29.03.07, 18:19
Przymierzam sie do dojezdzania do pracy na rowerze, ale chyba moj ciezki
staruszek rower nie wytrzyma juz takich wyczynow. Jaki rower (miejski )
polecacie? Nie chce wydac na to jakies strasznej sumy, tak mysle do $200, moze
nawet uzywany sobie kupie. Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • jaga_nj Re: rower 29.03.07, 19:13
      Ja tez sie dolacze do pytania bo tez mi sie zachcialo jezdzic tylko, ze moj
      chlop wczoraj stwierdzil, ze w "jego" garazu nie ma miejsca na moj
      rower...wrrr....;)
      • aniutek Re: rower 30.03.07, 03:55
        tez niedawno kupilam nowy rower ( 3 ukradziono), wybierz sie do sklepu rowerowego takiego gdzie
        sprzedawca zna sie na rzeczy, przymierz rowery, wybierz model, firme, zapamietaj cene i poszukaj
        takiego samego nainternecie- roznica w cenie czesto jest wiecej niz 50% , zwroc szeczegolna uwage na
        ciezar roweru IMO im lzejszy tym lepiej, nie gorski ciezar, nie grubasne opony ale tez nie cieniuskie
        wyczynowe, prosta przerzutka , dobre rowery: bianchi, motobecane, shimano, windsor.
        ja od lat jezdze na kolarzowce :)

jesli ma zostawac na ulicy kiedy pracujesz koniecnzie dobry lancuch/zamek taki aby zlapal oba kola i
        rame ( wydatek okolo $50 -$80)
    • rhodeisland Tu sa rowery za rozsadna cene 29.03.07, 22:20
      Nie trzeba kupowac przez Internet, sklepy sa w wielu stanach
      www.sportsauthority.com
      • piesfafik Re: Tu sa rowery za rozsadna cene 04.04.07, 05:35
        Kupilam sobie niedawno Treka hybryde 7100 (damke) zeby jezdzic do pracy (ok
        10km w jedna strone) Bardzo mi sie wygodnie jezdzi. To najtanszy model z
        amortyzatorami. Kosztuje kolo 290.
        m
    • rhodeisland Podbijam temat, bo nadal szukam roweru. 06.05.07, 19:33
      Jak wybrac grubosc opon, jesli chce jezdzic po roznych nawierzchniach?
      Czy lepiej kupic damski, czy adult (sa takie). Czy ktoras z Was ma meski rower?
      Czy to ma znaczenie jesli kupi sie osobno wygodne siodelko?
    • hjuston Re: rower 06.05.07, 20:43
      ja mam dobry rower do jezdzenia w weekendy i bardzo tani do jezdzenia generalnie po pubach, albo
      do znajomych. rower jest taki . kosztowal cos okolo 100$. nowy. nie ma przerzutek. hamulce sa nozne. tak jak w moim starym
      polskim wigrusie. jesli ktos go ukradnie to nie bedzie mi az tak bardzo zal (kiedys mi ukradli rower i
      prawde mowiac nie jest to zbyt przyjemne uczucie). polecam cruisery bo maja wygodne siodelka. jezdzi
      sie jak na tronie. fajnie masz, ze mozesz jezdzic do pracy na rowerze. u nas za goraco.

houston.blox.pl
      robin153 napisała:

> Przymierzam sie do dojezdzania do pracy na rowerze, ale chyba moj ciezki
      > staruszek rower nie wytrzyma juz takich wyczynow. Jaki rower (miejski )
      > polecacie? Nie chce wydac na to jakies strasznej sumy, tak mysle do $200, moze
      > nawet uzywany sobie kupie. Co myslicie?
    • anutka1 Re: rower 06.05.07, 22:38
      ja tez niedawno kupilam rower do dojezdzania do pracy - Trek 7200 (hybrid),
      konwencjonalna rama - jest bardzo wygodny, wiadomo ze nie jest bardzo szybki
      jak road bikes ale tez jest dobry na dluzsze trasy - cenowo nieco drozszy od
      progu ktory podalas (okolo 380$+rozne dodatki).

Jak widze jak ludziska smigaja na kolarkach to az mi sie zachcialo miec taka -
      moze kiedys kiedys jak bede na kupnie nowego roweru to sie skusze.

Jak tu juz napisano warto zainwestowac w dobry lock, i jesli przednie kolo jest
      z quick relase, koniecznie zapinac zamek tak zeby kolo tez bylo zablokowane.

Pozdrawiam i powodzenia
    • samo Re: rower 06.05.07, 22:42
      Ja kupilam pare tygodni temu "nowy" rower. Zaplacilam $20 na bike sale w thrift
      store i zostawilam naklejke z cena na kierownicy zeby sie ktos zastanowil czy
      toto warto krasc ;o)

Motobecane, made in France (sprzed ery outsourcing'u :o)))

i132.photobucket.com/albums/q5/ingrid_superstar/rower.jpg
      (po lewej)

i132.photobucket.com/albums/q5/ingrid_superstar/motobecane.jpg
    • rhodeisland Kupuje Trek Lime, zaplace wiecej za wygode 15.05.07, 04:27
      Ogladalam duzo rowerow i widok lancuchow i kabli na wierzchu ostatecznie
      przekonal mnie do Lime. Ma taki czysty wyglad no i automatyczna przerzutke.
      Znalazlam dealera na oficjalnej stronie Lime.
      www2.trekbikes.com/lime/?step=bikeMenu
      • rhodeisland Jesli nie Lime, to ktorys z opisanych na polskiej 15.05.07, 04:36
        stronie. Znalazlam ta strone, bo bylam ciekawa, czy te rowery sa tez w Polsce
        (chcialam je polecic komus w Polsce). No i bardzo spodobal mi sie ten rower
        wiekszy od Lime (jest na zdjeciu obok niego). Cudo!
        • rhodeisland Link do polskiej strony 15.05.07, 04:37
          Oczywiscie sa na niej zlosliwe komentarze na temat lenistwa Amerykanow.
          Zwykla zazdrosc, bo tych rowerow nie ma w Polsce
          www.wrower.pl/wiadomosci/?news=155
    • edytkus Re: rower 19.05.07, 21:06
      Mialam nie pisac na tym forum ale musze sie pochwalic ze na graduation dostalam od meza wlasnie ten
      rower Trek Lime, tzn. jeszcze go nie mam, dopiero pod koniec tygodnia dostarcza, ale chcialam Wam
      napisac ze u autoryzowanego sprzedawcy Trek'ow kosztowal duzo mniej niz na oficjalnej stronie i to
      bez zdanego targowania. Ja dziesiec lat na rowerze nie jezdzilam a ten wg sprzedawcy byl najprostszy
      do jazdy ;)
      • ania_2000 Re: rower 19.05.07, 21:24
        fajnie ze napisalas:)
        • edytkus Re: rower 19.05.07, 22:02
          ania_2000 napisała:

> fajnie ze napisalas:)

o rowerze czy ogolnie? :)
      • rhodeisland Gratuluje roweru. Sama mysle o wiekszym niz Lime 20.05.07, 03:14
        od kiedy dowiedzialam sie, ze to nie jest jedyny rower z automatyczna
        przerzutka.
        • rhodeisland Ten rower jest piekny! 20.05.07, 03:16
          wheelandsprocket.com/itemdetails.cfm?catalogId=39&id=8216
    • edytkus Re: rower 20.05.07, 03:51

po pierwsze Lime ma rozne wielkosci (tego akurat na stronie Treka nie podaja), po drugie Giant z linka
      wg mnie wyglada tak samo, a po trzecie rower to... rower
      • rhodeisland Chyba wiekszy jest. W kazdym razie gratuluje Ci. 22.05.07, 02:14
      • rhodeisland Gdy bedziesz juz miala te rower, to opisz 27.05.07, 05:41
        koniecznie ja Ci sie na nim jezdzi. Ogladalam go dzisiaj przez szybe sklepu
        (spoznilam sie, sklep juz zamkneli).
        Mozesz podac skad ten rower byl zamowiony i ile kosztowal? Dzieki!
        Acha, a co z maintenance? Takie samo jak innych rowerow, czy moga to robic
        tylko serwisy i jest drogie?
        Jesli ktos inny zna odpowiedz na moje pytania, to niech napisze, bo edytkus
        chyba blokuje moje posty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka