna podroz. teraz zobaczymy jak bedzie.
          • bozena73 Re: Do Hannamay.. 05.04.06, 21:17
            O, to masz duzego bobaska !! :-)))
            Masz racje, tez sama bym sie nie odwazyla jechac z dzieckiem na kolanach przez cala podroz..
            Do Polski to sie nie przejmuj, mala bedzie spac..
            a z powrotem to narazie sie tym nie przejmuj :-))) bedzie dobrze!
            • hannamay Re: Do Hannamay.. 06.04.06, 05:28
              hey bozenko czy ty cos wiesz o czym ja nie wiem :) Ola niestety nie lubi spac
              poaz lozkiem swoim i zeby dziwnych halasow nie bylo. u nas jest tak cicho jak
              makiem zasial, gra muzyka tylko zwykle klasyczna i wiem ze bedzie jej nie
              calkiem wygodnie w tym foteliku samolotowym przy dzwieku silnikow :( jakos
              przezyjemy te 15 godz, musimy :)
    • zapomnialamnicka Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 21:57
      no ja az sie boje sprawdzac
      • jersey.girl Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 23:03
        Ja do Polski latam za ok. $600-700 (Newark-Warszawa), ale poza sezonem (teraz
        bede wracac do Polski 6 czerwca, LOTem, pierwszy i ostatni raz sie skusilam, nie
        podoba mi sie). Nie mam pojecia, jak wygladaja ceny w wakacje, ale z tego, co
        piszecie, sa kosmiczne.
    • marekatlanta71 Re: Ceny biletow:( 05.04.06, 23:53
      Air France - z Atlanty lataja tylko nowiutkie Boeingi 777, przynajmniej mam
      pewnosc ze ja w jakis stary DC-10 nie wsadza.
      • aneta05 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 00:07
        marekatlanta71 napisał:

> Air France - z Atlanty lataja tylko nowiutkie Boeingi 777, przynajmniej mam
        > pewnosc ze ja w jakis stary DC-10 nie wsadza.

z przesiadka w Paryzu???
        Najgorsze lonisko jakie widzialam, ale mnie niestety tez czeka tam przesiadka
        (tylko dlatego, ze mam darmowy bilet, inaczej nigdy bym nie leciala przez Paryz.)
        • marekatlanta71 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 00:16
          Paryz najgorszy??? A ja zawsze myslalem ze JFK jest najbardziej beznadziejnym
          lotniskiem. Ze nie wspomne o polaczeniach BA przez Londyn - z Atlanty laduje sie
          na Gatwick a do Wawy startuje z Heathrow.
          • aneta05 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 01:37
            marekatlanta71 napisał:

> Paryz najgorszy??? A ja zawsze myslalem ze JFK jest najbardziej beznadziejnym
            > lotniskiem. Ze nie wspomne o polaczeniach BA przez Londyn - z Atlanty laduje si
            > e
            > na Gatwick a do Wawy startuje z Heathrow.

ale ja nie mowie o zmianie lotnisk jak jest w Londynie tylko o jednym lotnisku.
            Bylam tam 3 tygodnie temu i zaskoczyl mnie fakt, ze do samolotu z USA nie ma
            rekawa tylko trzeba sie tloczyc w autobusie i czekac az wszyscy pasazerowie sie
            ulokuja i dopiero wtedy ruszamy do terminala. Nastepnie przejscie do innego
            przystanku i przejazd kolejnym autobusem do kolejnego terminala - prawie
            sredniowiecze.... W drodze powrotnej duzy chaos, loty do kilku miast USA
            odbywaja sie z sasiadujacych bramek wobec czego tlumy ludzi przepychaja sie
            przez waskie przejscia, przy wsziadaniu do samolotu wszyscy razem na kupe,
            zadnej koordynacji ze strony pracownikow Air France no i oczywiscie opary
            tytoniowe unosza sie wszedzie...Generalnie tragedia i tyle. I niejest to tylko
            moja opinia, rozmawialam w pracy z ludzmi, ktorzy sporo podrozuja i wszyscy
            bardzo negatywnie sie wypowiadali o tym lotnisku i obsludze.
          • itslola Re: Najgorsze lotnisko - FRANKFURT 14.04.06, 21:41
            Niestety latam do Katowic, i Lufthansa ma najlepsze oferty i trzeba prez
            Frankfurt...
            Na lotnisku nie ma w ogole miejsc siedzacych!!!! I dlatego jest najgorsze..
            czekalismy 3 godziny na samolot z mezem i nie wpuszcza przez odprawe dopiero
            gdy jest 1h do odlotu. A w strefie bezclowej oprocz sklepow i McDonalds nie ma
            nic i nie ma gdzie usiasc... Ludzie siedzieli na podlodze!!!!

A ilez mozna chodzic po sklepach??

W koncu przechodzimy przez odprawe po 2 godzianach bezmyslnego i bezcelowego
            walesania sie po lotnisku - a tu po drugiej stronie parodia!!!

Setki krzeselek stoja puste, ale nie mozesz przejsc przez bramke dopoki nie
            zaczna boarding!!!!!! Znow stoimy (tym razem gapimy sie na setki pustych
            foteli...)

Na pol godziny przed odlotem, wpuszczaja nas przez bramke - MOZNA USIASC!

Ale tylko na 5 minut, bo zaraz wchodzimy na samolot...

Nie wiem kto planowal to lotnisko, ale to porazka rasy aryjskiej...
    • edytkus Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 03:37
      Bilety w tym roku sa drozsze o min. 10% ze wzgeldu na ceny paliw. Wiecie ze linie lotnicze
      wprowadzaja dodatkowe oplaty za dotad standardowe uslugi, np. $5! za sluchawki zeby posluchac co
      na filmie mowia :O, nawet beda oplaty za... kazda walizke/torbe! Oczywiscie rozne linie beda miec
      rozne oplaty. Na dodatek linie lotnicze sie skumaly razem i bedzie bill zabraniajacy umieszczania cen
      promocyjnych w miejscach publicznych typu expedia.com. Swiat staje na glowie...
      • izabela78 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 03:54
        Chcialam leciec do POlski z Natalka w marcu ale bilety wychodzily na nas obie
        1200$ wiec zrezygnowalismy. Moj ojciec kupil bilet do POlski na termin 30
        czerwca i zaplacil 1300$. Bilety sa okropnie drogie. Nie wiem jak bedzie w
        przyszlym roku ale bede musiala leciec do POlski na komunie mojego chrzesniaka.
        pozdrawiam Iza
        • marekatlanta71 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 04:12
          $2500 za dwa bilety :((((
          • juskapl Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 05:42
            1600 za mnie i juleczke :((ale musze leciec siostra wychodzi za maz a ja jestem
            jej swiadkowa lecimy w polowie sierpnia
            • edytais Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 06:04
              No to mnie zdolowaliscie tymi cenami. Tak az podskoczyly! Szok!
              Zanim ja bede mogla sie wybrac to bede musiala kupic 5 biletow (na pewno nie
              bede leciec zanim najmlodszy synek nie skonczy 2 lat). Ja z torbami pojde!
              (albo jesli beda oplaty od walizki to bez toreb polece...)
      • aneta05 Re: Ceny biletow:( 06.04.06, 15:12
        edytkus napisała:

> Bilety w tym roku sa drozsze o min. 10% ze wzgeldu na ceny paliw. Wiecie ze
        li
        > nie lotnicze
        > wprowadzaja dodatkowe oplaty za dotad standardowe uslugi, np. $5! za
        sluchawki
        > zeby posluchac co
        > na filmie mowia :O, nawet beda oplaty za... kazda walizke/torbe! Oczywiscie
        r
        > ozne linie beda miec
        > rozne oplaty. Na dodatek linie lotnicze sie skumaly razem i bedzie bill
        zabran
        > iajacy umieszczania cen
        > promocyjnych w miejscach publicznych typu expedia.com. Swiat staje na
        glowie..
        > .

Te $5 za sluchawki to na lotach krajowych...ja sie akurat spotkalam w AA z $2.
        Nie mysle aby na lotach transatlantyckich cos takiego wprowadzili ani tez
        oplaty za ilosc walizelk.
    • ertes Bilet za $80 06.04.06, 06:13
      Trzeba prosze milych pan zalozyc sobie karte kredytowa na ten przyklad United i
      zbierac caly rok mile.
      Moja zona tym sposobem leci z LA tam i z powrotem za $80.

Trzeba nazbierac 50 tysiecy mil co wcale nie jest trudne. A czesto sa promocje i
      daja 2,3 mile za dolara.
      • edytais Re: Bilet za $80 06.04.06, 07:27
        Super pomysl!!!
        Teraz pytanie do tych zbierajacych. Jaka karte kredytowa i jaka linia daje
        najwiecej tych mil per $$?
        • ertes Re: Bilet za $80 06.04.06, 07:44
          www.united.com/page/middlepage/0,6823,1136,00.html?navSource=HPDropdown&linkTitle=TabMileage+Plus
        • marekatlanta71 Re: Bilet za $80 06.04.06, 13:28
          Poczytaj co Clark Howard pisze o kartach do zbierania mil i jak bardzo sie one
          oplacaja.
          • aneta05 Re: Bilet za $80 06.04.06, 15:09
            Ja mam Amex Delta Skymiles i z samej karty jestem bardzo zadowolona...customer
            service jest super a poza tym mielismy pare wpadek na przyklad Ebay (kupilismy
            cos i nie dostalismy towaru) a poniewaz placilismy Amexem to dzwonilismy, zeby
            oddali nam $$$ i prakrycznie pokryli nasza strate. Udalo sie, zrobili "goodwill
            adjustment" i zwrocili nam $$$.

Co do biletow to powim tylko tyle, ze rok temu mielismy 3 darmowe loty NYC -
            Kalifornia a w tym roku dostalismy 4 bilety na trasie NYC - Krakow/Warszawa.
            W przypadku tych biletow musimy placic podatek co sie przeklada na koszt $120
            za 2 bilety i $180 za drugie dwa (polaczenie jest przez Wlochy a tam jest inna
            stawka.) Przyznaje, ze nie sa to loty bezposrednie, ale za taka kase to moge
            sie przesiadac...
            • ertes Re: Bilet za $80 06.04.06, 15:45
              Dla nas nie ma znaczenia ze z przesiadka gdyz i tak nie ma polaczenia
              bezposredniego. moj znajomy ma Delta miles i rowniez sobie chwali.
              Miles i karta to najlepsza metoda darmowych lotow :)
              Szczerze polecam.
              • aneta05 Re: Bilet za $80 06.04.06, 15:48
                ertes napisał:

> Dla nas nie ma znaczenia ze z przesiadka gdyz i tak nie ma polaczenia
                > bezposredniego. moj znajomy ma Delta miles i rowniez sobie chwali.
                > Miles i karta to najlepsza metoda darmowych lotow :)
                > Szczerze polecam.
                >

zgadzam sie w 100%
                • marekatlanta71 Re: Bilet za $80 06.04.06, 17:25
                  Credit card industry offering interesting rewards - July 11, 2005
                  Would you believe that the average American household carries 11 credit cards
                  today? We have so many cards these days that the credit card industry is having
                  a hard time getting us to open anymore cards. As a result, the industry is going
                  to send out 7 to 8 billion credit card solicitations. It’s getting harder and
                  harder to get people to open these offers, so banks have started offering some
                  interesting rewards. A NASCAR card, for instance, offers you the chance to be
                  “crew chief” for a day. Another offers you the chance to jump to the front of
                  the line at hip clubs. But there is usually a huge catch with these cards,
                  according to the Washington Post. One American Express reward card, for example,
                  costs $40 a year, and it takes an awful lot to get rewards points. Even if you
                  get the points, there are all kinds of strings attached. Consider getting a cash
                  back or cash rebate card, which offers you cold hard cash. Check out cardweb.com
                  for more information.

Discover zwracajacy $$$ sie bardziej oplaca niz Amex Delta Miles - $$$ z
                  Discovera mozna uzyc na zakup DOWOLNEGO biletu DOWOLNEJ linii lotniczej.

P.S. Piloci Delty planuja strajk 17 kwietnia - to prawdopodobnie koniec tej
                  linii lotniczej.
                  • aneta05 Re: Bilet za $80 06.04.06, 17:31
                    marekatlanta71 napisał:

> Credit card industry offering interesting rewards - July 11, 2005
                    > Would you believe that the average American household carries 11 credit cards
                    > today? We have so many cards these days that the credit card industry is
                    having
                    > a hard time getting us to open anymore cards. As a result, the industry is
                    goin
                    > g
                    > to send out 7 to 8 billion credit card solicitations. It’s getting harder
                    > and
                    > harder to get people to open these offers, so banks have started offering some
                    > interesting rewards. A NASCAR card, for instance, offers you the chance to be
                    > “crew chief” for a day. Another offers you the chance to jump to th
                    > e front of
                    > the line at hip clubs. But there is usually a huge catch with these cards,
                    > according to the Washington Post. One American Express reward card, for
                    example
                    > ,
                    > costs $40 a year, and it takes an awful lot to get rewards points. Even if you
                    > get the points, there are all kinds of strings attached. Consider getting a
                    cas
                    > h
                    > back or cash rebate card, which offers you cold hard cash. Check out
                    cardweb.co
                    > m
                    > for more information.
                    >
                    > Discover zwracajacy $$$ sie bardziej oplaca niz Amex Delta Miles - $$$ z
                    > Discovera mozna uzyc na zakup DOWOLNEGO biletu DOWOLNEJ linii lotniczej.
                    >
                    > P.S. Piloci Delty planuja strajk 17 kwietnia - to prawdopodobnie koniec tej
                    > linii lotniczej.

czy to zanczy, ze Discover wyslalaby mi czeka na $4000 - mniej wiecej
                    rownowartosc 4 biletow do PL na rok 2006?

ja jak dotad nie mialam klopotu z zamiana mil na bilety, zadzwonilam w styczniu
                    i dostalam 2 bilety na marzec i 2 na lipiec...moze na lipiec bylo ciezej cos
                    znalezc bo to pelnia sezonu, ale udalo sie...
                    • marekatlanta71 Re: Bilet za $80 06.04.06, 17:52
                      Na 4 bilety do PL potrzebujesz minimum 200 tys. mil w Delcie. Zakladajac ze
                      koszystasz z roznego rodzaju promocji, musisz wydac conajmniej 150 tys. USD zeby
                      tyle mil uzbierac. Zalozmy ze zajmie Ci to 3 lata ($50K/na rok na karcie).
                      Oplata za posiadanie Delta Sky Miles card za 3 lata to $120. Jezeli wydalabys
                      Dicoverem $150 tys. w ciagu trzech lat, to dostalabys okolo $5000-$7500 cashback
                      (zakladam korzystanie z promocji). Do tego doszlo by to $120 ktorego nie
                      musialabys placic... Kupujac bilety w styczniu na marzec moglas je miec po $500
                      Lufthansa. Lipcowe bilety LOT'em sa po $1100. Lekko liczac zaoszczedzasz jakies
                      $2000...
                      • ertes naczelny pesymista foruma ;) 06.04.06, 18:01
                        Ciekawe ze ty placisz tak duzo za swoje bilety skoro masz takie super rozwiazania?
                        A Discover to rzeczywiscie super popularna karta kredytowa, przyjmowana
                        wszedzie... Jakby doplacili z 10 tys to moze by warto ja wziac ;)
                        • marekatlanta71 Zdrowy rozsadek a nie pesymizm 06.04.06, 18:28
                          Place duzo, bo LOT'u nie lubie :) Delty zreszta tez, bo ostatnio skapia na
                          wszystkim. Discover to tylko przyklad - jest porownywalny Amex a Citibank (albo
                          Chase?) ma Vise ktora oddaje jeszcze wiecej niz Discover. Uzywanie Delta
                          SkyMiles Amex Card jest po prostu nieoplacalne. W USA istnieja tysiace
                          produktow, ktore nastawione sa wylacznie na oskubanie nas z ciezko zarobionych
                          pieniedzy. Dlatego warto czytac co Clark ma do powiedzenia i wystrzegac sie
                          takowych.
                          • ertes Re: Zdrowy rozsadek a nie pesymizm 06.04.06, 18:37
                            Oczywiscie, oczywiscie.
                            Wiesz, moze lepiej nie lataj bo samoloty spadaja.
                            Ba! Samochody tez maja wypadki i moze sie stac cos zlego?
                            Nie czytales???
                            echhh...
                            • marekatlanta71 Re: Zdrowy rozsadek a nie pesymizm 06.04.06, 18:43
                              Twoj post pozostawie bez komentarza...

www.dartmouth.edu/~ears5/handouts/Prob_dying6_25_99.html
                      • aneta05 Re: Bilet za $80 06.04.06, 19:30
                        marekatlanta71 napisał:

> Na 4 bilety do PL potrzebujesz minimum 200 tys. mil w Delcie. Zakladajac ze
                        > koszystasz z roznego rodzaju promocji, musisz wydac conajmniej 150 tys. USD
                        zeb
                        > y
                        > tyle mil uzbierac. Zalozmy ze zajmie Ci to 3 lata ($50K/na rok na karcie).
                        > Oplata za posiadanie Delta Sky Miles card za 3 lata to $120. Jezeli wydalabys
                        > Dicoverem $150 tys. w ciagu trzech lat, to dostalabys okolo $5000-$7500
                        cashbac
                        > k
                        > (zakladam korzystanie z promocji). Do tego doszlo by to $120 ktorego nie
                        > musialabys placic... Kupujac bilety w styczniu na marzec moglas je miec po
                        $500
                        > Lufthansa. Lipcowe bilety LOT'em sa po $1100. Lekko liczac zaoszczedzasz
                        jakies
                        > $2000...

Marku,
                        w swoich wyliczeniach zapomniales uwzglednic 3 biletow na trasie NYC -
                        California w sierpniu 2005. Na tamte czasy to $1500 w kieszeni jak nic...
                        Moze powinnam dodac, ze my uzywamy tego Amexu rowniez na wydatki zwiazane z
                        prywatnym bizensem oraz w pracy M i rocznie 200,000 do 250,000 mil z latwoscia
                        zbieramy.
                        A jak Delta upadnie calkowicie (w co osobiscie nie wierze) to przynajmniej bede
                        miala satysfakcje, ze mile wykorzystalam i przejde do innego programu.
                        • marekatlanta71 Re: Bilet za $80 06.04.06, 20:07
                          Zobacz na www.cardweb.com - zamiast tego Amex'a mozesz np. uzywac Capital
                          One No Hassle Miles Business Platinum...
                  • ertes Delta Airlines 14.04.06, 19:54
                    > P.S. Piloci Delty planuja strajk 17 kwietnia - to prawdopodobnie koniec tej
                    > linii lotniczej.

Przewidywania kolegi pesymisty sie nie sprawdzily.

ATLANTA
                    • marekatlanta71 Re: Delta Airlines 14.04.06, 23:36
                      Nadal nic nie wiadomo:
                      a) nie wiadomo czy ratyfikuje unia ta ugode
                      b) nie wiadomo czy niepewnosc wokol Delty nie spowoduje ze sprzedaz spadnie
                      ponizej oplacalnosci

Bardzo bym chcial zeby Delta przetrwala, ale jakos w czarnych barwach to widze...
    • kasandra_et promocja continental 06.04.06, 20:28
      Co prawda nie sa to loty do Polski, ale z Niemiec to juz tylko rzut beretem :-)
      Moze ktos z Was skorzysta, jedyny minus to to, ze trzeba wyleciec do 31 maja.
      Ja tak patrzylam i nawet przekraczajac 30 dni, wychodzi taniej niz inne opccje -
      z powrotem w lipcu wyszlo mi okolo 850$. Porownujac do 1400$ czy 1500$ to sie
      oplaca! :-)
      Pozdrawiam z bardzo zielonego Conway :-)

www.continental.com/specials/offers/cologne_promo.asp
      • marekatlanta71 Re: promocja continental 06.04.06, 20:48
        Te $850 to z podatkami, czy bez? Bo mi pokazalo $770, ale jak udawalem ze chce
        kupic to cena poszla do $850.
        • kasandra_et Re: promocja continental 06.04.06, 20:56
          hmm... te 850$ to bylo jeszcze wczoraj po podadkach, z Memphis do Kolonii...
          A teraz co klikam i szukam, to mi wychodzi wszystko ponad 1170 :-((
          Nie wiem co sie stalo, buu!
          • aneta05 Re: promocja continental 06.04.06, 21:16
            promocje maja to do siebie, ze krotko trwaja lub moze i dluzej teoretycznie,
            ale miejsca sie szybko sprzedaja...
    • maruda78 Re: Ceny biletow:( 07.04.06, 19:43
      Faktycznie bilety sa cholernie drogie.
      Ostatni raz lecialam do Polski w lutym :-(, bilet kupowalam w DOMA travel (raz jeszcze, dzieki za
      namiary Anetka! - juz nawet nie sprawdzam cen gdzie indziej) - kupowalam z dnia na dzien, w
      czwartek kupilam, w piatek wylatywalam - zaplacilam cos ponad $600 za trase JFK-Okecie, co akurat
      wtedy wydawalo mi sie srednio tanio jak na poza-sezon :-))).
      Pierwszy raz lecialam LOTem i szczerze mowiac nie polecam - nie wiem, moze mi sie tak trafilo -
      jedzenie straszne, obsluga zblazowana (zatkalo mnie jak stewardessa opierniczyla wrzaskiem pasazera
      za to, ze mu sie tuz przed wylotem obsunelo do tylu oparcie siedzenia "a cooo? filmu instruktazowego
      nie ogladaaaal???!!" - z tym, ze jego siedzenie bylo spierniczone i sie samo obsuwalo, moje zreszta
      tez, tyle, ze ja staralam sie nie opierac :-)))))).
      Malo nie dostalam czkawki ze smiechu na widok sluchawek do systemu AV (fakt, byly darmowe) - takie
      grube, cienkie plastikowe stetoskopy, jeden 'ekran' na caly przedzial samolotu, film tez byl jeden -
      kreskowka, chociaz i tak dobrze, ze w ogole cokolwiek bylo, w drodze powrotnej system AV nie dzialal
      w ogole i nie bylo nawet kreskowki.
      Acha, i dobrze, ze mowie po Polsku, bo gdybym miala polegac na ich komunikatach po angielsku, to
      niewiele bym z nich zrozumiala (metoda kluski w ustach z "Misia" Bareji jak widac nadal zywa..).
      Tyle tego dobrego, ze lot byl bezposredni.
      Needless to say, LOTowi juz podziekuje. Finnair tez byl niewiele lepszy. AirFrance - troche lepiej.
      Troche. Najlepiej w sumie wspominam Swissair, Lufthansa, AustrianAirlines i BritishAirways.

M.
      • aneta05 Re: Ceny biletow:( 07.04.06, 20:16
        u mnie tez numer jeden to Austrian Airlines...pamietam jak puszczali Mozarta
        przy wejsciu do samolotu a oblsuga byla mloda, ladna i bardzo
        usmiechnieta...oczywiscie byly tez inne plusy.
        Co prawda lecialam ta linia w 1999 a to byly inne czasu dla przemyslu
        lotniczego...
      • magda.recruit do Polski ze SwissAir za $689 09.04.06, 03:10
        Wczoraj zagladalam na SwissAir. Bilety z Chicago do Warszay we wrzesniu mozna
        kupic za $689 - wylot we wtorek, srode lub czwartek. Not bad!
        • magda.recruit POPRAWKA!!!!! do Polski ze SwissAir za $689 09.04.06, 03:17
          Cena nie zawierala podatku. Z podatkiem ok $900. lipa...
    • edytkus Re: Ceny biletow:( 08.04.06, 06:12
      nie pamietam ktore linie ale ktores doliczaja $15 za aisle seats :O

ja mam karte Discover i jest moja ulubiona, tylko moj dentysta nie honoruje, ale Cashback i promocje
      sezonowe mi to wyrownuja: zbieram i zbieram i wciaz sie nie zdecydowalam na wybranie :)), i serwis
      bardzo w porzadku

skoro o kartach mowa, ktos moze ma karte Disney'a i moglby podzielic sie uwagami?
      • zyta2003 Re: Ceny biletow:( 09.04.06, 01:57
        Zgadzam sie jak najbardziej z tymi jak nieprofesjonalna jest obsluga w Locie.
        Lot Lotem przypomina podroz autobusem miedzy miasteczkami w Polsce. Samoloty w
        srodku sa juz tak okropnie zdezelowane, natomiast stewardesy - pogardliwe do
        tego tlumu prostaczkow. Po prostu princessy. Kilka lat temu moja znajoma po
        wyladowaniu w Polsce z dwojka dzieci w wieku 5 mies, i 5 lat niezbyt
        szybko "pozbierala sie". Sprytne stewardesy, ktorym spieszylo sie do domow (co
        absolutnie rozumiem) wyslaly najmlodsza do negocjacji z niesforna pasazerka, ta
        glupia ges sprawe potraktowala bezposrednio: "Dlugo ma pani sie zamiar jeszcze
        grzebac?" Zadnej nie przyszlo do glowy, ze one maja sluzyc i pomagac
        pasazerowi. No i co, postarala sie matka szybciej grzebac, Lot przeprosil,
        zapewnil o ukaraniu. I co z tego? W zeszlym roku lecialam Lotem do Polski z
        kuzynka. Podroz nie byla tylko w celach przyjemnosciowych, bylysmy wielce
        zdenerwowane, wiec czekalysmy, kiedy bedzie mozna bedzie napic sie brandy.
        Alkoholu juz nie prowadza, o czym glupie nie wiedzialysmy. Ale pani przez
        glosniki zapowiedziala sprzedaz bezclowa, zlapalysmy sie za katalog z
        rozdzialem alkohole. Dla kuzyna wybralysmy Sobieskiego - ladna butelka, a dla
        siebie likierek - wiadomo jaki. No i czekamy. W pewnym momencie ukazalo sie
        dwoch dystyngowanych, starszych, siwych stewardesow z wiadomym wozkiem. Kiedy
        dotarli do nas na gornym blacie mieli posrodku jedna tequile otoczona
        wianuszkiem czekolady tablerone. Niezrazone zlozylysmy zamowienie, nie mieli,
        zmienilysmy zamowienie. Nie maja. No to co macie? Ano ta samotna teguile.
        • ania_2000 Re: Ceny biletow:( 14.04.06, 20:40
          Zyta - moje wrazenia z LOTU podobne sa do twoich. Dokladnie.
          Przede samolot smierdzial moczem! bleeee....a stewardesy..? Jak ktos nie
          mieszka w PL i odzwyczail sie od tzw. codziennego traktowania klientow - to
          chamstwo i rzeczywiscie - pogarda - od razu rzuca sie w oczy. Laski raczyly
          wyjsc ze swojej "kanciapy" po 2 godzinach lotu od startu! Rozrzucily tacki i
          znowu zniknely za firanka.
          Mimo ze lecialam raz - wte i wewte - jakies 4 lata temu, i byc moze teraz juz
          jest lepiej - to nigdy LOTEM wiecej nie polece.

Ale z drugiej strony - taki lot LOTEM troche cie przygotuje do ladowania w PL=
          Takie male tresowanko, zeby ci przypomniec, ze wracasz do kraju
          • tamsin Re: Ceny biletow:( 14.04.06, 21:02
            fajne te wasze opowiadania :-) czy na pokladzie LOT-u zagryche tez trzeba
            kupowac czy wciaz jest za darmo? Sama pamietam lot z Kanady do Polski, jak to
            w polowie drogi caly samolot byl juz ululany, wlacznie z powracajaca zakonnica.
            Bylo to co prawda 20 lat temu, ale chyba na wiekszosci miedzynarodowych lotow
            daja drinka wciaz za darmo, czemu to LOT ukraca spozycie alkoholu?
            • ania_2000 Re: Ceny biletow:( 14.04.06, 21:34
              tamsin - kiedys, 20 lat temu to nie tylko sie pilo do nieprzytomnosci w
              samolotach ale takze i PALILO:)) to byly czasy:)
              ze swoich wspomnien "pijackich" to najmilej wspomniam lot SASem. Razem z
              dunczykiem obok ululalismy sie buteleczkami czerwonego winka, jak steward nas
              nimi po prostu zarzucil - jako ze zaraz po starcie wlecielismy w turbulencje i
              nie mogli podac kolacji. Wiec ciagnelismy je jak soczek i jak przyszla kolacja
              to juz grzecznie spalismy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka