10.08.06, 18:40
Nikt nie chce - to ja moze zaczne:(
Czy uwazacie, ze latanie w obecnych czasach jest bardziej niebezpieczne? Ja
akurat czuje odwrotnie.
Dzieki tak szczegolowej kontroli, inwiligacji sluzb specjalnych, flight
marshals na pokladzie, nawet tego, ze sami pasazerowie maja wplyw na to, czy
osoba o tzw wygladzie muzulmanskich moze leciec z nimi - mozna w sumie bez
obawy DOLECIEC.
Popieram szczegolowe kontrole - moze one sa niewygodne i czasochlonne - ale
alaternatywy w obecnych czasach juz nie ma.
Obserwuj wątek
    • ertes Re: Terror 10.08.06, 18:45
      > Nikt nie chce - to ja moze zaczne:(

Znaczy sie o co chodzi???

A samo latanie zawsze bylo najbezpieczniejszym srodkiem transportu i 100 razy
      dyskutowane wiec po co znow bic juz oklepany temat.
      • ad.tl Re: Terror 10.08.06, 18:56
        Przepraszam, ale chodzi mi o to o czym trabia od wczoraj w nocy na kazdym
        kanale. To chyba oczywiste?
        A to, ze pisalam o bezpieczenstwie lotow - to nie mialam na mysli samolotu jako
        srodka transportu, tylko sytuacji w ktorej znajduje sie swiat.
        No to sorry, ze zawracam glowe - myslalam, ze na forum Polki w STANACH warto
        cos napisac o tym o czym wszyscy dzisiaj mowia.
        Dla mnie to nie jest oklepany temat. Jestem poruszona tym co moglo sie zdarzyc!
      • aniutek Re: Terror 10.08.06, 18:58
        ja sie boje, po prostu.
        ale rowniez popieram kontrole, moge przez bramki przechodzic 10 razy, leciec bez
        bagazu ale doleciec do domu.
        w obiliczu wiadomosci z dzisejszego poranka nie uwazam tematu za oklepany,
        mieszkamy za oceanem i zmuszni jestesmy latac a denerwuja sie chyba wszyscy.
      • bluedream Re: Terror 10.08.06, 19:06
        Ertes, nie unos sie :(
        Po ostatnich (dzisiejszych)wydarzeniach temat odzyl i nalezy o tym mowic.
        Ogladajac dzisiejsze wiadomosci w TVN24 bylam w szoku.
        Lece za 4 tygodnie.....

Jak pomysle ilu ludzi moglo zginac to robi mi slabo:(

J.
        • ertes Re: Terror 10.08.06, 19:23
          No ale nikt nie zginal. Jest tylko straszliwy balagan i bedzie upierdliwie bo
          nie pozwola brac bagazu podrecznego.
          Po takim czyms jest wlasnie najbezpieczniej latac gdyz wszyscy sa bardzo
          ostrozni wiec nie masz sie co bac.

Pamietaj ze rocznie w samcyh tylko Stanach ginie cos 40 tys ludzi w wypadkach
          samochodowych. A jednak wsiadajac do samochodu ani sie nie boisz ani nie
          zastanawiasz.

Dlatego uwazam ze dyskusje o strachu bo akurat cos wykryto to niepotrzebne
          gledzenie i straszenie samych sibie a na pewno w niczym nikomu nie pomoze.
          Ten kto sie boi latac i tak bedzie sie bal latac.
          • ad.tl Re: Terror 10.08.06, 19:26
            Kompletnie nie zrozumiales...

Jeszcze raz - chodzi mi o strach ale strach przed terrorem - i nasze
            male "sacrafices" ktore ponosimy zeby szczesliwie doleciec.
            Bo co innego mozemy zrobic?
            • bozena73 Re: Terror 10.08.06, 19:59
              Boje sie lotu za tydzien..lecimy amerykanskimi liniami wiec strach jest tym wiekszy...
              Wolalabym LOT-em bo wydaje mi sie ze to nie bylby wybor terrorystow ..
              Tym razem ich zlapali ale ilu wiecej jest o ktorych nie wiemy?
              Kiedy to sie skonczy?
              • ertes Re: Terror 10.08.06, 20:12
                > Kiedy to sie skonczy?

Nigdy. Chyba ze na Bliski Wschod wysypiemy nasze zasoby broni jadrowej.

Nie boj sie. To bedzie jeden z bezpieczniejszych lotow.
              • edytkus nigdy nic nie wiadomo :( 11.08.06, 06:20
                bozena73 napisała:

> Wolalabym LOT-em bo wydaje mi sie ze to nie bylby wybor terrorystow ..

www.nydailynews.com/08-10-2006/news/wn_report/story/442175p-372435c.html
                • ania_2000 Re: nigdy nic nie wiadomo :( 11.08.06, 07:37
                  Lotem lecialam raz.

i wystarczy.

trzeba latac w druga strone - hawaje, wyspy pacifcu, nowa zelandia..

cos mi sie wydaje, ze albo amerykanie beda musieli troche, na sile - sie
                  zaprzyjaznic z muzulmanami - albo taf szit.
                  a nasze dzieci beda nadal z tymi wypranymi mozgami walczyc.
                  • edytkus Re: nigdy nic nie wiadomo :( 11.08.06, 09:26
                    ania_2000 napisała:

> cos mi sie wydaje, ze albo amerykanie beda musieli troche, na sile - sie
                    > zaprzyjaznic z muzulmanami - albo taf szit.
                    > a nasze dzieci beda nadal z tymi wypranymi mozgami walczyc.

tzn. przechodzimy na Islam?!
                    • tamsin Re: nigdy nic nie wiadomo :( 11.08.06, 15:21
                      edytkus napisała:
                      >
                      > tzn. przechodzimy na Islam?!
                      >
                      a mamy inne wyjscie? ;-)) jak sie przekabacimy to ceny ropy moze sie wreszcie
                      unormuja.
                      • ania_2000 Re: nigdy nic nie wiadomo :( 11.08.06, 20:52
                        tamsin napisała:

> edytkus napisała:
                        > >
                        > > tzn. przechodzimy na Islam?!
                        > >
                        > a mamy inne wyjscie? ;-)) jak sie przekabacimy to ceny ropy moze sie wreszcie
                        > unormuja.

nieeee:)
                        na islam nie przechodzimy, bo osobiscie wrecz nie cierpie ich mody dla kobiet:)
                  • ertes Rozwiazanie 11.08.06, 15:53
                    Ja mysle ze nasze zasoby bombek atomowych wystarczylyby na zamienienie bliskiego
                    wschodu w pustynie. Nie tylko bysmy mieli spokoj to i jeszcze ropa za friko.
                    Izrael wie co robi tylko musi sie powstrzymywac.
                    • tamsin Re: Rozwiazanie 11.08.06, 16:06
                      a co z zabytkami?
                      • ertes Re: Rozwiazanie 11.08.06, 16:20
                        Przeciez mamy podobno bombki neutronowe co zalatwiaja wszystko co zyje a cala
                        reszta zostaje...

Zabytki, infrastruktura zostana tyle ze bez terrorystow.
    • arybka68 Re: Terror 10.08.06, 21:58
      My lecimy 18 sierpnia i tez mamy stracha. Lecimy Lotem wiec moze nie bedzie
      terrorystow ale pewnie bedzie dlugo na lotnisku a mamy psa i on bedzie
      najbardziej poszkodowany.Trzymajcie kciuki za dobry lot. Do zobaczenia w Stanach.
    • edytkus Re: Terror 11.08.06, 02:24
      a ja sie nie boje... bo nie latam :)
    • marekatlanta71 Re: Terror 11.08.06, 02:39
      Niedlugo terrorysci wpadna na pomysl polykania prezerwatyw z plynami sluzacymi
      do budowy bomb i za pare miesiecy bedziemy mieli wszyscy obowiazkowego rentgena.
      Ze nie wspomne o obowiazkowej kontroli odbytnicy na obecnosc zapalnikow.

Nie mam pojecia jak to rozwiazac. W demokratycznym panstwie prawa nie da sie
      zwalczac terroryzmu. Popatrzcie na Chiny - oni tam terrorystow nie maja. Ale nie
      wiem co lepsze - spadajace samoloty czy chinski model spoleczenstwa.
    • alex113 Re: Terror 11.08.06, 02:51
      Moj chlop zawsze powtarza "kochanie jak wybije twoja godzina to zejdziesz z
      tego swiata, zebys sie niewiem jak zycia pazurami probowala trzymac"
      Chyba ma racje bo jest zdecydowanie mniej zestresowany i lepiej niz ja spi w
      nocy :-)
      To jest wojna psychologiczna, celem terrorystow jest zastraszenie nas
      wszystkich. Niech wiedza ze nie moga wygrac.
    • tamsin Re: Terror 11.08.06, 03:45
      No ale jak zabronia brac butelki na poklad to jak duty free shops sie
      utrzymaja? No chyba, ze pilot bedzie trzymal u siebie te wszystkie alkohole
      zamkniete na klucz.
      • alex113 Re: Terror 11.08.06, 03:52
        to beda towar z duty free ladowac do lukow, tak jak laduja wozki dla dzieci itp
        i wydawac go po wyladowaniu.

Bardziej niz flasze alkoholu, chciala bym miec opcje wniesienia na poklad
        ksiazki dla mnie oraz papieru i kredek dla mlodej :-)
        • aniutek Re: Terror 11.08.06, 09:54
          moj M podobnie mowi jak Alexisowy, wczoraj na moje marudzenie powiedzial "what you gonna do?
          nothing so stop worrying" skubany pewnikiem ma nadzieje, ze dlugo do PL leciec nie bede chciala.
          • jaga_nj Re: Terror 11.08.06, 16:23
            Ja tez mysle podobnie. Kazdy ma swoje przeznaczenie i nic nie da zamartwianie
            sie. Dzisiaj wstalam z lozka wiec jest ok:). Ktos bardzo madrze powiedzial, ze
            odwazni nie zyja wiecznie, tchorze nie zyja wcale. Co ma byc bedzie, koniec i
            kropka.
            • edytkus Re: Terror 11.08.06, 17:23
              jaga_nj napisała:

> Kazdy ma swoje przeznaczenie

ale kazdy jest kowalem wlasnego losu
              • ad.tl Re: Terror 11.08.06, 17:48
                Los i przeznaczenie to sa dwie rozne sprawy->
                na swoj los masz wplyw , ale przeznaczenia nie zmienisz.
                • tamsin Re: Terror 11.08.06, 17:57
                  jak to? a co w wypadku, gdy jej przeznaczeniem jest ciezki los? daje wtedy ten
                  los zmienic na lepszy czy juz nie?
                • rhodeisland Nie wierze w los ani przeznaczenie 11.08.06, 19:33
                  Mamy wplyw na nasze zycie, czasem mamy szczescie, spotka na szczesliwy zbieg
                  okolicznosci, ale przeznaczenie?
    • rhodeisland Re: Terror 11.08.06, 19:31
      Zawsze sie balam latac. Taki irracjonalny strach. Wiem, latanie jest
      bezpieczniejsze od jezdzenia autem, ale nie ma sie zadnej kontroli nad sytuacja
      ani szansy przezycia w razie crash'u. Teraz dochodzi strach przed terrorystami
      i uciazliwa odprawa. Unikam jak moge. Rodzina nie boi sie latac, to niech mniej
      odwiedzaja. Na nastepna wycieczke do Europy pojade chyba na cruise.
      Wytlumaczcie mi jak mozna zbadac zawartosc calego bagazu niepodrecznego?
      Rozpakowuja kazda walizke, bo przeciez pewnych rzeczy nie widac gdy sie je
      przeswietli?
    • tamsin Re: Terror 11.08.06, 19:57
      aha, ciekawie sie zlozylo ze odkryli zamach w Londynie a w tym samym czasie
      zgubili 11 studentow z Egiptu w Stanach. Homeland Security niby staje na glowie
      ale do tej pory znalezli tych pieciu czy szesciu z nich, wiec dalej cos nie
      gra...
      • ania_2000 Re: Terror 11.08.06, 20:57
        a wogole to tylko czekam kiedy przyjda takie czasy, ze kompletnie NIC nie
        bedzie mozna miec przy sobie i NA sobie w samolocie.
        same golasy:) gdzie spojrzysz - golas. naked flying:)

• tamsin Re: Terror 11.08.06, 21:07
          bede musiala wtedy sobie latac pierwsza klasa, bo facet z golymi owlosionymi
          nogami obok mnie w samolocie to i tak dla mnie maximu co moge zniesc, ale
          wyobrazasz sobie siedzenie obok przecietnie wazacego obywatela, no dajmy na to
          300+ nagich funtow?
          • ania_2000 Re: Terror 11.08.06, 21:21
            czyli pozostaje jedyne wyjscie - klapki na oczy.
            nie tylko ze wzgledow estetycznych ale i dla bezpieczenstwa - zeby ci grubsi
            nie zjedli tych chudszych;)
            • ertes Re: Terror 11.08.06, 21:24
              To ja bede latal tylko w czasie March Break...
              • ania_2000 Re: Terror 11.08.06, 21:27
                my z tamsin tez:)
                okazuje sie bowiem tamsin, ze obecnie mlodziez meska rowniez goli nogi:
                • tamsin Re: Terror 11.08.06, 21:37
                  na szczescie!!! ostatnio widzialam w parku faceta pokrytego futrem, biegal
                  sobie po sciezkach bez koszulki i przyprawial mnie o wymioty. nawet myslalam ze
                  moze powinnam zadzwonic na policje, bo pokazywanie takiego czegos to
                  przestepstwo.
                  • rhodeisland Re: Terror 12.08.06, 03:46
                    Jeszcze bardziej obrzydliwy jest taki owlosiony facet na basenie.
    • ma-riola Re: Terror 12.08.06, 03:03
      Fajnie jest gdybac przy klawiaturze komputera,nawet najwiekszy strach nie jest
      dostatecznie duzy zeby zrozumiec ten prawdziwy!!!!!Pierwszy raz lecialam w 87
      roku,zarezerwowalam bilet na 3 tyg do przodu by spokojnie zorganizowac wszystko
      w domu dla meza i dzieci na czas kiedy BEDE NA POLOWANIU :) po tygodniu dzwoni
      pani z Orbisu i pyta czy chce leciec 2 tyg wczesniej bo zwolnilo sie miejsce
      nie moglam sie zdecydowac tym bardziej ze musialabym leciec w wielki
      piatek,piec dni wczesniej przeprowadzilam sie na nowe wieksze
      mieszkanie,miotalam sie dwa dni,decyzja byla-lece wczesniej.Po dwoch tygodniach
      pobytu tutaj slysze w mediach ze rozbil sie samolot!!!!! wlasnie ten na ktory
      mialam rezerwacje!!!scisnelo mi cos nogi nie moglam zrobic kroku i tak bylo
      przez wiele lat na wspomnienie o tym ze moglo mnie nie byc a moi najblizsi tak
      bardzo liczyli na pomoc i moj szczesliwy powrot.Z mojego miasteczka zginelo 4
      osoby,wszystkich znalam wsrod nich byl pan ktory staral sie o vize do
      tego "raju" osiem razy rodzina skladala sie na bilet ,bylam na ich grobach.Za
      kilka dni bede leciala kolejny raz do Polski wszystko w rekach
      opatrznosci.Pozdrawiam.

• edytkus Re: Terror 12.08.06, 05:16
        ma-riola napisała...

ja juz bym do samolotu nie wsiadla, mialas szczescie, w tamtej katastrofie zginal niedoszly maz siostry mego Taty,
        moj ostatni lot z Polski to bylo pasmo nieciekawych przygod i dlatego boje sie leciec do Polski,
        szczegolnie LOT-em, mam zle przeczucie (niestety dotad zawsze sie sprawdzalo), a LOT dawno nie
        mial zadnej katastrofy i cos mi sie zdaje ze tylko dlatego ze maja wiecej szczescia niz rozumu :(
    • bella-donna Re: Terror 12.08.06, 03:31
      a ja sie ciesze, ze w koncu znikna te wielkie walizy jako bagaz podreczny,
      jak sie ludziska naucza pakowac to i kolejki szybko znikna i bedzie o wiele
      sprawniej niz do tej pory.

ps. pewnie wszystkie sklepy na lotnisku z bankrutuja.
      • edytkus Re: Terror 12.08.06, 05:24
        bella-donna napisała:

> a ja sie ciesze, ze w koncu znikna te wielkie walizy jako bagaz podreczny,
        > jak sie ludziska naucza pakowac to i kolejki szybko znikna i bedzie o wiele
        > sprawniej niz do tej pory.

slyszalam dzis w TV jak sie jeden pasazer wypowiadal na ten temat bardzo zadowolony ze szybko
        ludzie wsiedli i wysiedli z samolotu, ale to jednak spory problem, na liscie dozwolonych rzeczy nie ma
        np. wkladek higienicznych i co ma zrobic kobieta w czasie menstruacji? jak utrzymac dziecko w
        spokoju przez wiele godzin lotu bez zadnych zabawek, kolorowanek itp? moze przewoznicy zaczna
        zapewniac je na czas lotu (pewnie odplatnie)? swoja droga dlaczego kazano pasazerom wszystkie
        rzeczy powyrzucac zamiast pozwolic przelozyc do walizek (moze wyrzucano tylko "plynne
        substancje"?)?
        >
        > ps. pewnie wszystkie sklepy na lotnisku z bankrutuja.
        nie zbankrutuja, raczej na odwrot poniewaz teraz laski po wyjsciu z samolotu beda pedzic po
        kosmetyki do sklepu zeby w toalecie poprawic makijaz ;), a w TV widzialam rodzine ktora okupila sie
        rzeczami dla dzieci na dalsza droge
        • edytkus Re: Terror 12.08.06, 06:03
          edytkus napisała:

na liscie do
          > zwolonych rzeczy nie ma
          > np. wkladek higienicznych i co ma zrobic kobieta w czasie menstruacji?

a jednak sa, ale glupio tak nosic w przezroczystej torebce ;))))
        • nanuk24 Re: Terror 12.08.06, 06:03
          wkladki higieniczne, podpaski, tampony etc i akcesoria higieniczne i zywnosc
          dla dzieci mozna wziac

"Co można zabrać do samolotu wylatującego z Polski do Wielkiej Brytanii, USA,
          Kanady, Izraela:

• portfele, dokumenty oraz karty płatnicze i kredytowe;• dokumenty potrzebne
          w podróży: bilety, wizy, paszporty, potwierdzenia rezerwacji noclegów itp.; •
          klucze, ale bez elementów elektronicznych (np. przycisk do zamykania drzwi na
          odległość); • lekarstwa niezbędne w trakcie lotu (np. insulina, nawilżające
          krople do oczu) - strażnicy sprawdzą, czy rzeczywiście ich potrzebujemy (mogą
          poprosić o zaświadczenie lekarskie o przyjmowaniu leku), i upewnią się, że to
          rzeczywiście lek, a nie inna substancja (może to sprawdzić lekarz portowy);
          płynne lekarstwa są dozwolone tylko po stwierdzeniu ich autentyczności przez
          lekarza portowego; • okulary korekcyjne oraz okulary słoneczne; • pojemniki
          na soczewki kontaktowe; • środki higieny osobistej, ale w rozpakowanych
          pudełkach (chusteczki higieniczne, chusteczki wilgotne, tampony, podpaski) oraz
          chustki do nosa; • środki niezbędne dla małych dzieci - jedzenie, butelki z
          mlekiem (osoba przewożąca musi wypić łyk przy strażnikach), • pieluszki,
          chusteczki, ręczniki, kremy i zasypki niezbędne przy przewijaniu (po
          sprawdzeniu ich zawartości)."
          • edytkus Re: Terror 12.08.06, 06:04
            perfect timing ;)))
        • bella-donna Re: Terror -jakies propozycje ? 12.08.06, 07:41
          widze ze masz problem z zaakceptowaniem nowej sytuacji na lotniskach,
          ja preferuje sprawna odprawe, bezpieczny lot i dlugie zycie,
          a matka jesli ma klopoty z dzieckiem, niech siedzi w domu i nie stresuje
          pasazerow. O podpaski nie musisz sie martwic, z pewnoscia beda w toalecie
          lub u stewardessy a w plastykowej torebce jak zobacza rowniez przepuszcza :)))))

Nie wiem o jakich ty sklepach wspominasz, ale ja mowie o tych do ktorych masz
          dostep PO odprawie paszportowej i zdaniu juz bagazy.
          Bedzie to z pewnoscia bardzo klopotliwe, mnie samej tak jakos pod koniec
          podrozy bagaze, torebeczki, ale nie walizy, zaczynaja niepokojaco sie
          powiekszac, jutro zamierzam wykupic bilet i tak sie wlasnie zastanawiam jak
          sobie z tym wszystkim poradze..:)))
          • edytkus Re: Terror -jakies propozycje ? 13.08.06, 16:03
            bella-donna napisała:

> widze ze masz problem z zaakceptowaniem nowej sytuacji na lotniskach,

tzn. jaki problem? widze pewne minusy ale przeciwna nie jestem!
            • edytais Re: Terror -jakies propozycje ? 13.08.06, 17:12
              A jak jest ze szkodliwoscia na zdrowie takich body scan?
              Nikt nie robil badan dlugoterminowych, bo przeciez tych scanow dlugo nie bylo.
              Ci co lataja pare razy w tygodniu z pracy to beda scanowani bardzo duzo. Za
              kilka lat okaze sie, ze z tego jest rak lub inne choroby....
              Jesli ten scan wejdzie w zycie to w USA chyba bede musiala przezucic sie na
              dluga podroz samochodowa i nocowanie w hotelach.
    • rhodeisland Re: Terror 12.08.06, 03:49
      Widzieliscie prototypy body scan, ktore maja byc na lotnisku? Wiele ludzi
      protestuje porownujac je do rewizji osobistej. Rzeczywiscie, wyglada sie na
      takim scanie jakby czlowiek nic na sobie nie mial. Pokazujac to w TV zaslaniaja
      pewne czesci ciala.
      • zyta2003 Re: Terror - estetek 12.08.06, 16:07
        Tak zbocze z tematu. O innym terrorze. W mojej rodzinie krazy gen owlosienia.
        To znaczy radzicie, zeby powiedziec nastoletniemu chlopakowi, zeby sie nie
        rozbieral, bo bedzie brzydzic estetki? Powiedziec mu, ze jest szpetny i czas
        najwyzszy zaczac zbierac pieniadze na nowoczesne techniki kosmetyczne? Drugi
        starszy tez jest owlosiony i ma najwspanialsza zone, ktora nie rzyga na jego
        widok - a powinna? A jak ktos nie chce sie ogolic, ba - nawet z proteza chodzi
        w szortach na plazy, to co wtedy radzicie? Oczywiscie sobie, wiem, ze botox i
        nowoczesne metody na zmarszczki mimiczne, jeszcze radze kupic w aptece troche
        sapiensi.
        • tamsin Re: Terror - estetek 12.08.06, 16:47
          ja radze nie zdejmowac koszulki jak biega w parku. jezeli ja bym zdjela moja
          koszulke to bym wyladowala na policji albo w szpitalu psychiatrycznym, uwazam
          to samo prawo powinno dotyczyc mezczyzn. niech jego super owlosione cialo
          bedzie do podziwiania tylko dla zony.
          • aniutek Re: Terror - estetek 12.08.06, 19:11
            a mnie smiesza ogoleni kompletnie faceci, ani to ladne ani naturalne. jesli ktos ma takie futro no to je
            takie ma tak samo jak ktorkie/krzywe/ grube/chude nogi
            mnie sie robi nieprzyjemnie kiedy widze osobe strasznie gruba w legginsach a widze takie co dzien na
            ulicy czy to w NYC czy w wawie i co? mam protestowac wolac policje?
            heheheheh smieszne naprawde, zyjcie i dajcie zyc innym!!

a terror mnie przeraza, lece za 2 tygodnie i choc z moich kalkulacji wynika,ze moja rodzina juz
            wyczerpala statystycznie mozliwosc smierci w katastrofie lotniczej to do samolotu wsiade po kilku
            lykach czegos mocniejszego.
            • tamsin Re: Terror - estetek 12.08.06, 22:18
              dla mnie prawo wymagajace nakladania koszulki od kobiet a nie wymagajace tego
              samego od mezczyzn jest niewiele rozniacym sie od tego co wymaga sie w Iranie.
              Dlaczego miliony kobiet musza chodzic zakryte a facet moze sie obnazac do
              pasa?? pomijam tutaj jakiegolwiek wzgledy estetyczne, bo tyle samo
              proporcjonalnie jest oblesnych tlustych facetow z cyckami zwisajacymi im na
              brzuch co i kobiet. tylko dlaczego ten facet moze swoimi walorami kluc w oczy a
              babka nie?
              • ertes Re: Terror - estetek 12.08.06, 22:30
                Wyprowadz sie do Toronto.
                Tam wolno w majestacie p[rawa chodzic z golymi cyckami.
                Ewentualnie jedz na wakacje i zachlysnij sie wolnoscia.
                hehe
                • tamsin Re: Terror - estetek 12.08.06, 22:36
                  bylam wiele razy, zadnych obnazonych cyckow nie widzialam. wiec wszytko OK.
                  niestety u nas z obnazonej pary na plazy tylko kobieta bylaby zaaresztowana. to
                  niestety nie jest fair. biust u niektorych dobrze wypasionych facetow niczym
                  sie nie rozni od damskiego, wiec czemu jemu tez grzywny nie wlepic?
                  • jaga_nj Aniutku:))))) 12.08.06, 23:40
                    Legginsy na grubych babach w Warszawie??? Toz to nie do pomyslenia co sie na
                    tym swiecie wyrabia;))))A tak na marginesie jakby moj maz zaczal golic nogi to
                    bym pomyslala ze zwariowal. Facet ma byc jak facet a nie jak baba. Oczywiscie
                    dopuszczalne jest to u plywakow i kolarzy, ale to juz wymogi zawodu;)

It speaks well of the human race that we allow our tenagers to live.
                    • zyta2003 Re: Aniutku:))))) 13.08.06, 00:39
                      Walczacej na tym forum o rowne prawa dla kobiet w obnazaniu torsu delikatnie
                      przypomne, ze jednak mnie chodzilo o cos innego, zreszta "walczacej" tez nie
                      chodzilo o dyskryminacje tylko o estetyke. Ale juz nie ma co wyjasniac.
                      W kazdym miejscu turystycznym sa napisy przed lokalami - "nie ma koszuli, nie
                      ma szortow, nie ma butow - nie ma obslugi". Wiec moze przebywaj w lokalach
                      zamknietych - nie odczujesz wtedy dyskryminacji plci.
    • rhodeisland Re: Terror 13.08.06, 04:02
      Chodze na basen i widze facetow zarosnietych jak malpy z wielkimi brzuchami i
      obwislymi piersiami (ginekomastia). Bardzo rzadko zdarza sie dobrze plywajacy,
      umiesniony (nie za bardzo, tak w sam raz) z gladka skora. Kto lepiej wyglada?
      Wiele sportowcow usuwa owlosienie z nog i torsu (np. woskiem) i nie sa przez to
      mniej mescy.
    • rhodeisland Re: Terror 13.08.06, 04:07
      Jak to sie stalo, ze zeszlismy z tematu "terror" na meskie owlosienie?
      Przerazajace sa te body scans. Czlowiek jest jak goly. Widac nasze wszystkie
      niedoskonalosci i czesci ciala, ktorych nie pokazujemy obcym ludziom.
      Terrorysci pozbawiaja calej reszty ludzi godnosci. Ciekawe, kiedy te scany beda
      na lotniskach. Na razie widzialam je w paru programach TV.
      • aniutek Re: Terror 13.08.06, 10:19
        zadziwiajacy sposob myslenia :0 tzn wstyd birze gore nad poczuciem bezpieczenstwa? a moze nawet
        nie poczuciem a samym bezpieczenstwem?
        a moze w twoim przypdaku jest tak jak z poslami w PL decydujacymi o zakazie aborcji, wszak ich nigdy
        ten problem nie dotyczy bo sa facetami!!!!! a Ty nie latasz wobec tego chetnie jestes przeciwko body
        scans. ( troche sobie dworuje ;)
        • zyta2003 Re: Terror 13.08.06, 17:39
          Jedne wstydza sie body - scan, inne chca miec prawo chodzic z golym biustem.
          Nie dogodzisz.
          • tamsin Re: Terror 13.08.06, 17:44
            nie z golym biustem, ale chce aby te owlosione goryle z parku zaczely nakladac
            koszule, albo mandat tak samo jakby kobieta go dostala za nienoszenie bluzki.
          • rhodeisland Re: Terror 13.08.06, 17:45
            Nie jestem przeciwna body scan, a chyba normalna rzecza jest, ze nie podchodze
            do nich entuzjastycznie. To jednak lepsze niz rewizja osobista. Smutne jest po
            prostu to, ze terrorysci pozbawiaja cala reszte ludzi privacy.
            Tak na marginesie, to mam nadzieje, ze zaczna plynac do Europy statki
            pasazerskie (nie mowie o cruise ships, ale o alternatywie do samolotow)
            • ad.tl Re: Terror 14.08.06, 16:07
              Wobec terroryzmu lepiej byc pozbawionym prywatnosci niz zycia.Masz jakies
              watpliwosci?Bo ja nie.
              Do epoki statkow pasazerskich podrozujacych na trasie US-Europe juz nikt nigdy
              nie wroci.Kto ma tyle wolnego czasu na podroz?Oprocz emerytow?
              • tamsin Re: Terror 14.08.06, 16:22
                statki pasazerskie to tez niezly kasek moze byc dla terrorystow, dla
                przypomnienia: Achille Lauro..
                • jaga_nj Re: Terror 14.08.06, 18:58
                  Zwlaszcza ze dzisiejsze statki sa takie ogromne i biora 6 tys ludzi na poklad.A
                  powracajac do owlosienia to wolalabym aby mandaty dawali tym co nie sprzataja
                  po psach albo smieca na ulicy a nie "owlosionym gorylom":). Wiele rzeczy jest
                  bardziej razacych od owlosionych plecow czy obwislego biustu.
                  • ania_2000 Re: Terror 14.08.06, 19:48
                    moment jaga:) czy tutaj ktos wspominal o "OBWISLYM" biuscie???
                    czyzby sterczacy biust nikogo nie razil i jako taki - okazywany publicznie-nie
                    powodowal otrzymania mandatu za obraze?:)
                    • jaga_nj Re: Terror 14.08.06, 21:16
                      wiesz...ja tak pisalam w przyblizeniu;). Sterczacy to wrecz wypada pokazywac:)
                      • tamsin Re: Terror 15.08.06, 00:52
                        z mandatami za gole cycki moze byc podobnie jak za przekroczenie szybkosci: jak
                        stercza to tylko warning, obwislym koniecznie mandat :-)
                        • edytkus Re: Terror 15.08.06, 04:36
                          tamsin napisała:

> obwislym koniecznie mandat :-)

to moze od razu przymusowa amputacja, tak dla kazdej, nie wiem, szescdziesieciolatki i powyzej?
                          • tamsin Re: Terror 15.08.06, 05:10
                            no moze nie amputacja, ale odebranie prawa jazdy!! wiecie jak sie drogi
                            rozluznia jak zabrakanie na nich pan podazajacych na bingo w zawrotnej
                            predkosci 15 mph???
                            • ad.tl What's next in airline security? Speedos? 16.08.06, 18:06
                              www.msnbc.msn.com/id/14304107/
                              Widzicie co sie dzieje?:)Wyglada na to,ze Panie powinny zaczac sie rozgladac za
                              ewentualnymi silikonami a Panowie za zyletkami!
                              BO jak przyjdzie nam latac w majtkach to trzeba wygladac porzadnie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka