rhodeisland 03.10.08, 18:47 Uzywam ich od kilku tygodni i sa rewelacyjne. Robia wszystko to, co obiecuje ich reklama. Kupilam je nie przez Internet, ale w Internecie dostaniecie najlpsza cene. Naprawde warto je kupic. www.greenbags.com/?cid=501127 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 04.10.08, 01:28 swoje kupilam jeszcze latem i potwierdzam- sa naprawe bardzo przydatne i rewelacyjnie przedluzaja zycie warzyw. kupuje w PA warzywa od dziadka z ogrodka, super ekologiczne wszystko ( malenkie buraczki, koslawe pomidory- zielone, zolte, pomaranczowe, niesamwoiecie ostre papryczki, cukinie etc) i ilosci spore,pakuje do tych toreb i przechowuje w szufladzie w lodowce, buraki z botwina leza juz podnad miesiac i sa jak wyrwane z ziemi, z tym, ze kupilam je tego samego dnia kiedy byly zerwane.... Odpowiedz Link
kroke96 Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 06.10.08, 21:12 Wlasnie kupilam. I mam nadzieje ze sie sprawdza. Dzieki za link. Odpowiedz Link
kisiulak Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 06.10.08, 21:34 Widzialam je ostatnio w Shoppers. Jak tak chwalicie to moze sie skusze. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 06.10.08, 23:30 Przestalam wyrzucac zepsute jedzenie. Rzadziej chodze na zakupy, bo wiem, ze owoce i warzywa wytrzymaja w domu tygodniami. Na opakowaniu toreb, ktore kupilam w sklepie, jest napisane, ze istnieje ich wersja do wedlin i sera. Ciekawe, czym sie roznia od tych do produce? Mysle, ze te torby bardzo przydadza sie osobom mieszkajacym w klimacie gdzie jest zla pogoda, ciezka zima i jesli ktos boi sie jezdzic autem do sklepu gdy jest slisko, to moze zrobic zapas warzyw i owocow na kilka tygodni i nie musi ograniczac sie do mrozonek. Ja bardzo lubie salate i ogorki, a wiecie jak szybko sie psuja, nawet w lodowce. A pomidory, ktore kupilam DOJRZALE 2 tygodnie temu nadal sa twarde, pachnace, a nie miekkie i splesniale jakie bylyby normalnie po paru dniach. Pomidorow nie trzymamy w lodowce, to chyba wiecie, ale wspominam, bo zetknelas sie z tym, ze niektorzy je tam trzymaja. Rewelacyjny produkt. Zamierzam wyslac go znajomym za granice. Odpowiedz Link
buszar Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 07.10.08, 08:42 Dlaczego nie trzyma sie pomidorow w lodowce? Odpowiedz Link
edytkus Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 07.10.08, 08:52 buszar napisał: > Dlaczego nie trzyma sie pomidorow w lodowce? bo im sie zapach i smak w zimnym powietrzu ulatniaja. Ja trzymam pomidory w lodowce i nie mam ww problemu, za szybko znikaja ;)) Odpowiedz Link
miskidomleka Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 07.10.08, 20:40 rhodeisland napisała: > Na opakowaniu toreb, ktore kupilam w sklepie, jest napisane, ze > istnieje ich wersja do wedlin i sera. Ciekawe, czym sie roznia od > tych do produce? A nie piszą? Bo wchłanianie etylenu (co podobno robia Green Bags) mogłoby wpłynąć na trwałość owoców i warzyw, bo etylen jest hormonem roślinnym wpływającym na dojrzewanie, ale z wędlinami i serem nie ma to nic wspólnego. Nie mówiąc o tym, że niektórym serom dojrzewanie robi raczej dobrze :-) Aha, en.wikipedia.org/wiki/Debbie_Meyer_Green_Bags podaje parę opisów i linków do testowania efektywnosci Green bags, wyniki nie skłaniają mnie raczej do inwestycji. Odpowiedz Link
rhodeisland miskidomleka 07.10.08, 21:36 $10 to mala inwestycja. Ja i kilka forumowiczek napisaly, ze dzialaja, bo je uzywamy. Nie potrzebujemy wiekszego dowodu na to, ze dzialaja. Odpowiedz Link
miskidomleka Re: miskidomleka 07.10.08, 21:48 rhodeisland napisała: > $10 to mala inwestycja. W porównaniu z ceną trzech pomidorów? ;-D Odpowiedz Link
rhodeisland nie zrozumialas postu, miski? 08.10.08, 02:32 Kazde warzywo i owoc mozna trzymac w tych torbach Rozumiesz, ale po prostu zartujesz. Czy to kolejne wcielenie adrianny-alicji? Odpowiedz Link
miskidomleka Re: nie zrozumialas postu, miski? 08.10.08, 03:46 Trochę żartuję, trochę nie. Zużywając torby za 10 dolarów, ile zaoszczędzisz w niewyrzuconych owocach i warzywach (zakładając, że te torby w ogóle działają)? Z tymi kobietami na A nie mam i nie miałem nic wspólnego. Odpowiedz Link
rhodeisland miskidomleka 08.10.08, 04:21 "Zakladajac, ze dzialaja"? Napisalam, ze tak, inne forumowiczki to potwierdzily. Kupilam opakowanie 20 toreb, za ok. $10. Torby sa wielokrotnego uzytku. Kup i sam sie przekonasz. Skad taki dziwny nick? Odpowiedz Link
miskidomleka Re: miskidomleka 08.10.08, 05:06 rhodeisland napisała: > "Zakladajac, ze dzialaja"? > Napisalam, ze tak, inne forumowiczki to potwierdzily. A zrobiłyście porządnie kontrolowane badania, jak w tych programach TV? Takie same warzywa i owoce wkładacie do greenbagów i do podobnych zwykłych toreb, i porównujecie gdzie psuje się szybciej? Pytam z ciekawości, nie neguję że mogą działać, bo pochłanianie etylenu powinno opóżniać dojrzewanie i przejrzewanie niektórych roślin. Ciekawe byłoby poznać mechanizm - w jaki sposób zeolity są wbudowane w torbę bez naruszania zdolności do pochłaniania etylenu. No i o co chodzi z tymi wędlinami i serami, bo one przecież nic wspólnego z etylenem nie mają. > Skad taki dziwny nick? Hm. Z chęci? Z fantazji? Z upodobania? Odpowiedz Link
miskidomleka Re: miski 08.10.08, 05:57 rhodeisland napisała: > Tak, zrobilysmy "porzadne, kontrolowane badania". No to bardzo się wam chwali. Niniejszym życze owocnego (pun intended!) użytkowania zielonych torebek! Odpowiedz Link
rhodeisland Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 07.10.08, 20:35 Pomidory marzna w lodowce i traca zapach. Ja trzymam swoje w tej specjalnej w torbie poza lodowka, nie psuja sie i pieknie pachna. Zauwazcie, ze w sklepie tez nie sa trzymane w lodowce Odpowiedz Link
reninka72 Re: B.polecam torby opozniajace psucie sie produc 07.10.08, 20:38 Potwierdzam. Toreb uzywam juz od kilku lat i zgadzam sie z RI, ze niewiarygodnie przedluzaja swiezosc warzyw. Rowniez goraco polecam. Odpowiedz Link