Dodaj do ulubionych

Odwieczny problem – prezenty do PL

01.06.06, 15:53
Wybieram sie w przyszlym miesiacu do Polski no i chcialabym przywiezc
najblizszym jakies prezenty, ale oczywiscie mam dylemat poniewaz nie za
bardzo wiem co.
Moze moglby mi ktos cos doradzic? Oto lista potencjalnchy “prezentoodbiorcow”:
1)16 letnia dziewczyna (mysle ze cos z ciuchow, ale zupelnie nie wiem co jest
w Polsce “modne”
2)Eleganckie, szykowne i wybredne panie kolo 40stki
3)Moja bardzo wiekowa babcia

Macie jakies pomysly??? (tylko nie sugerujcie sklepow typu Tiffany etc.
please!!!)
Obserwuj wątek
    • osemka11 Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 01.06.06, 16:04
      Dla mlodej dziewczyny jakies "trendy" perfumy, albo moze cos z Bath and Body Works, lub cokolwiek
      do pielegnacjii ciala. Szykownym paniom kupuje rozne szaliczki z jedwabiu (lekkie, bo teraz
      zmiejszona jest waga bagazu) lub zestawy malych perfum dobrej firmy. A babci to z reguly jakas
      bluzke lub chusteczke na glowe, zalezy co lubi.
      • magdamajewski Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 01.06.06, 16:12
        dziewczynie to torebke jakas, ja ostani razeme nawiozlam torebek (kilka
        dziewczyny) i rozeszly sie jak cieple buleczki a dziwuchy bardzo zadowolone
        byly.
        ja perfum i innych takich nie kupuje bo wiem ze kazdy woli co innego (ja jestem
        b. wybredna) wiec moze cos z biuzuteri takas fajna branzoletka lub cos na szyje?
        babci to nie mam pojecia.
    • magda.recruit Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 01.06.06, 16:17
      Torebki i jedwabne szaliki - super pomysly. Wysylalam jako prezenty swiateczne
      i bardzo sie podobaly.
      Dla babci wiekowej moze jakas chuste/szal fajny z miekkiej i milej tkaniny...
    • bozena73 Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 01.06.06, 16:53
      Anetko,
      dla 16latki na pewno cos z dobrych sportowych firm - Reabok, Adidas, Puma..moze byc podkoszulka,
      czy spodnie dresowe..dobre ceny takich rzeczy znajdziesz w Filenes Basement, na pewno ucieszy cos z
      GAP-u lub Banany Republic..tam tego jeszcze nie ma a podobno jest to "trendy" :-))))
      Co do dwoch ostatnich osob narazie nie mam pomyslu..ale jak cos wymysle to dam Ci znac :-))
      PS> i pomyslec ze mnie tez to czeka :-(
    • artremi Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 01.06.06, 17:16
      W PL popularne sa kosmetyki Revlon'a i sa drozsze niz tu.

Takze popularna jest marka Gap - proponuje torebke na lato
      • anima Re: prezent slubny??? 01.06.06, 17:40
        a co proponowalybyscie na prezent slubny dla bliskich przyjaciol? nie moze to
        byc zbyt duze (zeby zmiescilo sie do walizki), wszelkie AGD odpada, ze wzgledu
        na wtyczki i brak informacji, co juz maja, a co dostana. Myslalam raczej o
        czyms w rodzaju home decor - niewielka rzezba, obrazek, gadzet, moze cos, co
        kojarzyloby sie rowniez z Nowym Jorkiem...?
        bede wdzieczna za jakies podpowiedzi :))
        pozdrawiam!
        • osemka11 Re: prezent slubny??? 01.06.06, 18:12
          Na taka okacje moze cos z monogramem? Polecam Things Remembered.
          • mika_1 Re: prezent slubny??? 01.06.06, 18:46
            Myślę, że pomysł Bożeny jest OK. Sportowe dobre rzeczy są w Polsce wciąż
            drogie. Buty Nike czy Reebok też myślę mogłyby być fajne. Można trafić na
            wyprzedaży za naprawdę smieszne pieniądze. Z ubrań mogłaby coś jeszcze z
            klasycznych rzeczy, bo są zdecydowanie lepszej jakości niż w Polsce. Jednak nie
            wiem, czy akurat to dobry prezent dla 16-latki.
            Kosmetyki owszem, ale nie Revlon czy L'Oreal, bo to nie jest jakaś straszna
            atrakcja. Raczej coś z Clinique - w Stanach niedrogie, a w Polsce wciąż uważane
            za wyższą półkę.
            No i perfumy, bo zdecydowanie tańsze. Jednak trzeba wiedzieć co kto lubi.
            • bella41 Re: prezent slubny??? 01.06.06, 19:26
              podpisuje sie pod mika
              dodalabym dla 16latki spodnie, tu sa dosyc tanie i wybor niesamowity, tam za
              fajne spodnie trzeba niezle zaplacic /wiem, bo mam siostre nastolatke w
              polsce/, no i buty sportowe, czy teraz na lato jakies fajne klapki-ogolnie dla
              mlodej stawialabym na ubranie

ja swojej szykownej cioci wysylam zawsze fajne buciki, jak znajde na przecenie,
              no i obowiazkowo jeansy /ciocia jest puszysta/, bo w polsce fajnych na jej
              rozmiar raczej sie nie kupi
          • magda.recruit Re: prezent slubny??? 02.06.06, 04:20
            Podpisuje sie pod Osemka. Rok temu wyslalam przyjaciolce wygrawerowany pieknie
            srebny album z Things Remembered. Oboje ona i jej maz az sie poplakali ze
            wzruszenia. Jednym slowem - prezent sie udal :)

Mozesz im podarowac wygrawerowane srebrne kieliszki... komplet do krojenia
            tortu weselnego...

• edytkus Re: prezent slubny??? 02.06.06, 05:08
              magda.recruit napisała:

> Oboje ona i jej maz az sie poplakali ze
              > wzruszenia.

jestes pewna ze nie z rozpaczy? ;))
              • magda.recruit Re: prezent slubny??? 02.06.06, 12:57
                :P oj to dalas mi do myslenia... ;)
        • itslola Re: prezent slubny??? 04.06.06, 15:25
          na slub to nalepeij pieniadze... wiesz, mlode malzenstwo zawsze narzeka na brak
          kasy, a napewo mebluja mieszkanie itd. ja mam cala piwnice junku, ktory
          dostalam Od "zyczliwych" na slub i nie mam co z tym zrobic. Moze garage sale?

Kazy ma inny gust i nie ma sensu uszczesliwiac na sile, tym bardziej, ze na
          slubny prezent zazwyczaj wyjade sie wiecej niz na inne okazje. Lepiej juz dac
          mlodym pieniadze i niech kupia co potrzebuja.
    • andrea71 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 05:10
      Zadnych prezentow. Kochaja Cie to nie beda nic oczekiwac.
    • dominika801 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 05:13
      Ja to dopiero mam problem,do Polski wybieram sie za 3 miesiace,ale prezenty mam
      do zrobienia dla 12 dzieci mojego rodzenstwa,z czego 2 moje siostrzenice maja
      juz po 2 swoich dzieci,teraz 2 braci i dwie siostry,moi rodzice,meza mama i
      dziadkowie meza,jak na razie to mam najmlodszym dzieciakom,a co z
      reszta.Zamiezam wyslac 2 paczki,bo sie ze wszystkim nie zabiore.Kurcze nie moge
      sie juz doczekac,zawsze zartuje,ze aby zebrac moja rodzine jeden autobus by nie
      wystarczyl,zbankrutuje?
      • osemka11 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 13:16
        Old Navy ma zawsze super przeceny dla dzieci tak jak i Kohl's. A tak w ogole to
        kup cala gore slodyczy, wyslij morksa paczka i zonaczysz jaka bedzie uciecha!!!
    • marekatlanta71 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 13:48
      Dla 16'stki:
      store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/6364001/wo/vE2PflDHIy5B3PVrnPqlynBTwso/1.0.0.19.1.0.8.7.3.5.1.1.7.1.5.1.0.5.0
      • artremi Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 14:15
        Ja tez jade do PL i kupuje m.in. 6 iPod'ow. Trzeba przyznac, ze nie jest to
        tani prezent, ale chyba najlepszy dla mlodych ludzi
        • bella41 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 02.06.06, 19:01
          ja kupilam ostatnio kuzynowi na 18 urodziny mp3 player samsunga, kosztowal
          ok.120, a funkcje ma te same, co iPod, takie mp3 player'y mozna kupic juz od
          80dol.
          • marekatlanta71 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 03.06.06, 03:00
            Kia ma podobne funkcje do Lexusa, ale Lexus to nie jest :)
            • claudia207 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 03.06.06, 03:14
              Sa mp3 players, ktore maja lepszej jakosci dzwiek niz iPod, bo w iPod liczy sie
              przede wszystkim wyglad i funkcjonalnosc. Wszytko zalezy od tego, co dla kogo
              jest wazne.
              • marekatlanta71 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 08.06.06, 12:47
                Sa samochody ktore sa szybsze od Lexusa. Wszytko zalezy od tego, co dla kogo
                jest wazne :)
    • rogatadusza Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 04.06.06, 06:10
      Propozycje:
      Perfumy, mozna kupic cos do oprogramowania komputerowego, I-Pod, ladne bluzki
      takie fajne ma H&M i na pewno spodobaja sie kazdej nastolatce krotkie spodenki
      z Zary, kostium kapielowy dla 16-latki( jesli znasz rozmiar), dzinsy ( tu jest
      ich szczegolnie wielki wybor, fajne okulary, modne ubranie na rower, ladna
      bielizne np. Dolce& Gabbana z Victoria Secret, mlodej dziewczynie mozna kupic
      sztuczne rzesy, i przyrzad do podkrecania rzes oraz rozne kosmetyki na hot
      randke:))Na pewno taka dziewczyna ucieszy sie tez z adidasow firmy Diesel.
      Babci proponowalabym apaszke dobrej firmy jak Valentino, Fendi, Dior , Escada (
      znajdziesz je w Century 21 w cenach od $30-$70). Kupic mozna torebke , musisz
      jednak pamietac ze na lato 2006 ma byc to torba duza i najwazniejsze w
      torebkach na ten sezon to po pierwsze nawiazanie do stylu babcinego a po
      drugie dwie boczne kieszenie i podwojne zapiecie.Mozna kupic np bezowa.
      ja juz zakupy zrobilam i jestem spakowana! Milego latania po sklepach i
      swietnych prezentow!!
      • zyta2003 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 04.06.06, 06:39
        Czy mlodzi ludzie musza jezdzic leksusem, czy moga KIA ? Jak moga leksusem, to
        czemu nie.
    • edytkus Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 04.06.06, 08:23
      dla nastolatki moze to:
      bubblegearfashion.com/
      ;))
      • kreola4 To travel light to Poland. 04.06.06, 17:50
        Rozwaz uproszczenie calego "procederu prezentowego".
        Kup kartki "money holder" i na sposob amerykanski wrecz
        wszystkim gotowke. Nie ma obawy, ze prezent nie bedzie
        sie podobal. I nie trzeba odmieniac :).
        • aneta05 Re: To travel light to Poland. 04.06.06, 18:36
          kreola4 napisał:

> Rozwaz uproszczenie calego "procederu prezentowego".
          > Kup kartki "money holder" i na sposob amerykanski wrecz
          > wszystkim gotowke. Nie ma obawy, ze prezent nie bedzie
          > sie podobal. I nie trzeba odmieniac :).

Dziekuje wszystkim za pomoc, jeszcze nie zdecydowalam co kupie, ale na pewno
          zapytam sie nastolatki czy ma ochote na jakies ciuchy/torbe/kosmetyki i jesli
          tak to co...paniom zafunduje jakies kosmetyki lepszej marki (wiem mniej wiecej
          jakich kolorow uzywaja wiec moze akurat trafie w ich gusta.)
          Co do kasy to jakos moze i nastolatce moglabym cos dac, ale innym to jakos tego
          nie wiedze. Poza tym, aby w PL cos fajnego sobie kupili to chyba kilka stow na
          glowe musialabym dac, to ja juz wole cos kupic bo na pewno bedzie ekonomiczniej.
    • maruda78 Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 07.06.06, 18:55
      Ja na prezenty czesto kupuje ciuchy albo torebki skorzane (polecam Loehmann's i Century 21 - fajne i
      niedrogie), kosmetyki (najrozniejsze, ale czesto wlasnie wspomniane Clinique, zwlaszcza w zestawie z
      GWP - obdarowana osoba ma podwojna radoche), perfumy (w takiej jednej hurtowni na Broadway'u).
      Acha, no i peanut butter i wielgachne torby M&m's.
      :-)

• polishbellydancer Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 07.06.06, 19:34
      ja ostatni obdarowalam panie portfelami z czyms extra w srodku ;o)
      duza furrore robia tez zestawy kosmetykow-->walizeczka z cieniami, lakierami,
      szminkami--ladnie wyglada i nawet najwybredniejsza osoba cos wybierze, albumy
      na zdjecia tez ladny prezent zwlaszcza jak juz wspomniano z monogramem.
    • jotka70 Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 07.06.06, 20:14
      Bizuteria to chyba faktycznie niezly pomysl, szczegolnie, ze mozna kupic cos co
      w Polsce bedzie oryginalne i trudne do kupienia, mam na mysli ladna bizuterie
      indianska. A chyba to przyjemniejszy prezent niz cos co mozna samemu dostac w
      sklepie w Polsce.
      Droge Panie, polecam ten sklep z bizuteria indianska. Jak dla mnie - naprawde
      piekne rzeczy, zreszta sam kupilem jakis czas temu w prezencie kolczyki z tego
      sklepu i byly bardzo ladne i dobrze wykonane:
      www.santafecraftsman.com/
      • aniutek Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 02:44
        troche sie nie zgadzam, bizuteria w Pl piekna jest, szczegolnie ta artystyczna srebrna, Polacy sa w
        czolowce swiatowej jubilerskiej. jesli bizu to zegarki ( baby G, guess, swatch - century 21 ma wybor
        mooocny) zlote ( firmowe drobiazgi).
        Moje kolezanki zawsze prosza o gumki do wlosow - zestawy, mydlo irish spring i chinskie zarcie!!!
        :)
        • triskell Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 03:05
          aniutek napisała:
          > Moje kolezanki zawsze prosza o gumki do wlosow - zestawy, mydlo irish spring i
          > chinskie zarcie!!!

Tak mi to "chińskie żarcie" coś posunęło - wiem, że to nie chińskie, ale może
          ładny zestaw do robienia sushi? Oczywiście dla osób, które lubią egzotyczne
          kuchnie (u mnie praktycznie wszyscy znajomi pochodziliby pod tą kategorię).
          Tylko nie wiem, czy można potem kupić w Polsce składniki - nori, ocet ryżowy,
          itp., ale to akurat szybko sie nie psuje, więc można do prezentu dołączyć zapas.
          Ja chyba w grudniu to wykorzystam - najpierw zrobię imprezę, na której zaserwuję
          sushi, a potem osobom, którym najbardziej będzie smakować, podaruję kilka
          zestawików :-).
          • aniutek Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 14:52
            > ładny zestaw do robienia sushi?
            swietny pomysl!!!!! wykorzystam, a lece juz za 20 dni :=)
          • kasiab75 Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 19:49
            a mozesz napisac jak robisz sushi? albo jakas stronke przeslac?
            bardzo lubie ale jakos nie mam odwagi sama, a slyszalam ze to proste.
            • triskell Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 22:59
              kasiab75 napisała:
              > a mozesz napisac jak robisz sushi? albo jakas stronke przeslac?
              > bardzo lubie ale jakos nie mam odwagi sama, a slyszalam ze to proste.

Bardzo proste :-). Tyle że do wszystkich sushi typu rolls (a tylko takie na
              razie robiłam, choć właśnie czekam na przepis na jedno inne) musisz mieć taka
              bambusową matkę (od "małej maty", nie od "mamy"), przy pomocy której rolkę
              zwijasz. Kupisz to w każdym azjatyckim sklepie, a jeśli będzie w pudełeczku w
              zestawie z pałeczkami itp, to na pewno będzie tam i książeczka z przepisami.
              Jeśli nie, to kilka przepisów masz np. tutaj:
              www.wasabi.co.nz/sushi2.html#salmon
              Ja akurat staram się nie jeść białego ryżu, więc często robię z brązowym. I
              niektórzy Ci powiedzą, że to świętokradztwo ;-D. Nie mam również rice cooker,
              ale planuję kupić :-).
        • jotka70 Re: Odwieczny problem ? prezenty do PL 08.06.06, 04:48
          Tak, pewnie, ze w Polsce robia piekna bizuterie, ale nie w tym stylu. Chodzilo mi ogolnie o to, ze lepiej
          chyba przywiezc czy wyslac cos o co w Polsce trudno albo wrecz calkiem nie do dostania niz cos co
          mozna tam kupic w kazdym sklepie. Dlatego pomyslalem o tej bizuterii ale zona mowi, ze to nei najlepszy
          pomysl bo bizuteria to dosc osobista sprawa i latwo nie trafic w gust osoby obdarowywanej.
    • rhodeisland Re: Odwieczny problem – prezenty do PL 21.09.06, 00:37
      Miedzy innymi przez te prezenty nie jade do Polski przez jakis czas. Za
      pieniadze, ktore musialabym na nie wydac moge poszalec we Wloszech.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka