Dodaj do ulubionych

przeprowadzka

01.08.07, 01:45
Witam,
Czy ktos z Was ma pozytywne doswiadczenia z jakas solidna firma od
przeprowadzek? Przenosze sie z NY do Nevady i szukam czegos innego niz U-Haul.
Z gory dziekuje za wszelka pomoc/porady/wskazowki tudziez inne ostrzezenia.
Magda
Obserwuj wątek
    • artremi Re: przeprowadzka 01.08.07, 03:15
      Jest bardzo duzo tego typu firm, wiele jest z sieciami w calym kraju. Zalezy od
      tego czy chcesz "full service", czyli firme ktora Ci spakuje caly dom.
      przewiezie i rozpakuje w nowym domu. Druga skrajnosc, to mozesz wybraz UPack
      (tak to sie chyba nazywa?) - podstawiaja Ci trailer pod dom, wynajmujesz ludzi
      do zaladowania, a firma tylko przewozi do nowego miejsca i sama musisz trailer
      rozpakowac. Mozesz dac ogloszenie na Craigslist to zobaczysz ilu bedziesz miala
      chetnych.
      • tamsin Re: przeprowadzka 01.08.07, 04:33
        ja tylko chce zwrocic uwage na ubezpiecznie tych firm. zapytaj jaki koszt
        zwracaja a mozesz byc niemile zaskoczona: $.10 centow za funt czy cos takiego,
        jak policzysz to wyjda meble z walmart.
        • artremi Re: przeprowadzka 01.08.07, 05:07
          To prawda, ze przeprowadzka to dobra okazja zeby pozbyc sie wszystkich rzeczy
          kiepskiej lub sredniej jakosci, lub wogole nieuzywanych. Ja mieszkam na osiedlu
          gdzie jest wielu lekarzy ktorzy przyjezdzaja na kontrakty do Johns Hopkins.
          Teraz bylo wiele "sales" gdzie mozna bylo kupic meble jakosci Ikea za $10-20.
    • magdziol18 Re: przeprowadzka 01.08.07, 14:18
      nie pamietam nazwy naszej firmy...chce tylko zasugerowac samodzielne pakowanie
      ksiazek( no tak ja mam fiola na ich punkcie), ja tego nie zrobilam, ksiazki
      zostaly pogniecione bylam mile zaskoczona gdy oddano nam za nie pieniadze,
      kanapy mialy obtarte rogi, przyszedl facet i naprawil, porysowali stolik, ten
      facet tez to usunal..
    • magdread108 przeprowadzka 01.08.07, 18:28
      Dzieki wszystkim za odpowiedz. My pozbywamy sie wiekszosci mebli i innych
      "smieci", ale wciaz zostaje sporo do zabrania a sa to rzeczy, ktorych sie nie
      bardzo chcemy pozbyc jak 5 gitar, 4 konga czy unikalny rower mojego meza ;)
      Oczywiscie mam orientacje w rodzajach uslug swiadczonych przez te niezliczone
      firmy, ale wolalabym uniknac jakiejs dewastacji czy oszustwa dlatego pytam
      naokolo o doswiadczenia a sama nie omieszkam sie nimi podzielic jak juz bedzie
      po wszystkim.
      • beatamc Re: przeprowadzka 01.08.07, 22:14
        my sie przeprowadzilismy do konca w ostatnia niedziele. Niestety niewiele Ci
        moge poradzic, bo wlasnie uzylismy Uhaul ,sily wlasnych i znajomych rak :) Nie
        mielismy daleko: z Bensonhurst na Staten Island, wiec dlatego ten sposob.
        Najlepiej wynajac wieksza ciezarowke niz nam sie wydaje. Bylam zaskoczona ile
        nam sie udalo nagromadzic rzeczy. Rzeczy, ktore bedziesz potrzebowala uzyc
        zaraz po przeprowadzce najlepiej spakowac w przezroczyste pudelka.
        NIezly zbieg okolicznosci, my tez musielismy zabrac 5 gitar :)
        • gocharynka2 Gdzie konkretnie do Nevady? 02.08.07, 02:08
          Tak pytam z babskiej ciekawosci bo sama mieszkam w Nevadzie a dokladnie w Reno?
          moze bedziemy sasiadkami :)?
          • magdread108 Re: Gdzie konkretnie do Nevady? 02.08.07, 18:14

> Tak pytam z babskiej ciekawosci bo sama mieszkam w Nevadzie a dokladnie w Reno?
            > moze bedziemy sasiadkami :)

Bardzo mozliwe, bo wlasnie do Reno sie przeprowadzamy :) Moge napisac do Ciebie
            na priv?
            • gocharynka2 Re: Gdzie konkretnie do Nevady? 02.08.07, 23:02
              pewnie pisz gocharynka@yahoo.pl
    • artremi Re: przeprowadzka 11.08.07, 18:43
      Jesli jeszcze poszukujesz firmy, to jedna z najwiekszych jest United
      Van Lines.
      Dzisiaj moj sasiad sie przeprowadza i korzysta z lokalnej firmy,
      ktora jest wlasnoscia United Van Lines.
      www.vonparis.com/
      Jestem pod dobry wrazeniem, jak solidnie wszystko jest pakowane. Ja
      tez bede chciala skorzystac z ich uslug.

• magdread108 Re: przeprowadzka 12.08.07, 02:25

> Jesli jeszcze poszukujesz firmy, to jedna z najwiekszych jest United
        > Van Lines.

Dzieki, na pewno ich sprawdze, choc ostatnio mamy dosc szalony pomysl zeby po
        prostu kupic trailer, przeniesc sie i potem go sprzedac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka