marxx 16.12.03, 04:39 Jakie to piekne, krotkie, zwiewne. Pelne niedopowiedzenia Wyobraznia sama zaczyna pracowac!!! nie to co nasza poezja pelna krwi, bolu, tragedii, zrywow narodow itp, itd, itp haiku.glt.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 01:21 Hej, Karolku, A jak ci sie to podoba? letnia noc - droga mleczna, ksiezyc, kto wie co jeszcze Albo to: stara chalupa malwy dotykaja okien pelnych nieba marxx napisa3: > Jakie to piekne, krotkie, zwiewne. > Pelne niedopowiedzenia > Wyobraznia sama zaczyna pracowac!!! > > nie to co nasza poezja pelna krwi, bolu, tragedii, zrywow narodow itp, itd, > itp > haiku.glt.pl/ > > Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:33 A to wam sie podoba? Bojler szlag trfil Woda Bedzie jutro. ps. haiku mam teraz w domu hehe Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:38 dla mnie to jest haiku, padaczka i marihuana razy szesc nie ma cieplej wody:( Odpowiedz Link
marxx Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:40 no to masz nobla z literatury zapewnionego ale zycze Ci uruchomienia boilera!!! Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:43 przerabane bez wody a slyszalem, ze ponoc najlepszyw haiku w polsce jest brzoska? co marxx o nim myslisz?? Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:50 Haiku dla tenzinna na dobry humor :) stary bojler- woda przyjdzie jutro wraz z poranna rosa ..2@%$^H* bf Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:42 Tenzinn...;) masz jakis wiekszy garnek???..i po kolei --najpierw myje sie ojciec,potem matka ,potem dzieci w kolejnosciach buzia,rece ,nogi a ostatecznie jakbys sie nie umyl ze dwa dni to dobra flora bakteryjna powroci i zdrowie lepsze :))))) bf Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:46 Tenzinn zapisz sie na silownie tam jest shower z ciepla woda za darmo!Zawsze! Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:49 ale wymylem sie w stylu haiku 5 garnow wrzatku 7 zimnej wody 5 wrzatku:) za gaz nie place hehe Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:51 To juz wiem czemu chodzis od jakiegos czasu na silownie. Masz haiku w domu hehe. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:55 tenzinn napisał: > To juz wiem czemu chodzis od jakiegos czasu na silownie. 5 facetow rozbiera 7 myje 5 ubiera. Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:01 To nie silownia to izba przyjec lub wytrzezwialka .Oj Tradycja ,co Ci za karnet sprzedali??..bf Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:04 to juz nie haiku, tradycja to raczej harakiri:) Odpowiedz Link
efedra Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:48 tenzinn, Ale ty tez masz talent. Jak popracujesz, to moze zostaniesz poeta haiku. Tylko musi ci sie czesciej psuc bojler, zeby w tobie ten talent wyzwalac. Odpowiedz Link
efedra Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:43 nie, to nie moje, gdziezbym to umiala napisac... To pisze Lidka Rozmus (ma tego duzo) i ilustruje je swoimi japonskimi obrazkami sumi-e. To jest bardzo utalentowana plastyczka i poetka. Jest uznana autorka haiku w Japonii (w tlumaczeniach na angielski), a japonscy poeci zamawiaja u niej ilustracje do swoich ksiazek. jak ci sie podoba, to jeszcze jeden ze zbiorku "chrapanie myszy": pod kroplowka - na opadajacych lisciach blady ksiezyc Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 02:54 Haiku jest piekne .Zapisalem do ulubionych.Troche jak ciasteczka chinskie.. Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:06 Ale tak krotko podsumowujac nasze dzisiejsze zebranie to spapralismy (tenzinn zaczal ;))) marxxowi naprawde piekny watek.Wpusc chlopa do biura to atrament wypije.Walnie sie do tego przylozylem.mea culpa.pozdr bf. Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:07 W sumie racja, bed. Ide zloze 108 polkonow, i zaswpiewam mantre. Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:11 ..wytnie sie ...razem z nami pewnie.Ja to bym Osla Lawke tu zalozyl lub Hyde Park..zaczyna sie jazda bez trzymanki... ;)) bf Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:13 nie wytnie sie, tylko tu wrzuci...i zakare trzeba bedzie pisac po 100 haiku dziennie Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:10 ja sie zgadzam, marxx pokaz ja to sie robi mozesz moje posty wykasowac do it!! Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:13 tozes szybko te mantry wyklepal.. a co do wyciecia "wrzoda" pokaz marxx jestem za tym Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:20 Nie gniewaj sie ten "wrzod " to nasze posty :) A co do mantry --to wiem ze sa i takie szybkie :) a marxx? ...marxx ..przeciez widzisz ..rzucilem sie im do gardla...marxx ...jak mnie slyszysz ?? tu badfabel,tu badfabel.. licho jakies czy co ? marxx nie pisze.z pewnym takim niepokojem mysle ze przegielismy ;(((( bf Odpowiedz Link
tenzinn Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:23 nie gniewam sie bed:), a marxx chyba popelnil sepuku. my ignoranci doprowadzilismy do tego Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:38 Patrz..tylko my zostalismy na pogorzelisku..nie ma to jak wierni kumple...szkoda ze marxx juz tego nie widzi ;(( bf Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 03:44 A wypiloby sie z Ojcem Adminem jeszcze niejeden basenik przeciwpozarowy w miasteczku powiatowym sredniej wielkosci.. Odpowiedz Link
mika_1 Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 04:01 Hej, chlopaki, nie martwicie sie!! NASZ ADMIN JEST SUUUUUPER I WSPANIALY I Z PEWNOSCIA WYBACZY WAM... Marxx, to ja, Mika, to napisalam:)))) Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 04:06 Taaak ;(( Tobie Mika to latwo teraz powiedziec.. ;( A ja modem okupuje i nic,marxio sie nie odzywa.. nie wybaczy nam..wiem to.. kolega naszym byl.. :) bf Odpowiedz Link
mika_1 Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 04:42 Bad, biedaku, myslisz, ze on tak na zawsze juz zamilkl? Jak go znam, to siedzi w kacie i czeka.... na odpowiedni moment... A wtedy... NAS ZDELETUJE!!!!! ;))))))) Odpowiedz Link
marxx Mein Got! co zrobiliscie z moim kacikiem poetyckim 17.12.03, 05:16 Qrde!!! jestescie bezduszni!!! ja tu chcialem zaszczepic w Was troszke kultury , a tu nic...jak grochem o sciane:((( macie troszke poezji!!!!! Boiler Boiler Boiler Drobna rzecz a jakze WAZNA Bez niej myc sie trudno w zime, jesien, lato O jakze tesknie za goracym, olbrzymim cialem boilera Boiler dlaczego zes mnie opuscil........... moj drogi to taka poetycka proza:) ze z Majakowskiego:))) wiersz dedykowany jest tenzinnowi na dlugie zimowe wieczory o brudnych nozkach! BF jest Bad a nie Bed niby nic , ale ktos moglby cos dziwnego pomyslec! !!!!!!!!!!!!!!Bedfable!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
efedra Re: Mein Got! co zrobiliscie z moim kacikiem poet 17.12.03, 05:51 Karolku i reszta chlopcow, Zeby usmierzyc wasze obustronne wzburzenie, zacytuje jeszcze jeden (jedno?) haiku Lidii Rozmus. Moze uda sie nim (trzecia linijka) wprowadzic wlasciwy nastroj: Wszystkich Swietych - won chryzantem i swiec piersiowka w kieszeni marxx napisa3: > Qrde!!! > jestescie bezduszni!!! ja tu chcialem zaszczepic w Was troszke kultury , a tu > nic...jak grochem o sciane:((( > > macie troszke poezji!!!!! > > Boiler > Boiler > Boiler > > Drobna rzecz a jakze WAZNA > > Bez niej myc sie trudno > w zime, jesien, lato > O jakze tesknie za goracym, olbrzymim cialem boilera > > Boiler dlaczego zes mnie opuscil........... > moj drogi > > to taka poetycka proza:) ze z Majakowskiego:))) > > wiersz dedykowany jest tenzinnowi na dlugie zimowe wieczory o brudnych > nozkach! > > > BF jest Bad a nie Bed > niby nic , ale ktos moglby cos dziwnego pomyslec! > > !!!!!!!!!!!!!!Bedfable!!!!!!!!!! > > Odpowiedz Link
mika_1 Re: Mein Got! co zrobiliscie z moim kacikiem poet 17.12.03, 19:20 Fajny nick moglby z tego wyjsc;))) Bad, nie myslisz nad przechrzczeniem sie;)))) > marxx napisal: > > > BF jest Bad a nie Bed > > niby nic , ale ktos moglby cos dziwnego pomyslec! > > > > !!!!!!!!!!!!!!Bedfable!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
marxx Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 05:20 Mika! widze i notuje!!! PS-w nagrode za postawe, na spotkaniu zrobisz sobie ze mna zdjecie! ----prosze bardzo!!!!---- mika_1 napisała: > Hej, chlopaki, nie martwicie sie!! NASZ ADMIN JEST SUUUUUPER I WSPANIALY I Z > PEWNOSCIA WYBACZY WAM... > Marxx, to ja, Mika, to napisalam:)))) Odpowiedz Link
mika_1 Re: Haiku moja milosc 17.12.03, 19:17 Dziekuje, dziekuje bardzo:) Marxx, jestes wielki:))) Ale o tym wszyscy wiedza:) Specjalnie na te okazje nabede aparat - odkladm ten zakup w nieskonczonosc, ale teraz to mnie zmobilizowalo:)))) Dziekuje raz jeszcze:))) ;))) marxx napisał: > Mika! > widze i notuje!!! > > PS-w nagrode za postawe, na spotkaniu zrobisz sobie ze mna zdjecie! > > ----prosze bardzo!!!!---- > > > mika_1 napisała: > > > Hej, chlopaki, nie martwicie sie!! NASZ ADMIN JEST SUUUUUPER I WSPANIALY I > Z > > PEWNOSCIA WYBACZY WAM... > > Marxx, to ja, Mika, to napisalam:)))) > > Odpowiedz Link
efedra Re: Haiku moja milosc 18.12.03, 00:08 A ty karol, nie czytasz wszystkiego, tylko to, co na koncu. A ja ci poslalam kilka ladnych haiku (w kilku postach) marxx napisa3: > Mika! > widze i notuje!!! > > PS-w nagrode za postawe, na spotkaniu zrobisz sobie ze mna zdjecie! > > ----prosze bardzo!!!!---- > > > mika_1 napisa3a: > > > Hej, chlopaki, nie martwicie sie!! NASZ ADMIN JEST SUUUUUPER I WSPANIALY I > Z > > PEWNOSCIA WYBACZY WAM... > > Marxx, to ja, Mika, to napisalam:)))) > > Odpowiedz Link
badfable Re: Haiku moja milosc 18.12.03, 00:45 fajne bylo to z tym --won chryzantemy ,piersiowka w kieszeni.Wiec haiku bywa rowniez nieco brutalne.Dobre,dobre. bf Odpowiedz Link
marxx Re: Haiku moja milosc 18.12.03, 02:10 Kochana Efedro!!! Ty tez bedziesz mogla sobie ze mna zrobic zdjecie! A teraz w nagrade za przeslane piekne haiku wysylam Ci moje dwa zdjecia! efedra napisała: > A ty karol, nie czytasz wszystkiego, tylko to, co na koncu. > A ja ci poslalam kilka ladnych haiku (w kilku postach) > > marxx napisa3: > > > Mika! > > widze i notuje!!! > > > > PS-w nagrode za postawe, na spotkaniu zrobisz sobie ze mna zdjecie! > > > > ----prosze bardzo!!!!---- > > > > > > mika_1 napisa3a: > > > > > Hej, chlopaki, nie martwicie sie!! NASZ ADMIN JEST SUUUUUPER I WSPANI > ALY I > > Z > > > PEWNOSCIA WYBACZY WAM... > > > Marxx, to ja, Mika, to napisalam:)))) > > > > Odpowiedz Link
badfable Re: japonia na topie 18.12.03, 00:48 tenzinn napisał: > czy widziales oko yoko ono?? yoko toko oko yoko ono widziec mi nie pozwolono...bf Odpowiedz Link
tenzinn Re: japonia na topie 18.12.03, 01:06 a na powaznie to polecam te strone www.zen.art.pl/haiku/ Odpowiedz Link