Dodaj do ulubionych

Travel Agent

02.03.07, 19:10
Czy moze ktos polecic dobrego? Szukam normalnych biletow do Polski, przez
ostatnie 3 dni bilety podskoczyly o 200-300$!!!

Z gory Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 19:22
      kisiulak napisała:

> Czy moze ktos polecic dobrego? Szukam normalnych biletow do Polski, przez
      > ostatnie 3 dni bilety podskoczyly o 200-300$!!!
      >
      > Z gory Dziekuje.
      >

Bilety "skacza" w zaleanosci od wahan kursu dolara. Nie sledzilam ostatnio
      przelicznika (po co sie denerwowac), ale jesli byly duzo zmiany to ich efektem
      bedzie roznica w cenie biletow. Ja tak mialam przy rezerwacji i kupnie - cos na
      $70 bylam stratna bo kupilam 3 dni po rezerwacji i akurat trafilam na zmiane
      kursu.
      Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podzwon do kilku agencji i porownaj ceny.
      Z doswiadczenia mojej rodziny wynika, ze w NYC Travel Doma ma zawsze dobre ceny
      do Polski: 718-894-5170.
      >
      • kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 19:26
        No wlasnie... do tego paliwo poszlo w gore. Ale jeszcze kilka dni temu
        sprawdzalam i moglam kupic bilety dla mnie, meza i corki za 1750... dzis za
        2100! A wtedy myslalam ze to za drogo i poczekam jeszcze. Lecimy 7-ego kwietnia.
    • artremi Re: Travel Agent 02.03.07, 19:37
      Napisz za ile kupilas bilet. Ja jade do PL w koncu maja i tez obawiam sie ze
      ceny beda wysokie.
      • kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 19:40
        Zaraz maja do mnie przedzwonic. Ale przed chwila znalazlam tania strone!!!
        www.flycheapabroad.com
    • aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 19:48
      sprawdzilam na tej stronie lot ktorym leca tesciowie w kwietniu i oni placili
      $760 w agencji a strona podaje $806
      • aniutek Re: Travel Agent 02.03.07, 19:53
        ale kiedy placili??

w marcu bilety na kwiecien nie beda tanie!
      • kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 20:20
        Na Expedia ten sam lot wychodzi $100 wieccej. Na Orbitz te same daty o $250 wiecej.
        • aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 20:30
          kisiulak napisała:

> Na Expedia ten sam lot wychodzi $100 wieccej. Na Orbitz te same daty o $250
          wie
          > cej.
          >

Ja juz dawno zauwazylam, ze bilety do PL sa najtansze w polskich agencjach
          >
          • kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 20:33
            chodziło mi o różnicę między tymi dwoma stronami a flycheapabroad.com. Nadal
            czekam na telefon od agencji, zobaczymy.
            • artremi Re: Travel Agent 02.03.07, 22:16
              Wszyscy mowia, ze ceny sa rozne o roznych porach i w rozne dni. Podobno
              najtansze bilety sa w polnoc w srode.

Takze przed kazdym uzywaniem Orbitz, Travelocity, etc, warto pozbyc sie
              "cookies" na swoim komputerze, gdyz tam sa informacje dla firmy, kiedy szukalas
              i na jakim bilecie Ci zalezy...
              • aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 22:37
                artremi napisała:

> Wszyscy mowia, ze ceny sa rozne o roznych porach i w rozne dni. Podobno
                > najtansze bilety sa w polnoc w srode.
                >
                > tez o tym slyszalam, ale to sie chyba odnosi do lotow krajowych w USA, bo jak
                szukalam biletu do PL to cena byla taka sama od niedzieli do czwartku i tylko
                weekend byl drozszy
    • jan_ka77 Re: Travel Agent 03.03.07, 01:25
      Sprobuj ta babke
      Maya Monroe
      Maya Travel
      972-395-0067
      ktos na forum podal mi jej namiary jak lecialam na jesieni. Bardzo szybko
      wszystko zalatwila i w sumie bylam z niej zadowolona. Jest Polka od lat
      mieszkajaca w Stanach (Texas). Z tego co pamietam to byla travel agent przed
      9/11, a teraz robi to + real estate.
    • happy_woman Re: Travel Agent 03.03.07, 01:37
      A moze sprobuj sama znalezc tansze bilety. MOja siostra z dziecmi przylatuje w
      czerwcu,za 3 bilety zaplacilam 2000$ co w porownaniu z LOtem wychodzi duzo
      taniej akurat w tym sezonie. Za bilety zaplacilam karta kredytowa przez
      internet.Aha ,przylatuja "LUfthanza" z przesiadka we Frankfurcie. Wielu moim
      znajomych z tad korzysta z ich uslug i sa b.zadowoleni. Pozdrawiam
      • edytais Re: Travel Agent 04.03.07, 05:16
        Ja sie nadzwonilam po agencjach polskich i amerykanskich, cheap tickets,
        expedia itp itd i w sumie najtaniej mi wyszlo bezposrednio z lotu.
        Wlasciwie to najlepsze polaczenie dostalam z polskiej strony internetowej
        jakiejs agencji. Ta agencja chciala przelew natychmiast, juz nastepnego dnia o
        9 rano chcieli faks, z dowodem, ze przelew nastapil. Troche bylam niepewna czy
        czastem to nie jest jakas fiksyjna agencja, wiec zadzwonilam do lotu sprawdzic,
        czy moja rezerwacja istnieje. Tam okazalo sie, ze wszystko jest ok i ze
        zamiast placic agencji to od razu moge zaplacic karta kredytowa (tutaj dali mi
        72 godziny na zaplacenie) bezposrednio w locie i oszczedzilam przy tym w sumie
        dodatkowe $500 za 3,5 osoby :)
        Zadzwon do LOTu, moze tam bedzie taniej niz expedia itp
        • kisiulak artremi - cena biletu 05.03.07, 15:50
          Zrobilam rezerwacje, i za mnie i za dziecko wyszlo $910. Waszyngton-Warszawa.
          • kisiulak Re: artremi - cena biletu 05.03.07, 16:01
            Aneta05 dzieki za namiar. Tam bylo najtaniej. Babka sie nawet zdziwila ze wyszlo
            tak tanio :)
            • jan_ka77 Re: kisiulak- cena biletu 05.03.07, 16:50
              $910 za ciebie i dziecko? a dziecko na kolanach czy normalny bilet?
              Ja w pazdzierniku zaplacilam za dwa bilety $1500 i myslalam,ze to tanio.
              Powodzenia w samolocie, nawet sie nie zorientujesz kiedy bedziesz w Warszawce.
              I jeszcze jedno pytanie- lecisz lotem czy jakimis liniami? Ja planuje wyjazd na
              Boze NArodzenie i juz zaczynam sie powoli orientowac w cenach biletow.
              • aneta05 Re: kisiulak- cena biletu 05.03.07, 17:17
                jan_ka77 napisała:

> Ja planuje wyjazd na Boze NArodzenie i juz zaczynam sie powoli orientowac w
                cenach biletow.

Teraz bilety na Boze Narodzenie?
                Nie wiem czy jakiekolwiek linie juz cos na grudzien, a jesli tak to ceny moga
                byc bardzo wysokie.
                Na razie mozna jeszcze szukac dobrych cen na Wielkanoc i lato.
                Poczekaj co najmniej do konca sierpnia- wrzesien i wtedy szukaj okazji na zime.
            • aneta05 Re: artremi - cena biletu 05.03.07, 17:14
              kisiulak napisała:

> Aneta05 dzieki za namiar. Tam bylo najtaniej. Babka sie nawet zdziwila ze
              wyszl
              > o
              > tak tanio :)

Nie ma za co, ciesze sie, ze namiary sie przydaly, jak pislam ta agencja ma
              zawsze najlepsze ceny (porownujac do innych agencji w NYC i NJ)
              >
              >
              • jan_ka77 Re: aneta05 - cena biletu 05.03.07, 23:06
                doskonale zdaje sobie sprawe,ze biletow na Boze Narodzenie jeszcze nie kupie.
                Na razie tylko orientuje sie w roznych agencjach. Glownie zeby sie zorientowac
                w roznicach cen. Od przynajmniej 6 lat nie korzystalam z uslug polskich travel
                agencies, takze mie wiem jakie oni maja oferty. A jest duze
                prawdopodobienstwo,ze bede musiala zmienic plany i leciec duzo wczesniej.
                • natkos1 Re: aneta05 - cena biletu 03.06.07, 05:23
                  kisiulak gdzie ty w koncu kupilas ten bilet, w DOMIE?
                  kupowalas w marcu na kiedy? w sensie ile wczesniej?
                  ja wlasnie sie skontaktowalam zPania Iwona, ktora polecila Aniutek, cos
                  znalazla juz z Lufthansy, co m isie podoba, ale ceny nie podala, pewnie m isie
                  nie spodoba :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka