artremi 06.06.08, 00:05 Czy ktos z Was biegnie w tym roku nowojorski maraton? Wlasnie dzisiaj dostalam potwierdzenie, ze mnie przyjeli i bardzo sie ucieszylam. Od poeniedzialku zaczynam racjonalnie sie odzywiac i regularnie cwiczyc! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: NYC marathon 06.06.08, 02:12 artremi napisała: > Wlasnie dzisiaj dostalam > potwierdzenie, ze mnie przyjeli i bardzo sie ucieszylam. gratuluje, zycze wytrwalosci :) > Od poeniedzialku > zaczynam racjonalnie sie odzywiac i regularnie cwiczyc! a do tej pory co robilas?! ;) Odpowiedz Link
artremi Re: NYC marathon 06.06.08, 03:54 Dzieki dziewczyny! Ja ostatnio niestety nie robilam nic, a wrecz przeciwnie - rozpuscilam sie jak dziadowski bicz! Zaczelam jesc duzo lodow i nawet pare razy trafilo mi sie jesc lody na sniadanie. Ten NYC maraton jest super i ma fajna atmosfere. Zeby sie dostac, trzeba byc wylosowanym na loterii, bo tylu maja chetnych. Juz kilka razy go bieglam, ale rok temu nie udalo mi sie dostac. Tak wiec dzisiaj jak dowiedzialam sie o dobrej nowinie, od razu nabralam energii i poszlam do gymu, po raz pierwszy od miesiaca.... Odpowiedz Link
rhodeisland Re: NYC marathon 06.06.08, 04:26 Gratuluje i podziwiam, sadze jednak, ze to jest ogromne obciazenie dla organizmu. Pewnie to wszytko wiesz i to jest o maratonie bostonskim, ale dlugosc obu jest podobna, wiec moze rady Ci sie przydadza. Uwazaj na siebie. www.bu.edu/today/node/1252 Tu plusy i minusy biegania. Sadze, ze szybki spacer, czy plywanie sa zdrowe, bieganie nie. www.drweil.com/drw/u/ART02928/The-Pros-and-Cons-of-Running.html Odpowiedz Link
artremi Re: NYC marathon 06.06.08, 04:34 Szybki marsz jest zdecydowanie zdrowszy niz bieganie i sam maraton (26.2 mil) nie jest zdrowy. Ale mysle ze trening do maratonu jest zdrowy - systematyczne bieganie na malych dystansach. Ja tego zdecydowanie potrzebuje, bo brak mi dyscypliny a mam bardzo duzo stresu. Systematyczne cwiczenie bardzo czlowieka odstresowuje i wprowadza pewna dyscypline do dnia. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: NYC marathon 06.06.08, 04:44 Masz racje co do systematycznych cwiczen, ale bieganie nie wydaje mi sie w ogole zdrowe, nawet na krotkich dystansach. Sama nie cierpie biegac i dobrze, bo moze bym sie od tego uzaleznila, niektorzy to maja, bieganie daje im "high" Odpowiedz Link
jola.ruda Re: NYC marathon 11.06.08, 22:07 Podziwiajac Twoj zamiar i kibicujac, chce zwrocic Tobie uwage na dzisiejszy artykul w The New York Times: www.nytimes.com/2008/06/11/sports/olympics/11shoes.html?ref=sports Odpowiedz Link
artremi Re: NYC marathon 13.06.08, 03:32 Biegacze maja faktycznie obsesje na punkcie butow. Ja jestem w innej kategorii niz ci ludzie z artykulu, gdyz moja ambicja jest tylko ukonczyc bieg i miec jak najmniej babli. :-) Ale dobrze dobrane buty nawet dla weekendowego biegacza to juz 1/2 sukcesu. Odpowiedz Link